Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Njega tijela, ljepota, kozmetika /

Lumea- urasle dlake i iritacija prije tretmana

Pozdrav! Tražim savjet ukoliko se netko od vas susreo s slicnim problemom. Dugi niz godina borim se s dlakama na nogama. Blijeda sam bo imam debele i tamne dlake po nogama. Probala sam sve sto se nudi za uklanjanje dlaka od britvica, gelova, voska, secerne paste do epilatora. Znaci sve moguce. Nista mi ne pomaze. S vremenom sam pocela dobivati urasle dlake koji bi ja kopkala zbog cega sada iman tockice hiperpigmentacije po nogama. No kako se urasle dlake nisu rijesile i dalje imam crvene tockice po dijelovima listova te mi je long story short koza na mjestima iritirana. S obzirom da sam odlucila stati tome na kraj ulozila sam u lumeu te me sada zanima dali netko od vas mouda ima slicno iskustvo koristenka lumee s hiperpigmentacijom i crvenom tockicama. Strah me je krenuti s tretmanom da si nebi napravila jos goru situaciju s obzirom da u prirucniku pise da se ne koristi na ranama, iritaciji crvenim dijelovima koze i sl. No, po tome ispada da lumeu nebi mogla koristiti nikada jer meni crvenilo o hiperpigmentacija ne prolazi. Ukoliko netko ima iskustva pls pomagajte, svaki komentar mi je dobrodosao 😊!!
2023 07 12
Mislim da se trebate obratiti stručnoj osobi (neka poliklinika) i bilo bi dobro da ništa ne dirate i ne kopkate. Ne bih se usudila s laserom na oštećenu kožu.
2023 07 12
Prvo rješavajte crvenilo i hiperpigmentacije, pričekajte s Lumeom. Potrebno je redovno uklanjati sloj odumrlih stanica kože kako bi dlake mogle slobodno izbiti na površinu, inače se saviju prema unutra i nastane problem. Slično kao i keratosis pilaris (pureća koža). Neki su jednostavno genetski podložniji tom buildup-u. Rješenje: piling (ako podnosite, ne prečesto, u obzir dolaze spužvice, četke, maske - kupovne ili prirodne...) + dobra hidratacija s aktivnim sastojcima kao što su salicilna kiselina ili urea. Kreme za preporuku: CeraVe SA Smoothing krema Avene Akerat krema. SVR Xerial 30 krema za tijelo. Bionike Proxera Psomed Urea 40 gel. Za pojedinačne crvene točkice može pomoći Balea tonik za nečistu kožu. Uglavnom, trebat će vremena, posebno za hiperpigmentacije. I da, ništa od sunčanja ako ih se želite riješiti. Što se tiče brijanja: britvica treba biti baš oštra (tako da lagano klizi), a brijanje u smjeru rasta dlačica, ne obrnuto (nešto je teže tako, ali manje će urastati). The Ordinary Alpha Arbutin 2% + HA serum je dobar kao ciljani tretman za posvjetljivanje hiperpigmentacija (može se naručiti kod nas ili s njihove Deciem stranice - iznad 25 eur je bespl. pt, nema dodatnih davanja, iako je UK u pitanju). Ali, prvo probajte s nekom od krema iznad, možda i to bude dovoljno. Vidjet ćete nakon 2-3 mjeseca ima li pomaka.
2023 07 12