Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Informacije za korisnike /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Ulaganje/dodatna zarada

Pozdrav,zanima me ulaze li itko u dionice ili neke fondove? Zanima me to kao neki izbor dodatne zarade ajmo reci.. također ukoliko znate nešto slično kao dodatnu zaradu slobodno recite 😊
prije 16 dana, 10:50
Odlična tema! Nisam ni ja pametna oko tih dionica, a i nemam nekog velikog kapitala da se bacam u rizike iz hobija, ali definitivno nemojte u igre na sreću, to ja papilova ;) Krenula sam raditi, praktički nedavno, u jednoj firmi, posao kroz cijelu godinu, prije sam samo sezone, otvorila si račun u drugoj banci i svaki mjesec odvajam 50€ na štednju, jednostavno to mi postala navika, dignem novce na šalteru i to odvojim na štednju i zaboravim. Vidjet ću koliko će se skupiti nakon 2 godine, ali opet imam u glavi neku koliku-toliku sigurnost da ako mi zaškripi, negdje u šteku imam min. 500€ Jer znam dok su u kući, za nešto će zatrebat hehe Preporučuju kupovanje investicijskog zlata, te zlatne pločice, polugice i sl. Imala sam bivšeg koji je bio lud za starim novčićima, ali to moraš pratiti, ima puno lažnjaka, platiš skupo, kasnije ga ne možeš prodat. Nekretnine?
prije 16 dana, 18:43
Istina,to sam i ja razmišljala ali nisam sigurna i definitivno se ne želim baciti u nešto s jako velikim rizikom
prije 16 dana, 20:19
Dionicama, fondovima i kriptovalutama bi se trebale baviti osobe koje to stvarno razumiju, prate i koje to zanima, one će uvijek naći način da nešto zarade. Ne možemo pasti s Marsa i novac uložiti u fond (iako će vas bankari nagovoriti na to ako vide da imate iti malo ušteđevine). Ja vjerujem u konkretne poslove, sigurno ima nešto što znate raditi ili možete naučiti pa se usmjerite tako. Trenutno je milijun mjesta gdje se traže djelatnici, svako malo neki oglas po raznim grupama...ali mislim da prvo trebate odlučiti u kojem smjeru idete.
prije 16 dana, 20:43
> malllaaaa: > Odlična tema! > Nisam ni ja pametna oko tih dionica, a i nemam nekog velikog kapitala da se bacam u rizike iz hobija, ali definitivno nemojte u igre na sreću, to ja papilova ;) > Krenula sam raditi, praktički nedavno, u jednoj firmi, posao kroz cijelu godinu, prije sam samo sezone, otvorila si račun u drugoj banci i svaki mjesec odvajam 50€ na štednju, jednostavno to mi postala navika, dignem novce na šalteru i to odvojim na štednju i zaboravim. > Vidjet ću koliko će se skupiti nakon 2 godine, ali opet imam u glavi neku koliku-toliku sigurnost da ako mi zaškripi, negdje u šteku imam min. 500€ > Jer znam dok su u kući, za nešto će zatrebat hehe > Preporučuju kupovanje investicijskog zlata, te zlatne pločice, polugice i sl. > Imala sam bivšeg koji je bio lud za starim novčićima, ali to moraš pratiti, ima puno lažnjaka, platiš skupo, kasnije ga ne možeš prodat. > Nekretnine? Ne kužim zašto trebaš imati račun u drugoj banci da bi štedjela? Imam dva računa u jednoj banci pa si ne prebacujem nikakav novac nigdje jer mi je to besmisleno. Kupim i potrošim kad mi nešto treba bez obzira gdje mi je novac. I ne kupim kad odlučim da mi ne treba stvar. Kakav novac u kući? Misliš gotovinu? Ja nemam ni 5 eura u gotovini, plaćam sve karticom, čak i u kafiću. Glupo mi je imati novac u štednji, a nemati stvari koje mi trebaju ili si uskraćivati nešto. Potrošnju trebamo oblikovati prema svojim primanjima i znati prioritete.
prije 16 dana, 20:50
@sanjaurban Makla sam se iz Poštanske banke jer mi nisu htjeli u pošti, na šalteru (bankomata njihovih nije bilo u to vrijeme po gradu), dati moju plaću bez covid potvrde. Zamrzila sam totalno poštu i sve vezano uz njih! Imam i dan danas snimke što su mi pokušali napraviti. Otišla kod javnog bilježnika i riješila punomoć i frendica koja se cijepila digla za mene moje pare. Zbog toga sam se prebacila u drugu banku. Riješila si stalni posao kroz cijelu godinu i otvorila štednju u toj drugoj stranoj banci. I tako mjesečno odvajam. Radim sa gotovinom, više nego sa virtualnim novcima, iako realno i jedno i drugo nemaju pokrića ;) Novac koji ne možeš zamijeniti za stvar je bezvrijedan. Ali to je već druga filozofija. Pokušavam da ne kupujem bespotrebno, ali što da se radi kad ti pola plaće ode na stanarinu i režije, a od ostale polovice pola na hranu, čudo je uopće da išta mogu staviti sa strane.
prije 16 dana, 06:31
Što se tiče dodatnog posla, znam da Interzero traži preko sezone za rad na aparatima za otkup ambalaže po trg. centrima. Primaju svakog, nije stalni posao, ali dok si zaposlen preko njihove agencije za privremeni rad, ispoštuju sve zakonski što ti pripada. Usred sezone imaš pravo na godišnji. Radiš 6 sati, a plate ti kao da si bio 8 i tako to. Fizikalija.
