Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Problemi sa stitnjacom

Pozdrav svima, Evo nedavno sam saznala da me stitnjaca zeza. Tocnije premalo hormona imam i sad trebam proci sve ostale pretrage da se to detaljno ispita i vidi gdje je zapelo kaj je uzrok itd. pa ce mi odrediti terapiju. Simptome vec jako dugo osjecam (unazad min god dana) ali nisam to nikako povezala. Imam konstantno umor, bezvoljnost, kosa oslabila pa sam umor i bezvoljnost pripisala nekoj depresiji za koju sam mislila da ce s vremenom proci. Zbog stiskanja i gusenja u prsima mislila sam da mi nesto ne stima sa srcem ili plucima pa sam tako otkrila da je zapravo stvar u stitnjaci. Znam da je to dosta rasprostranjena i zahebana bolest pa me zanima kakva ste vi iskustva imali? Kako se nosite s tim? Najvise me brine kaj cu najvjerojatnije morati uzimati dodatne hormone a necu moci to nadoknaditi nekim alternativnim putem pa se jezim sve te kemije ali doktorica mi da to nije kemija. Molila bi vas ako bi mogli podijeliti vase iskustvo tko se nazalost bori s tim i kojim metoda. Hvala!
2017 01 20
Evo, nakon 2 fulane terapije i nešto punkcija ter ultrazvuka, skinula sam se sa tableta i idem po drugo mišljenje. Ovaj put privatno. Meni je hypo faza, nakon trevelike doze euthyroxa, prešla u hyper, pa sam dobila drugu terapiju(plus beta blokatore, drica je baš bila široke ruke kad se treba zajebavati s nečijim zdravljem, jel), pa su to bile muke isusove-od konstantnog osjećaja gladi, nervoze, toga da si budan u gluho doba noći ...da ne nabrajam dalje. Onda je zaključila da ne zna od kuda mi to sve pa da bi cijelu štitnu(koje dobar dio još uvijek radi), mogli ubijati radioaktivnim jodom. Onda sam ja zaključila da je naša suradnja završena :D Što se tiče neke alternative , tu stvarno nisam potkovana. Jedino na čemu sam ja poradila je prehrana-isključivo kuhano, hrpa voća i povrća, tako da sam tu živnula i taj se umor znatno smanjio. Dobra stvar je i pojačati tjelesnu aktivnost( djelomično ubija tu depresiju i bezvoljnost, daje više energije). Moj savjet ti je da potražiš par mišljenja, obaviš ultrazvuk, čisto da provjere "gabarite" štitnjače. Tablete , u dobrim dozama, su ok i tu su da pomognu, unormale rad štitne žlijezde i otklone te simptome. Enihu, sretno i nadam se da ćeš se osjećati bolje.
2017 01 20
Pa evo ja sam u istoj situaciji, sa 17 godina su mi dijagnosticirali hipotireozu. Koliko se to sada sve čini ozbiljnim, iskreno nije. Ako štitnjača nije pred otkazivanjem, ne bi trebalo ni biti nekih većih problema, a hormoni to dosta nadoknade. Simptomi bi se trebali smiriti, ali vjerojatno neće potpuno nestati. Ja i dalje osjecam stalni umor i uz to imam stalno anemiju koju ne mogu nikako popraviti. Iskreno mislim da se tu nema nešto puno za napraviti, hormoni koje ćete piti će popraviti stanje dosta. Jedino što sam primjetila da mi pomaže je što više kretanja. Ja nisam otkrila išta drugo što će mi držati organizam budnim. Mislim, ta bolest sama po sebi nije toliko strašna, više je do toga što su te stvari iritantne, ali nisu bolne. Eto i mene zanima je li kojim čudom netko nešto novo otkrio :")
2017 01 20
ja imam hipotireozu Hashimoto...pijem Eutyrox....bolje se osjećam od kako ih pijem i nalazi su mi bolji....kada osjetim lupanje u grlu onda znam da je vrijeme za promjenu terapije....naravno,u dogovoru sa doktoricom...ja idem na Rebro...ako ti ciklusi postanu neredoviti ili čak izostanu,da se ne uplašiš to ti je od štitnjače...
