Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

mojekrpice.hr /

Pomoć na stranici /

Kritika kategorija

Nakon tolikog iščekivanja uvodjenja reda na Krpicama, moram se ovim putem osvrnuti na nove kategorije i potkategorije jer već mjesecima primjećujem koliko one nemaju smisla. Na primjer, u kategoriji Haljine, imamo potkategorije Mini, Midi i Maksi, ali i potkategorije Za posebne prilike, Lezerne haljine i Formalne haljine. Gdje onda svrstati lezernu haljinu midi duljine, ili je uploadati dvaput? Zar ne bi imalo vise smisla ostaviti potkategorije koje opisuju namjenu haljine, a duljinu staviti kao polje koje bismo popunjavali prilikom uploadanja oglasa kao sto su stanje i boja (ali da se i dalje po duljini moze filtrirati)? Osim toga, moze li netko objasniti sto su to Top haljine kao zasebna potkategorija? Moja prva asocijacija su košulja/majica-haljine popularne u zadnje vrijeme, ali takvu ne vidim niti jednu u toj potkategoriji. Stovise, artikli u toj potkategoriji su toliko šaroliki da zaista ne uspijevam zaključiti zasto su tako kategorizirani... Slicna je situacija i u ostalim kategorijama. - U kategoriji Gornji dijelovi, imamo potkategorije Dugi rukavi i Kratki rukavi, ali i potkategorije Kosulje, Bluze, Majice, Tunike. - U kategoriji Dzemperi i veste, imamo potkategoriju Dzemperi i veste (zajedno), ali i potkategoriju S kapuljačom, a na cijelom Portalu nema (pot)kategorije Puloveri. - U kategoriji Suknje, imamo potkategorije Mini, Do koljena i Duge, ali i potkategorije Traper suknje i Poslovne suknje. - U kategoriji Kratke hlacice, imamo potkategorije Niskog i Visokog struka, ali i potkategorije Traper hlacice i Elegantne hlacice. Ovakvo razvrstavanje dovodi do jos veceg kaosa. Prodavači(ca)ma bi to bilo dodatnih 5 sekundi posla oznaciti duljinu rukava/suknje/haljine, a preglednost bi bila nemjerljivo bolja.
2022 07 11
Dalje, kategorija Sportska odjeca sadrži zasebne potkategorije Sportske hlace, Tajice i Trenirke. Kada se otvori potkategorija Sportske hlace, vidimo da su tamo uploadani i hlace i tajice i trenirke, bez ikakvog reda. Jos k tome, u kategoriji “Hlače i tajice” postoji potkategorija Tajice; zar ne bi bilo jednostavnije imati sve tajice na jednom mjestu? “Hoodice i gornji dijelovi trenirke” su recimo u kategoriji Sportska odjeca, a ne u kategoriji Gornji dijelovi. Buduci da Krpice nemaju pravilo jedan artikl - jedna kategorija, logicno je da ce se korisnici isti artikl kategorizirati u sve odgovarajuce kategorije kako bi poboljsali vidljivost. Smanjenjem broja kategorija i pravilnim označavanjem karakteristika artikala bi se tome moglo doskočiti. Vještom web designeru bi ovakve promjene oduzele 1-2h posla, a stranica bi zaista imala priliku postati preglednijom, cistijom, i lakšom za pronaći željeni artikl na zadovoljstvo i kupaca i prodavača.
2022 07 11
Je, ja se isto zacudim kad slucajno naletin na nesti sto trazim u potpuno drugoj kategoriji i pitam se koliko dugo i gdje sve trebam traziti neki artikal
2022 07 11
Mene osobno smeta što više ne mogu pretraživati brend po kategorijama (meni to na stranici ne radi otkako je apdejtana), npr.prije upišem "Mango" i onda kliknem kategoriju da li hoću gledati torbe, cipele, odjeću i sl., što je meni bilo super jer se držim uglavnom istih 10ak brendova i tako sam si skraćivala vrijeme pretraživanja. Ovako moram ili brend pa izbaci apsolutno sve, ili kategoriju što sve produžava pretraživanje...
2022 07 12
> Fraagaria: > Mene osobno smeta što više ne mogu pretraživati brend po kategorijama (meni to na stranici ne radi otkako je apdejtana), npr.prije upišem "Mango" i onda kliknem kategoriju da li hoću gledati torbe, cipele, odjeću i sl., što je meni bilo super jer se držim uglavnom istih 10ak brendova i tako sam si skraćivala vrijeme pretraživanja. Ovako moram ili brend pa izbaci apsolutno sve, ili kategoriju što sve produžava pretraživanje... Takoder, uglavnom pregledavam samo neke brendove pa onda u trazilicu napisem Mango suknja ili Mohito bluza ili samo velicinu koju trazim i tako mi puno bolje izbaci. Doduse, bude tu i laznih tagova i svega, ali pokazalo mi se najbolje samo upisivati kljucne rijeci u trazilicu i zanemariti “filtere” jer uglavnom ne rade.
2022 07 12
> Summoning: > > Fraagaria: > > Mene osobno smeta što više ne mogu pretraživati brend po kategorijama (meni to na stranici ne radi otkako je apdejtana), npr.prije upišem "Mango" i onda kliknem kategoriju da li hoću gledati torbe, cipele, odjeću i sl., što je meni bilo super jer se držim uglavnom istih 10ak brendova i tako sam si skraćivala vrijeme pretraživanja. Ovako moram ili brend pa izbaci apsolutno sve, ili kategoriju što sve produžava pretraživanje... > Takoder, uglavnom pregledavam samo neke brendove pa onda u trazilicu napisem Mango suknja ili Mohito bluza ili samo velicinu koju trazim i tako mi puno bolje izbaci. Doduse, bude tu i laznih tagova i svega, ali pokazalo mi se najbolje samo upisivati kljucne rijeci u trazilicu i zanemariti “filtere” jer uglavnom ne rade. Pokušat ću onda tako, da baš u tražilicu upišem oba naziva.
2022 07 12
I kod upisivanja često nema kategorije.
2022 07 12
Mozda sam ja bedasta, alu nebi li bilo bolje kad nebi bilo tagiranja? Dovoljno je par kljucnih rijeci kad pretrazujes i to je to. Pa, valda nisu cure takve da kad predaju oglas u opisu artikla napišu; prodajem nike adidas puma zara luis vuiton hlace... Ja danas trazila nike trenirku, majcice mila cega sve nema😂😂😂 Na njuskalu se puno lakse pretrazuje
2022 07 13
Ja nikad ne stavljam tagove, jer trazilica ionako pretrazuje i naslov i tekst oglasa. No kategorije su koma, tu vecinom nesto random izaberem, ionako nemaju nikakvog smisla.
2022 07 18