Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ostalo /

Razgovori /

Demodikoza kod psa

Dobar dan. Imam engleskog buldoga starog godinu i pol. Vec se godinu dana borimo s demodikozom. Ima li netko da je imao slican problem i da li se uspio izljeciti. Stalno je na antibioticima i advocate ampulama. No to meni vise nema smisla..na mjestima je izgubila dlaku i cese se do krvi. Ovo je uzas za gledat. Hvala na odgovorima unaprijed.
2019 01 29
Pozdrav mi smo prije dvadesetak godina imali slučaj, izliječili brzo i bezbolno, međutim pas je dobio nakon stresa.. Koji je oblik demodikoze kod vašeg buldoga, mislim je li lokalizirana ili se proširila na veće područje Demodikoza najčešće nastane nakon nekog stresa, a to može biti svašta..od puberteta pa do straha, uvjeta, promjene držanja i sl...uglavnom kod pada imuniteta Možda ne bi bilo loše da psu pokušate podignuti razinu imuniteta.. promjenite prehranu Osim toga kod određenih pasmina, česte su pojave demodikoze, mada ih imaju skoro svi psi... Ne bi bilo loše da pitate uzgajivača od kojeg ste uzeli psa kakva su njegova iskustva..jer ako je ima vaš., velika je vjerojatnost da ima još netko iz legla
2019 01 29
Ma ja sam psa dobila sigurno je iz legla. Uzeli su joj uzorak dlake i nasli su demodexe.. upaljena joj je koza i temp ima zato je na antibioticima. Imam malu bebu pa mi je rekla da je bolje da ju ne kupam u tome jer isparava a kaze da bi joj jetru moglo unistiti. Moram nesto drugo probati. Ona je cijela crvena uz to sto dlaku gubi. Ona jede brit losos i krumpir.
2019 01 30
Kod demodikoze je izuzetno nezgodno da je česta recidiva, naročito kod ovakvih slučajeva, a ovo je prilično težak slučaj, po vašem opisu.. Morate biti uporni..znam da zvuči kao fraza, ali nema nekog recepta .. Obzirom da se pas češe bilo bi dobro dati mu nešto na bazi kortikosteroida, i sama upala, bol i svrabež mu je veliki stres Brit i nije neka hrana..nije loša, ali nije niti hrana za preporuku. Teško je preporučiti hranu za nepoznatog psa, ne znam njegove navike, je li sklon alergijama, kako reagira na promjenu hrane, kakva mu je probava, voli li sve jesti..
2019 01 30