Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ostalo /

Narudžbe iz e-dućana /

Dokaz o vrijednosti pošiljke-pomoć

Cure imam mali problemčić. Naručivala sam nešto preko interneta i sada mi s carine traže da dostavim dokaz o vrijednosti pošiljke. Poslala sam im račun koji mi je poslao prodavač ali nije dovoljno jer traže da se točno vidi o kojem je artiklu riječ. Da li mi možete reći što vi napravite kada dobijete takav poziv i kako riješite taj problemčič [:sokiran] ???
2015 03 23
Ako sam apsolutno sigurna da se radi baš o carini i ako sam već poslala taj račun, a onda bi i rekla o kojem je artiklu riječ. Mislim, svejedno je glupo, ali ako je neka stvar kao naočale i neki drugi odjevni predmet i tomu slično, a reci već kad traže. Platila si za to ipak.
2015 03 23
Jesi se možda dogovarala šta sa sellerom preko inboxa? Napravi print screen toga i pošalji, ako se vidi link ili neka slika. Mene su jednom to tražili, konkretno je bila riječ o vans tenisicama, donijela sam račun s paypala na kojem se nije baš vidjelo šta je plaćeno i tu sliku razgovora gdje se vidi da naručujem crne, broj 38 kakve su bile u kutiji. Prošlo je to, iako mi je prvo rečeno da neće to prihvatiti.
2015 03 23
ja sam im jednom u pdf-u poslala račun sa paypala i račun od ebaya i sve je prošlo ok..
2015 03 23
Krpica123 ako je toliko bitno o kojem je artiklu onda cu vam reci da je riječ o moschino torbi, koja naravno nije original. Cure hvala vam na pomoći. Zanima me jos samo ako znate koliko se plaća carina na vrijednost pošiljke ako se radi o iznosu od 200 kn? I da li se plaća PDV na taj iznos?
2015 03 23
to su i mene pitali, kupovala sam na ebayu. isprintala sam link stranice gdje se nalazio proizvod( slika, cijena, opis) i to im je bilo dovoljno. ukucali su taj link u svoj comp i vidjeli da je to artikl i njegova cijena.
2015 03 23
Pixy, mislila sam njima da kažeš već kad žele vidjeti o kojem je artiklu riječ :D
2015 03 23
u pdf-u posaljes racun sa ebaya (ili druge stranice) na koji gore napises broj posiljke.(onaj koji ti je u pismu). Na tom racunu se mora vidjet proizvod i cijena.
2015 03 23
Najbolje ti je screenshotati paypal izvod (ili sa računa) + stranicu sa koje si naručila. Vjerojatno su tražili ovo drugo i bolje im poslati više toga nego manje da se ubrza procedura.
2015 03 23
Pitaju te jer ih zanima da li si svjesno narucila fejk torbu. To je moje misljenje. Inace kada bi trebala samo platiti carinu zbog iznosa poslala bi im racun a oni bi tebi poslali torbu u postu sa ceduljicom za placanje pdva i carine.
2015 03 23
Hvala vam svima na odgovoru. Pokušat ću tako pa se nadam da će upaliti [:zaljubljen]
2015 03 24
Krpica123 sorry krivo sam razumjela. Misla sam da bih ovdje u temu trebala napisati o čemu se radi..
2015 03 24