Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

mojekrpice.hr /

Pomoć na stranici /

Može li se...

Drage moje,znam da je već bilo ovakvih tema,ali ih ne mogu pronaći... Pitanje: mogu li se artikli poput cipela poslati kao obično pismo? Hvala.
2017 09 15
Mogu, ali tada nemate nikakvu sigurnost da će paket zaista stići do kupca, a ni on nema nikakvu (sigurnu) potvrdu da ste to stvarno poslali. Isto tako, ako se zagubi, ne možete ništa uraditi da dobijete odštetu, ili da se paket pronađe... Postoji i onaj slučaj kada kupac preuzme paket, a Vama kaže da ga nije preuzeo i traži povrat novca. Vi tada nikako ne možete saznati je li on ili nije zaista dobio te cipele.. Mislim da se ipak ne isplati riskirati za par kuna. Za 18 kuna šaljete u pošti paket do 2 kg, nemate nikakva straha da ćete ostati bez stvari ili naknade ako se one izgube. A ovih dana pošta dosta brljavi i sa preporučenim pošiljkama, tako da savjetujem da se ne odvažite slati kao obično pismo.
2017 09 15
Amen.
2017 09 15
> Tamara5485: > Mogu, ali tada nemate nikakvu sigurnost da će paket zaista stići do kupca, a ni on nema nikakvu (sigurnu) potvrdu da ste to stvarno poslali. Isto tako, ako se zagubi, ne možete ništa uraditi da dobijete odštetu, ili da se paket pronađe... Postoji i onaj slučaj kada kupac preuzme paket, a Vama kaže da ga nije preuzeo i traži povrat novca. Vi tada nikako ne možete saznati je li on ili nije zaista dobio te cipele.. > Mislim da se ipak ne isplati riskirati za par kuna. Za 18 kuna šaljete u pošti paket do 2 kg, nemate nikakva straha da ćete ostati bez stvari ili naknade ako se one izgube. A ovih dana pošta dosta brljavi i sa preporučenim pošiljkama, tako da savjetujem da se ne odvažite slati kao obično pismo. . samo mali dodatak, paket do 2 kile uz naznačenu vrijednost 100kn. :) Veća vrijednost = veća poštarina.
2017 09 15
> SaraKedavra: > > Tamara5485: > > Mogu, ali tada nemate nikakvu sigurnost da će paket zaista stići do kupca, a ni on nema nikakvu (sigurnu) potvrdu da ste to stvarno poslali. Isto tako, ako se zagubi, ne možete ništa uraditi da dobijete odštetu, ili da se paket pronađe... Postoji i onaj slučaj kada kupac preuzme paket, a Vama kaže da ga nije preuzeo i traži povrat novca. Vi tada nikako ne možete saznati je li on ili nije zaista dobio te cipele.. > > Mislim da se ipak ne isplati riskirati za par kuna. Za 18 kuna šaljete u pošti paket do 2 kg, nemate nikakva straha da ćete ostati bez stvari ili naknade ako se one izgube. A ovih dana pošta dosta brljavi i sa preporučenim pošiljkama, tako da savjetujem da se ne odvažite slati kao obično pismo. > . > samo mali dodatak, paket do 2 kile uz naznačenu vrijednost 100kn. :) Veća vrijednost = veća poštarina. Zato se ne naznaci vrijednost nego posalje preporuceno i amen 😂
2017 09 15
za cipele se ne isplati preporučeno...nek ima više od kilu- bam 24kn.
2017 09 15
Manju vrijednost šaljem obično..riskiram..uvijek je došlo...jedino što duže putuje..mislim na vrijednost do 100 kn..
2017 09 15
Pa meni ni za nešto do 100 kuna nije vrijedno riskirati, iskreno. Baš sam u situaciji da čekam dva grudnjaka, nisam se očito razumjela sa prodavačicom, rekla je da budući da uzimam oba, da uplatim 45 kuna. Mislila sam hajde, žena će doplatiti par kuna i ok. Moja greška, nisam pitala. Paketa nema već 10-ak dana. Rekla je da će mi vratiti novac, ja sam rekla da ćemo pričekati još do ponedjeljka. Eto, niti je meni u interesu da ne dobijem grudnjak, niti je njoj u interesu da ostane bez ičega. E sad, sreća moja što je žena pristojna i razumna i uopće nema nepovjerenja, ali eto, bezvezna situacija zbog par kuna. Ne vrijedi riskirati. Ni kupcu ni prodavaču. Valjda nam je svima u interesu da ono što je kupljeno/prodano dođe do druge strane.
2017 09 15
zadnji put kad sam slala rekla mi žena na pošti da ne pišem vrijednost da to ne treba, preporučeno slanje u srednjoj koverti platila 12 ipol kuna :o
2017 09 16
Hvala svima na odgovorima.😊
2017 09 16
> sanjaurban: > zadnji put kad sam slala rekla mi žena na pošti da ne pišem vrijednost da to ne treba, preporučeno slanje u srednjoj koverti > platila 12 ipol kuna :o za preporučeno ne :) Vrijednost se piše samo za pakete.
2017 09 16