SNICKERS TORTA
Usitniš malu kutiju Digestive original keksa (250 g) i dodas oko 70 rastopljenog maslaca. Izmiješaš i utisneš u dno kalupa za tortu. Ohladiš, da se maslac stisne. Dok se hladi, napraviš ganache. U 1/2 L vrhnja za šlag dodaš 200 do 250 g čokolade za kuhanje i miješaš na laganoj vatri dok se čokolada ne rastopi. Kada je sve rastopljeno izliješ na stvrdnuti keks. Staviš da se dobro ohladi u frižideru. Na kraju uzmeš teglicu kikiriki maslaca (najbolji je iz Spara, iz Lidla je pretvrd) i malo ga rastopiš u mikrovalnoj (20 sek je dovoljno). Ako želiš možeš dodati malo štaub šećera, ja ne dodajem jer moji vole tu slatko-slanu kombinaciju. Izliješ omekšali maslac od kikirikija na onaj stvrdnuti ganache i opet staviš u friž na hlađenje...
Ma divota!!! 🥰
SNICKERS TORTA
Usitniš malu kutiju Digestive original keksa (250 g) i dodas oko 70 rastopljenog maslaca. Izmiješaš i utisneš u dno kalupa za tortu. Ohladiš, da se maslac stisne. Dok se hladi, napraviš ganache. U 1/2 L vrhnja za šlag dodaš 200 do 250 g čokolade za kuhanje i miješaš na laganoj vatri dok se čokolada ne rastopi. Kada je sve rastopljeno izliješ na stvrdnuti keks. Staviš da se dobro ohladi u frižideru. Na kraju uzmeš teglicu kikiriki maslaca (najbolji je iz Spara, iz Lidla je pretvrd) i malo ga rastopiš u mikrovalnoj (20 sek je dovoljno). Ako želiš možeš dodati malo štaub šećera, ja ne dodajem jer moji vole tu slatko-slanu kombinaciju. Izliješ omekšali maslac od kikirikija na onaj stvrdnuti ganache i opet staviš u friž na hlađenje...
Ma divota!!! 🥰