Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Slobodno vrijeme i hobiji /

Putovanja, odmori /

Idealan grad / općina za rad, obrazovanje i život u Hrvatskoj

Dragi i ja odlučili smo okrenuti novi list u životu i otići tamo gdje je sve po našem :") Kroz razgovor me pitao gdje bih otišla, ali da paše prije svega našem djetetu (5 godina). To bi prije svega uključivalo grad / općinu sa osnovnom školom, povoljnom stanarinom (jer nemamo vlastite nekretnine) i mogućnosti zaposlenja (trgovina, tvornica, bauštela... ). Gdje biste Vi otišli na našem mjestu i zašto?
2023 08 11
Zbilja ne znam gdje postoji sve to kaj si navela U okolici Zagreba ima puno povoljnijih renta nego ovdje, ali ne znam kako je s poslovima. Bauštelci su traženi non stop, to znam jer svi muku mučimo s pronalaskom dobrih šljakera. Zagreb se izgrađuje ili renovira tijekom cijele godine. Dakle eventualno živjeti negdje u okolici (zbog rente) pa putovati na posao, ne znam. I rad u trgovinama isto uvijek možeš naći. Tu recimo kod mene u ulici svako malo traže. Ne znam postoji li idealan, kako si rekla... Što se tiče vrtića, tu već imamo problem u Zg. Naime, kako Grad daje visoke subvencije i gradski vrtići su povoljni, nije jednostavno upisati dijete odnosno nema mjesta u njima. Privatni vrtići su puno skuplji. Škola imaš svugdje i tu problema ne biste trebali imati. Eto, napisala sam ti za jedini grad koji dobro poznajem. Mallaa, čovjek s 49 godina nije "stariji gospodin" 😂 Drugi dio pitanja iz naslova: otišla bih, odnosno otići ću, bliže poslu da do njega mogu doći pješice ili biciklom, riješiti se jednog auta i biti bliže roditeljima da si međusobno možemo pomoći. To je samo drugi zagrebački kvart u kojem postoji ovo sve što si nabrojila osim jeftine rente. Baš me zanimaju drugi odgovori...
2023 08 12
@teehee Hvala na konstruktivnim prijedlozima i mišljenju. Veliki grad nam nije opcija, tipa Zagreb, Split itd. Definitivno neki gradić ili općina gdje imaš jeftin stan u blizini centra, a opet svi osnovni sadržaji dostupni (tipa OŠ, trgovina, ljekarna, pošta, eventualno posao), da ti ne treba auto. Razmišljamo si, pa bolje platiti stan malo više, ali onda ne nabavljat auto i svugdje pješke kao što ste rekli. Dijete u školu, on i ja na posao itd. Znači, ništa specijalno, osnovno za normalan život i funkcioniranje. Ovdje gdje smo sad imam besplatan vrtić, ima sezonskih poslova da si možeš birat, ali su stanarine i općenito nekretnine precijenjene i ovo više nije grad za naš džep. Htjeli bi nešto mirnije, pa makar i na kontinentu bilo. Sada smo na moru, a rado bi se mijenjali za sve navedeno pa bilo to u nekoj slavonskoj/zagorskoj/podravskoj/podvelebitskoj općini/gradiću gdje bi imali osnovne sadržaje, ali jeftiniji život... U Umagu da dižeš kredit za krletku od 40 kvadrata i zadužuješ se za cijeli život, pa za te novce vjerojatno bih negdje drugdje mogli kupit kućerinu sa okućnicom i zemljom i biti svoj na svom, možda si nešto i zasadit, da imamo svog povrća, da ne moramo ići po svaku sitnicu u trgovački centar. U tom pravcu razmišljamo stariji gospodin i ja. Nešto dugoročno. Jer puniti nekome džepove kroz rentu, a na kraju nisi nigdje, niti si možeš išta uštedit sa strane, to više nije opcija.
2023 08 12
Opcina Jalzabet, ( Varazdinska zupanija) u samom centru sela Jalzabet, ima osnovna skola, ljekarna,ambulanta,KTC, zubar, vrtic, benzinska, autobusna i zeljeznicka stanica...poprilicno dobro razvijena opcina, u blizini nekoliko tvornica koje stalno trebaju radnike.. Ima i nesto kuca na prodaju.. :D
2023 08 12
> erikposavec: > Opcina Jalzabet, ( Varazdinska zupanija) u samom centru sela Jalzabet, ima osnovna skola, ljekarna,ambulanta,KTC, zubar, vrtic, benzinska, autobusna i zeljeznicka stanica...poprilicno dobro razvijena opcina, u blizini nekoliko tvornica koje stalno trebaju radnike.. > Ima i nesto kuca na prodaju.. :D Koliko vidim imaju kožaru, nekakvo skladište za Calzedoniu (industrijska zona), Dom za psihički bolesne odrasle osobe, ljekarnu, Konzum, KTC, DVD, lovačko društvo, crkvu, starački dom, groblje, nogometni klub, OŠ, gradić je u zelenilu što mi se jako sviđa :")
