Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Informacije za korisnike /

O korisnicima stranice mojekrpice.hr /

Menga kasni-savjeti

Pozdrav,trebam savjet pa bi vas molila da mi odgovorite na pitanje 🙂 Imala sam redovite odnose s dečkom ovaj mjesec,dok su mi bili plodni dani imali smo dva puta odnos (10.dan ciklusa i 13.dan ciklusa) uz kondom naravno.Tijekom svakog odnosa ispravno koristimo kondom. Mengu sam trebala dobit 20. ovog mjeseca,sto znaci da mi kasni tri dana i malo sam u panici. Ne osjećam apsolutno nikakve simptome,osim da su mi grudi mali osjetljive i nadute. Imali li razloga za paniku ili da se smirim? Bitno je za naglasit da mi je ovo prvi partner,te da sam tek prije dva mjeseca prvi put ima spolni odnos i tada mi je menga kasnila dva dana. Prije stupanja u spolni odnos,ciklusi su mi uglavnom bili točni i bez odstupanja.
2019 04 22
Varijacije od par dana simo tamo su sasvim normalne, ciklusi nisu i ne moraju biti identični. Do trudnoće je moglo doći ako je kondom pukao za vrijeme tih plodnih dana, jeste provjeravali? Mislim da je to "kašnjenje" od 3 dana ne znači trudnoću i da nema mjesta za paniku.
2019 04 22
> Dallai: > Varijacije od par dana simo tamo su sasvim normalne, ciklusi nisu i ne moraju biti identični. > Do trudnoće je moglo doći ako je kondom pukao za vrijeme tih plodnih dana, jeste provjeravali? > Mislim da je to "kašnjenje" od 3 dana ne znači trudnoću i da nema mjesta za paniku. Provjerimo kondom svaki put. Jako se stresiram zbog toga sto mi kasni i čitam kojekakve gluposti na internetu,pa me strah da mi još više ne bi kasnila. 😓
2019 04 22
Niko ti to ne može reći sa sigurnošću, ali vjerojatno nisi trudna nego ti samo kasni menga iz ko zna kojeg razloga. Kupi test pa vidi, a i trebala bi i posjetiti ginekologa ako već nisi. : ) Sretno!
2019 04 22
Mislim da nema razloga za paniku, ali znam da nije svejedno. Pijem kontracepcijske i zna mi s vremena na vrijeme kasniti par dana ako sam imala neko stresno razdoblje. Uvijek možeš otići po test ili kod ginekologa da budeš sigurna 😊
2019 04 22
Trudnoća je uvijek moguća. Budući da nisam vidovita i nema smisla nagađati, treba napraviti test na trudnoću. Minuta posla i cca 25 kn troška i sve dileme će biti riješene. Testova ima za kupiti u Mulleru i ljekarnama. Tri dana nakon očekivane menstruacije će sigurno pokazati točan i pouzdan rezultat.
2019 04 22
Kad se neki bolji test napravi vrlo rano, moguće je da bude pozitivan, a da se trudnoća ne zadrži. Dakle, ne, rezultat vrlo rano nije pouzdan. Kao netko tko je u mladosti veoma paničario, savjetujem da pričekaš još neko vrijeme. Tri dana je normalno, pogotovo ako ne koristiš hormonalnu kontracepciju. Ako menstruacija bude kasnila još sedam do 14 dana, posjeti ginekologa. Ultrazvuk i razgovor sa stručnom osobom najbolje su rješenje. Ja sam dvaput šizila tako (a pila sam redovito pilule), otišla sam kod ginekologa i nakon što se utvrdilo da nisam trudna, u roku 24 sata dobila sam menstruaciju. :) Dakle - stres ne pomaže i uglavnom je krivac za kašnjenje. :)
2019 04 23
Dobila sam ju danas,očito je stres napravio svoje pa je zato i kasnila. Hvala cure na komentarima! 😊
2019 04 23
> mollyK: > Dobila sam ju danas,očito je stres napravio svoje pa je zato i kasnila. Hvala cure na komentarima! 😊 Eto, imaj to na umu kada se to sljedeći put dogodi (a dogodit će se). Pokušaj paniku obuzdati, znam da je teško, ali ako si oprezna i odgovorna, šanse za trudnoću zaista su male. Samo misli koliko parova pokušava mjesecima pa i godinama začeti pa ništa od toga. :) Teže je nego što svi mislimo. :)
2019 04 23