Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ostalo /

Razgovori /

Protiv krpelja!

Pozdrav Što kupujete svojim kućnim ljubimcima protiv krpelja? Što je po vama najbolje? Ja sam svom psu kupovala ampule ali cim se okupa to vise ne vrijedi, a moj pas ce sada biti u vodi svaki dan jer obožava kupanje..što preporucate?
2018 04 18
Foresto ogrlica protiv krpelja.
2018 04 18
Foresto ogrlica. Prezadovoljni smo. Odlična zaštita. Traje osam mjeseci i nikad ništa nije pokupio. Čak ga ni komarci ne pikaju. Kad se kupa, bilo na plaži ili doma, skinemo ju i poslije vratimo.
2018 04 19
Ampula se ne može "isprati". Naime, radi se o aktivnoj tvari, koja se upije kroz kožu psa. Ponekad se preporučuje malo obrijati mjesto aplikacije (kod pasa sa dužom i gušćom dlakom), da se može bolje upiti kroz kožu psa. Ona djeluje poput tablete koju progutaš, i zadržava se u organizmu psa cca mjesec dana (jako individualno). Iskreno, ako želiš zaštititi psa, trebala bi koristiti ampulu (Fyrprist ti je dosta jeftiniji, a ista aktivna tvar je kao u Frontlineu) i ogrlicu, recimo Foresto, koja djeluje kao repelent (odbija parazite), poput spreja za komarce. Onda donekle možeš biti "sigurna". Sve ovisi gdje živiš, koliko ti se pas kreće po prirodi. Mojim psima je recimo ogrlica Foresto dovoljna, jer smo u gradu gdje ne dolaze previše u kontakt sa zelenilom i drugim psima, ali ako živiš negdje sa dosta zelenila, bilo bi dobro da staviš oboje, jer ti je svakako "jeftinije" i bolje za tvog psa, nego liječiti piroplazmozu ili se riešavati buha. Problem je što psi polako postaju imuni na aktivnu tvar u ampuli, pa zato "ne djeluje" kod svih. Možda je malo bolja situacija sa ogrlicama, ali napominjem stvar je individualna i ne djeluje kod svih pasa isto. Otprilike kao što različitim ljudima neće odgovarati iste tablete protiv bolova. Moraš naći kombinaciju za svog psa, prema potrebama. Sretno!
2018 04 19
Slažem se sa Tinom, moraš naći ono što najbolje odgovara. Mojim zvijerima je ampula bila kao da sam ih namazala sa sredstvom za sunčanje te su se krpelji primali kao da nemaju nikakvu zaštitu. Tada smo prešli na Foresto ogrlicu u kombinaciji sa Nexgard tabletama jednom mjesečno i sve je super. Foresto ogrlica je vodootporna pa ju ne treba skidati prije kupanja. Moji u svakoj šetnji odu u jezero i sve funkcionira super.
2018 04 19
Znam da je tema za kucne ljubimce ali da li ima nesto protiv krpelja za djecu?
2018 04 25