Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Problem s lećama

Nedavno sam bila prvi puta na pregledu za leće. Već si ih stvarno dugo želim pa sam našla na ponudi dana dosta jeftin pregled i kupila si. Prvi dan mi je probne leće stavio doktor i dao mi ih je da ih nosim narednih 10-15 dana. Imam veliki problem s desnom lećom. Konstanto me pika i muti mi se. S lijevom je sve OK. Dodatni problem su mi proljetne alergije jer mi se crvene oči i svrbe me. Naime doktor mi je dao 2 leće različitog prozvođača. Jedna je Biofinity dok sam za drugu trenutno zaboravila koja je marka. Ta druga me smeta. Ne mogu prepoznati stavljam li ih na dobru stranu uopće? Meni na obje strane izgledaju jednako. Imate li kakav savjet kako to prepoznati? Skužila sam da na toj desnoj leći postoje brojevi 1,2,3 . Nije mi jasno koja je prava strana ? Kada te brojeve iznutra mogu pročitati kao 1,2,3 ili kada ih izvana mogu pročitati kao 1,2,3. Sva sam zbunjena i na rubu živaca :(
2018 04 15
Leća ne odgovara oku i ne treba mučiti oko s njom jerće ti izgrebati rožnicu, a to nije nimalo ugodno. Ja imam osjetljive oči i koristim J&J acuvue oasys sa hydraclearom, nijedne druge mi ne pašu. Grebanje je najbolji znak da leća ne odgovara oku. Za pravu stranu leća najbolje skužiš da su krivo stavljene jer samo klize po oku. Onda izvadiš, preokreneš, ispereš i na pravu stranu unutra. Za alergiju na pelud postoje super kapi opatanol, samo idu uz recept.
2018 04 15
uhh, ja imam osjecaj da kak god okrenem da sam krivo stavila :(
2018 04 16
Ja sam godinama nosila leće, a pred 2 godine sam se vratila na naočale baš zbog alergija i problema sa suhim okom. Al opet ću na leće jer su super :) Ja sam mislila da je u meni problem kad sam stavljala prve leće, isto me jedno oko stalno žuljalo. Više nisam mogla i otišla sam reklamirati i stvarno je leća bila oštećena što se golim okom jedva vidjelo. Tad sam isto počela naručivati preko Adria leće i dalje mi je sve bilo oke. Također možeš probati one kapi koje se stavljaju u oko prije stavljanja leća. Meni je to bilo super :) Sretno!
2018 04 16
sve kuzim sto ste rekle i hvala puno na savjetima, ali i dalje ne razumijem ovo s brojkicama na leci jel citam iznutra brojke ili izvana kako bi znala na koju stranu staviti
2018 04 16
Mene je spasio lubrikant za kontaktne lece,ali u Splitu se mogao kupiti u optici Anda.u ljekarnama i drugim optikama su mi svi nudili umjetne suze,ali to nije isto
2018 04 16
> rwmarija: > sve kuzim sto ste rekle i hvala puno na savjetima, > ali i dalje ne razumijem ovo s brojkicama na leci > jel citam iznutra brojke ili izvana kako bi znala na koju stranu staviti Ne obaziri se na brojke jer one izblijede nakon nekog vremena (barem na mojima). Svaki proizvođač ima svoj sustav markiranja leća. Pokušaj provjeriti na stranici svojih leća. Edit: Inače, na odmorno oko i dobro odabrane leće nikakve dodatne tekućine nisu potrebne, posebno ako se radi o mekim lećama. Važno je držati se preporuka za higijenu (i to pogotovo vrijedi za meke koje su zbog materijala pogodnije za razvoj bakterija), rokova valjanosti leća (ok, za 2-3 pa i 7 dana više vam neće biti ništa) i imati pri ruci naočale zlu ne trebalo.
2018 04 16
> rwmarija: > Nedavno sam bila prvi puta na pregledu za leće. Već si ih stvarno dugo želim pa sam našla na ponudi dana dosta jeftin pregled i kupila si. Prvi dan mi je probne leće stavio doktor i dao mi ih je da ih nosim narednih 10-15 dana. Imam veliki problem s desnom lećom. Konstanto me pika i muti mi se. S lijevom je sve OK. Dodatni problem su mi proljetne alergije jer mi se crvene oči i svrbe me. Također sam imala isti problem kada sam prvi puta počela nositi leće prije 5 godina. Naime, leće koje ti je dao doktor su tzv. dvotjedne leće, za razliku od njih, postoje još i jednodnevne,mjesečne, polugodišnje i godišnje. Razlika je u sastavu, tj. mekoći(tvrdoći) leće, jednodnevne su najmekše a godišnje najtvrđe. Što je leća mekša, to je teža za dugotrajno održavanje, jer lako mijenja oblik, ne smiješ ju trljati u onoj vodici jer bi ju iskrivila,pa je i ne možeš tako dobro "oprati". Upravo iz tog razloga se mekše leće moraju češće mijenjati. E sad, kako odabrati pravu? Kada mi je doktor prvi put dao leće, dao mi je po jedan par od jednodnevnih,dvotjednih,mjesečnih, ali preporučio dvotjedne. Kada sam stavila dvotjedne, odmah sam primjetila da me žuljaju (stavila sam ih na dobru stranu) pa sam isprobala dnevne, one su mi bile još gore. Tek sam na kraju došla do mjesečnih i shvatila da mi upravo te odgovaraju, a razlog leži u tome što mi odgovara ta mekoća leće. Stoga ti preporučam da probaš sve navedene i vidiš koje tvom oku najviše paše jer leće nikako ne bi smjele žuljati i grebsti rožnicu.
2018 04 16
hvala puno, za tjedan i pol cu ici na kontrolu i reci mu u cemu je problem, necu ih vise do tada stavljati jer nema smisla zbog desnog oka. Za sada mi je lijevo oko super i to su Biofinity leće i takve ću ga tražiti obje.
2018 04 16
Vec 10 godina nosim meke lece i nisam shvatila da postoji prava i kriva strana😂 kako bih ih stavila bile bi mi dobre😁
2018 04 17
Vjerovatno ti ne odgovara leća tog proizvođača, zato ti je doktor i dao leće dva različita proizvođača, da vidiš koje će ti pasati. Ja doduše nisam imala problema s lećama, nosim Air Optix for Astigmatism već godinama i odgovaraju mi. Ono sa čime sam imala problem je tekućina za čišćenje i kapi za oči. Tekućina koju sam dobila uz svoje prve leće mi nikako nije odgovarala, crvenile su mi se oči, grebale su me leće dok nisam na preporuku kupila Renu otopinu koja mi super odgovara i leće doslovno ne osjetim kada ih stavim. Ista situacija je bila i s kapima za oči, nije bilo onih koje inače koristim, kupila sam od drugog proizvođača (skuplje) i ne odgovaraju. Također, preporučam Adria leće, naručujem od njih zadnjih godinu dana i super sam zadovoljna, a o uštedi da ne govorim...
2018 04 18
Bok, imam leće već 5 godina (Oasis aquvue), kod mojih leća čitam brojeve 123 s vanjske strane. Ali najvažnije je da je leća polikružnog oblika, ako su rubovi okrenuti prema vani jako će iritirati oko. :)
2018 04 29