2023 08 12
@erikposavec Je li bilo poplava tamo nedavno?
2023 08 12
Inače sam iz Šibenika, i već 3 godine živim (kao podstanar) u Zagrebu. Rekla bih da je Zagreb dobar za sve od navedenog, osim stanarine. Mislim da nije nešto bolji slučaj ni u drugim gradovima. No, ako oboje radite (nađete posao), ima stanova finih koji se isplate uzeti u najam. Recimo, primijetila sam da u kvartu Dubrava ima puno povoljnijih stanova i ljepse uredjenih, a sadrzaja takodjer ima. Posao se u Zagrebu doista lako i brzo nadje, pogotovo u trgovinama (za Vas, recimo), kladionici, casinu... Baustelci su iznimno trazeni svugdje, a ima i grupa na fejsu di ljudi traze i nude poslove i medju najbrojnijom vrstom oglasa su upravo za fizicke poslove... Okolica Zagreba bi vjv bila dobar izbor zbog blizine grada i njegovih sadrzaja, odnosno posla - a renta je nesto jeftinija...
2023 08 12
Osijek 😊 ako biste u tom smjeru isli. Stanarine su dosta povoljnije nego u zagrebu (s njim ga jedino mogu usporediti). U odnosu na ostatak Slavonije ima vise mogucnosti za zaposlenje, a po meni je grad idealan za obitelj s djecom.
2023 08 12
Pula :)
2023 08 12
> malllaaaa: > @erikposavec > Je li bilo poplava tamo nedavno? Poplava nije bilo.. Rodom sam bas iz sela Jalzabet.. Selo je razvijeno kao i cijela opcina.. Do industrijskih zona voze busevi radnike na posao..
2023 08 13
Varaždin, Čakovec 😊
2023 08 13
Iz iskustva, ni slučajno mali gradovi ili bez auta 😂 Bude dosta situacija (prvenstveno bolnica, neki događaji, bilo koja trg ili tako nešto što nema u vašem.. odmah morate ići i veliki i šlepati se busevima)
2023 08 14
Vidim da ste rekli NE Zagreb, ali ja ću reći Zagreb i svakako Zagreb. I to ne u predgrađe i okolicu, jer to je isto kao da ste u nekom selu. Split, Rijeka, Zadar- imate probleme ako ste podstanar, osim ako nemate ludu sreću sa stanodavcima koji vas ne žele iseliti da bi primili turiste i dobili malo više eura. Zato sam ja u Zg jer sam ga sebi preporučila. Obilje posla i mogućnosti i za dijete i za vas. Fizički radnici trenutno su na cijeni, bilo kakav obrt koji znate u kojem su obično muškarci- od zidarstva do keramike, cijela lepeza. (došlo mi je da i ja nešto naučim). Radovi nisu zabranjeni ljeti. Mislim, lijepi su i Varaždin i Omiš i Pušćina , ali tu će vam biti slično kao i tamo gdje ste sada. Ne vidim velike razlike. Sve mi je blizu i sve imam u kvartu, čak i srednju školu (i o tome trebate razmišljati, gdje će vam se dijete školovati). Ovo, da ste u okolici, trebaju vam 2 auta i stalno se u autu (dodatni trošak). Ako dijete želi na nogomet, iz predgrađa ga 4 puta tjedno morate dovesti npr. u 17 sati na trening. Ako vam je to nemoguće, mali neće igrati. U kvartu mi je 5 dućana i to velikih lanaca, na 5-10 minuta pješice sve. Posla ima koliko voliš, stalno se traže prodavači. Ako nećete u prehranu, imate butike i pekarnice. Stalno viđam oglase da se traže prodavači.
2023 08 14
Hvala puno svima na idejama i što se ova tema razvija u nešto konstruktivno :")
2023 08 14
Pa evo s obzirom da sam iz Bjelovar, reći ću Bjelovar. Što se tiče odgojno obrazovnih ustanova imate ih zaista na biranje i to na malim udaljenostima. Situacija s poslom je kao i u većini drugih gradova, radnici se stalno traže pogotovo u ugostiteljstvu i salonima ljepote. Na žalost, Bjelovar nije gradić u primorju pa posla u baušteli gotovo da ni nema dok se u trgovini i tvornicama da naći posla. Što se tiče stanarina nisu visoke no ipak ispod 200€ ne možete naći stan ali svakako ima dosta nekretnina koje se prodaju po okej cijenama. Naravno, ukoliko ste u centru grada ne treba Vam automobil jer zaista imate sve na dohvat ruke, a gradić nije velik da ne možete bez automobila (osim ako ste izvan grada). Svakako bih Vam savjetovala kao i ostale curke da prije nego li se odseliti kupite kuću kako bih imalo svoju nekretninu i tako si barem malo olakšali. Sretno u potrazi za novim domom 😊
2023 08 14
1 2