prije 15 dana, 06:42
Imate mogućnost štednje i na keksici i Revolut. Makar nemam nekog iskustva s Revolut
prije 15 dana, 11:22
Ja bih preporučila da se obrazujete u vezi dionica i obveznica, ulaganja u te fondove općenito. Stvarno nije toliko komplicirano a ni rizično ako to napravite kako treba, samo se znanje o tome čini isprva dosta nepristupačno. Kao početnu točku istraživanja bih navela videa, postove i sl. Tonija Miluna. Objašnjava stvari jednostavno i pouzdan je, a sama sam ga krenula pratiti još u osnovnoj (svima kojima nije išla matematika znat će ga, danas se fokusira na povećanje financijske pismenosti). Dalje će vas samo odvesti na druge izvore čim malo krenete u to. Uzmite si vrijeme, mjesec, dva, 6, čitajte, guglajte i skužit ćete kako to uopće nije takav bauk. Sretno! 🎉
prije 15 dana, 11:22
> sanjaurban: > Dionicama, fondovima i kriptovalutama bi se trebale baviti osobe koje to stvarno razumiju, prate i koje to zanima, one će uvijek naći način da nešto zarade. Ne možemo pasti s Marsa i novac uložiti u fond (iako će vas bankari nagovoriti na to ako vide da imate iti malo ušteđevine). Ja vjerujem u konkretne poslove, sigurno ima nešto što znate raditi ili možete naučiti pa se usmjerite tako. Trenutno je milijun mjesta gdje se traže djelatnici, svako malo neki oglas po raznim grupama...ali mislim da prvo trebate odlučiti u kojem smjeru idete. Tako je Sanja , ali ja ipak jesam za štednju tj. crni fond koji treba biti ušteđen jer nikad neznaš za što zatreba a uvijek treba. :)
prije 13 dana, 06:16
Dionice sam popušila i to puno novca tako da više ništa od toga tvrtka otišla u stečaj i pušing. Ništa takvog, a i obrazlovanje preko gugla to ne, već ozbiljnih osoba koje se tim bave., to se baš mora znati ali po meni ne preko gugla jer on kaže dobrih stvari ali i puno laži. :)
prije 13 dana, 06:18
Izgubili ste jer ste ulagali u pojedinačne dionice i aktivno birali "pobjednike" ajmo reći što je ravno kockanju. To se nikako ne preporuča. Postoje ETF-ovi s kojima se rizik diverzificira. Savjetujem da ipak opet malo pogledate temu, razumijem što želite reći, ali mislim da ne razumijete što ja želim reći pa je tu nesporazum. Također preporučam da se sami obrazujete u vezi teme bar malo da znate kako doći do financijskih savjetnika što je isto super, tj. morate prvo znati što ne znate pa krenuti od toga.
prije 12 dana, 10:44
Slažem se ja sa svime što ste rekli, mi smo popušili u tvrtki u kojoj smo radili pa čak i moja Financijska direktorica , kad ona nije mogla naslutiti što će se desiti onda ja i ostali a puno nas je, duga priča još manje, poslovali super , sve super, pa tko nebi uložio, izvoz - uvoz sve funkcionira , smatrali smo bolje tu gdje smo i znamo kako je nego negdje drugdje tako da me nitko nemože nagovoriti nijedan stručnjak više na to , to je bio 30 tisuća maraka. Odjednom netko je odlučio kupiti tvrtku i uništiti i dobro mu je išlo jako brzo je to napravio stara priča sa dosta dobrih tvrtki u HR. Kockala se nisam nikad ali sam vjerovala u tvrtku u kojoj sam radila, dobro zarađivala i nisam vjerovala da će se dogoditi što se dogodilo, još je puno toga na sudu, ali valjda ćemo svi umrijeti dok se riješi ako se ikad i riješi ZASTARA. To mi dođe kao porez na budale, tako ja opečena razmišljam ako netko umije i zna sretno mu bilo.
prije 12 dana, 14:54
Financijskih savjetnika ima jako uspješnih i dobrih, ali kako u današnje vrijeme znati tko je pravi jer svi znaju jako dobro čovjeka uvjeriti dobrom pričom a onda se na kraju ispostavi da su zajedno s onima koji varaju, ma oko mene prevarenih ljudi koliko hočeš i sada ulažu u nekretnine na Jadranu Zagrebu naravno oni koji imaju previše novca. Js nemam za to pa sam mirna nemam problema🤣
prije 12 dana, 16:09
Naravno da treba, ukoliko se može, sačuvati koji euro sa strane, ali to kažem, da mi je nevažno na kojem je lova računu, ne mora mi biti posebno odvojena jer me to neće poticati da štedim manje ili više. To je samo zavaravanje sebe, a treba radit na samodisciplini. Ove dječje štednje mi se također ne sviđaju jer u momentu kad taj novac trebaš, ne možeš ga dobiti van. Meni da banka ne da moj novac? Pa to mi je suludo. Meni su bankari često ko neki mafijoze(neka se ne uvrijede pošteni bankari). Uvijek nešto u rukavicama, a nisu mi sve rekli. Posebno znaju "obradit" starije osobe. Nudit mi sad kredit koji ne trebam (a kad sam kumila i molila stambeni onda su rekli ne može), tako da imam tih slučajeva s bankama da je to milina. Vraćam dupli iznos za stambeni kredit. Godinama plaćaš najveće kamate, a glavnica skoro da stoji. Nakon 20 godina naplaćao si se tih kamata, a glavnice si tek pola otplatio. Ako su nešto krivi (a kod mene su svjetski zaribali) ideš preko reda, prima te direktorica i nude ti kavu uz isprike na stotu. Nakon toga ne možeš ih dat ni u novine.
prije 12 dana, 21:01
1 2