2017 01 20
Hvala puno svima na savjetima i iskustvima! Svakako cu potraziti nekoliko misljenja jer nije mi se bas za zezati s ovim pa prihvatiti prvu kemiju da me nakljukaju. Urin i krv kaze da su u redu samo su ti hormoni problem. Ako kaj kome znaci pise mi na nalazima: TSH 15.49 a intervali su od 0.27 do 4.20. Znaci daleko preko granice. Mene najvise zivcira taj konstantni umor koji me doslovno pokosi, ne mogu normalno nis raditi a kamoli uciti. Em sam umorna em bezvoljna. Jedva se ustanem iz kreveta a spavam normalno po 8 sati ili cak i vise i za 2sata od budenja ja sam opet za malo drijemnuti i popodne poslje rucka legnem si sat vremena koje se nerijetko pretvori u 2sata jer se jednostavno ne mogu dici. Osjecam kao da su mi misici atrofirali, nemam vise reflekse dobre. A koncetracija i pamcenje su mi ko kod dvomjesecnog steneta :D Kolko sam se usplasila tolko mi je i drago jer bar znam zasto me muci taj umor i da to nije psihicki i da ce se valjda rijesiti. Citala sam malo da se u prehrani treba izbaciti rafinirani secer (to i dok si zdrav trebas izbaciti xD), crveno meso i jesti puno voca i povrca, piletine i tako. Uglavnom se zdravo hranim i pazim i da jedem domace i volim puno voca i povrca jedino pretjeram s tim slatkisima pa necu morat mjenjat pretjerano nacin zivota. I isto kazu da moras vjezbat ali opet ne previse 😅 nece mi ni to tesko pasti. Mislila sam da cu mozda moci izbjeci uzimanje hormona ali izgleda da se to prehranom neda bas popraviti, bar tak doktorica tvrdi (normalno)
2017 01 20
kolika su ti antitijela?
2017 01 20
Meni su anittijela bila uredna pa su mi rekli da se borim sama.Ono što sam pročitala je da se može izlječiti kupusom(vidi na alternativi).Onda sam pročitala da je sve stvar prehrane,tj kandide.Trebalo bi izbacit šećer,ugljikohidrate,zatim izbacit kavu,alkohol,cigarete,neke vrste kupusnjača.To nije moje iskustvo,znači,samo sam pročitala. Ja sam svoju privremeno primirila normabelom.Kad uletim u neki stres opet poludi a kad popijem kavu i pogotovo.
2017 01 20
Tako sam i ja procitala da se moze prehranom a doktorica kaze da nemre. Ne pijem, ne pusim, ne pijem kavu, pretjerujem u seceru ali nije mi jasno kako se tako jako unistila a stvarno se ok hranim izuzem tog secera.
2017 01 20
Eh da,muke po štitnjači :/ Netko je rekao da nije strašno jer ne boli. Da,ali štitnjača kontrolira mnogo toga u organizmu pa samim time nemate jedan problem nego mnogo različitih. Uglavnom se okrivljuje stres kao okidač. Liječenje je sintetičkim hormonima ali postoje i prirodni. Vama je poprilično visok TSH i samo prehranom/kretanjem nećete moći spustiti.
2017 01 20
Da, stitnjaca skoro pa sve ostale organe kontrolira jer ako poludi imas 100 problema. Meni je puno gore ovaj umor nego bol jer sam osjecam kak propadam iznutra. A vidim , uzasno je visok. Ali ako kazete postoje i prirodni hormoni opredjelila bi se svakako za to neg se kljukala nekakvim kemijama. Mozete li mi preporuciti sto takvo prirodno?
2017 01 20
Ja sam to pokušavala drugima objasniti da se osjećam kao onaj zec u reklami za a Duraselove baterije :,'( (onaj sa slabim baterijama) Meni poslije nekoliko godina sintetički više ne pomaže,cijeli taj sistem pretvaranja hormona više ne ide ispravno. Predloženi su mi ,još uvijek ih ne koristim jer moram sve nalaze otpočetka.
2017 01 20
Snježana u pravu ste,hormoni nisu bonboni.Oni reguliraju puno toga i međusobno su svi povezani.Tako da štitnjača ima veze sa jajnicima i menstrualnim ciklusom.Neznam ništa u vezi prirodnih hormona osim za estrogen u djetelini,soji i kadulji.Koji hormoni se nalaze u štitnoj žlijezdi nemam blage veze iako sam također pročitala da je njihovu regulaciju nemoguće postići na ijedan način.Koliko je to točno neznam. Ovisno šta je okidač za štitnjaču.Ako je stres možda se nešto može učiniti.Znači treba liječiti uzrok kao i obično a ne posljedicu.
2017 01 20
Zeleni orasi u medu.Sad sam se sjetila.U njima ima joda.
2017 01 20
> snjezana111: > Ja sam to pokušavala drugima objasniti da se osjećam kao onaj zec u reklami za a Duraselove baterije :,'( > Meni poslije nekoliko godina sintetički više ne pomaže,cijeli taj sistem pretvaranja hormona više ne ide ispravno. > Predloženi su mi ,još uvijek ih ne koristim jer moram sve nalaze otpočetka. Haha samo takve baterije ne postoje 😐 Ne mogu vjerovat da se netko nekoliko godina pati s tim. A citam sad po netu da se da to izljeciti skroz prirodnim putem samo se ne smiju uzimati sinteticki jer oni sam stetu naprave stitnjaci. Treba stvarno sakupiti sva moguca iskustva, otici kod nekoliko doktora i onda donjeti odluku
2017 01 20
> Ovisno šta je okidač za štitnjaču.Ako je stres možda se nešto može učiniti.Znači treba liječiti uzrok kao i obično a ne posljedicu. Tako je, to dosta njih kaze. Nema smisla ljeciti ako se ne pronade pocetak svega toga i sreze u korijenu
2017 01 20
1 2 3