Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Informacije za korisnike /

O korisnicima stranice mojekrpice.hr /

Kako biste ovo okvalificirali?

Imam neobičnu situaciju. Idem za početak bez nickova jer nisam ni sama na čisto o čemu se radi. Vara se na sve moguće načine, više čovjek (pa ni žena) nije pametan što i kako. Naime, kupilica se javila da želi kupiti jedne hlače. Sve super i sve pet, tražila je podatke za uplatu i odmah javila da je uplatila. Sad ću onako proizvoljno lupati vremena da ih ne prepisujem, ali shvatit ćete o čemu se radi jer kronologija je veoma zanimljiva i ona mi je upalila alarme. Znači: 12:00 javlja da je uplatila novce i šalje adresu za slanje 12:10 zahvaljujem joj na uplati i govorim da ću hlače poslati sutra i javiti šifru za slanje 12:20 kupilica se javlja i pita pašu li hlače na veličinu S 12:21 odgovaram da ne pašu jer su to dječje hlače 140, mjere su u oglasu i neka sama provjeri 12:25 javlja da se zabunila i moli da joj vratim novac 12:30 javljam da ću vratiti novac kad mi sjedne njezina uplata i tražim da mi pošalje svoje podatke za povrat 12:33 javlja da će ih javiti malo kasnije Odlazim na net banking i vidim da je uplatu izvršila u 12:34, znači minutu-dvije nakon što sam joj javila da ću joj napraviti povrat tek kad mi prođe njezina uplata. Kupilica ima deset povratnih ocjena, iznos o kojem pričamo je 60 kuna. Kaj je ovo?
2019 02 21
A jel moguce da je npr ranije ona uplatila (tad kad je rekla) pa da je banka u 12:34 proknjizila uplatu?
2019 02 21
Moguće je, naravno. Riječ je o različitim bankama. Samo mi je sve skupa ostavilo čudan dojam i nekako je previše neobičnih koincidencija u svemu. Ne znam, jednostavno su mi se upalili alarmi. Naime, ovo su dječje hlače. Jasno oglašene pod 140 i takve idu u dječju sekciju krpica, a ne u odraslu. Nadalje, tek nakon javljanja o uplati stiže pitanje pašu li na S i onda javlja da se zabunila i da moli povrat novaca. A zanimljivo mi je što uplata sjeda doslovce minutu ili dvije nakon što sam javila da moj povrat ide tek nakon što uplata bude vidljiva. Ne radi se o nekim novcima, samo mi je čudno. Imam osjećaj da je ovo bio APP sistem. A da je novce uplatila tek kad je skužila da ja neću uplatiti prije nego ih vidim na svom računu pa je uplata išla da se izbjegne negativna. Moguće da će probati kod nekoga drugoga. Naravno, moguće da se zbilja radi o nizu čudnovatih momenata, ali baš su mi se popalili alarmi. Ne mogu dokazati apsolutno ništa, ponajmanje namjeru, prevara se nije dogodila. No ne znači da kod neke druge prodavačice ovo neće proći.
2019 02 21
Ima puno žena, a i nekih ljudi, koje ishitreno kupuju bez detaljnih prethodnih provjera. Meni se kao ženi, da ne velim čovjeku, znalo to dogoditi. Primjerice, neki dan sam kupila karte za kino izabravši krivi film. Nemam pojma kako. Unatoč višegodišnjim iskustvu kupovina ulaznica preko weba sam umjesto izabiranja Mule ispala mula. Mom se čovjeku taj drugi (odabrani) naslov, kao ni meni, nikako ne bi svidio pa su nam srećom na blagajni kina napravili povrat. Sve u svemu, ne mora biti muljaža i app, ali i može.
2019 02 21
Evo ga opet...ode mi...meni to ide na neku muljazu, valjda se prvo sve ispita pa kupis, a ne kupis pa onda ispitujes...teehee ma to je kod vas cista zabuna ali ovo mi nekako ne djeluje bas tako, mozda se varam
2019 02 21
> IrenaAR: > Evo ga opet...ode mi...meni to ide na neku muljazu, valjda se prvo sve ispita pa kupis, a ne kupis pa onda ispitujes...teehee ma to je kod vas cista zabuna ali ovo mi nekako ne djeluje bas tako, mozda se varam Nije skroz zabuna jer prije samog plaćanja imaš niz klikova koje sam ja lupetala skoro žmirečki umjesto da prije svakog provjerim što tipkam. Velim, ni ja ne tvrdim da ova situacija nije app, ali doista je moguće da je ishitrena kupnja.
2019 02 21
Da, ovo upravo ovo "ne mora biti, ali može" me i kao ženu i kao čovjeka baš žulja. Bit će mi bed ako se netko ovako nasuče, ali realno ne mogu napraviti ništa da to spriječim jer bi prema kupilici bilo nepošteno (i sasvim neosnovano, da se razumijemo) ostaviti neutralnu na temelju mog žulja na intuiciji. Budem povremeno bacila oko na kupilicu pa vidjela kako dalje funkcionira, a tema neka ostane, nema nickova ni ikakve štete, možda nekome pomogne ako se susretne s ovime.
2019 02 21
Jeste provjerili cl? Vjerujem da jeste, ali ipak pitam, i sama nekad propustim pogledati..
2019 02 21
Jesam, nije na listi. Nadam se da neće ni biti.
2019 02 21
Ne vezano za ovo-zna li netko zasto mi stalno brise upise-konkretno na temi krsna kuma sam tri ili cetiri puta napravila upis (nakon sto vidim da mi obrisano) i eno ga opet nije ostao, ne znam zasto, nisam stavljala nikakav link na nesto, stvarno ne znam bas mi to ide na zivce🤔
2019 02 21
Ne mozete nista vise od ovog, to je to zasad i valjda ostane na tom :|
2019 02 21
Da nije to ona fora s Anom Mate. Neka cura uplati vama pa vi onda Ani nešto pošaljete/vratite novce/sl. Ne znam, podsjetilo me na te zavrzlame. Al ne mora bit
2019 02 21
Nije. Podaci koje mi je dala za slanje i iban su isti kao i podaci/iban osobe koja je uplatila. Fakat su nas krpice naučile totalnom oprezu.
2019 02 21