Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Sport i dijeta /

LCHF prehrana

Ćao, kako ste?. :D Ima netko da prakticira ovu prehranu? Vaša iskustva? (Znam za Anitu ;) )
2017 02 22
ja prakticiram :-) čini čuda za zdravlje i liniju, preporučam svima :-)
2017 02 22
Pa ajde da te malo zadavim. :D Krenusmo moj supatnik i ja prije tri dana. Prvenstveno jer smo totalni "đankiji" za slatkim i kolačima, ja čak i veći i počelo se manifestirati na način da nećemo moći zajedno boraviti u našem malom stanu. :P Za sad je sve ok, mene je najviše bilo strah mesa, jer ga baš ne volim, ali ide pomalo. Sve je ok dok ga ne moram spremati. :D Htjela bih se riješiti brašna (pšenica) i šećera iz prehrane. Za sad nismo u mogućnosti izbaciti sve prerađevine, ali radimo na tome. Kako ti se odrazila prehrana na kile i ima li nekih pomaka sa općim stanjem organizma. :)
2017 02 22
Editirala bi tipfelere i stavila koji upitnik umjesto točke, ali mi ne da. :P
2017 02 22
moje dečko se prebacio na tu prehranu prije cca 2 mjeseca. izgubio je oko 7 -8 kila od tad. nije gladan, kile idu dolje, on je zadovoljan.
2017 02 22
> HannaBlue: > moje dečko se prebacio na tu prehranu prije cca 2 mjeseca. izgubio je oko 7 -8 kila od tad. nije gladan, kile idu dolje, on je zadovoljan. Konzumira mliječne proizvode, tj. u kojoj mjeri? :) Meni su najdraži pa ih dosta uzimam.
2017 02 22
konzumira, ali ne previše. to se odnosi na sir, kad radimo pizzu od cvjetače, naravno stavimo i sir. ali on i inače nije puno mliječnih proizvoda konzumirao. pije kavu bez mlijeka, i bez sladila, u početku je stavljao steviju ali sad mu paše bez nje.
2017 02 22
ne drži se baš striktno svega, ako mu baš dođe gušt da nešto pojede što nije preporučljivo u lchf - pojede. nije rob tog načina prehrane iako se zapravo ne odričeš mnogo toga u toj prehrani i nije full teško pridržavati se. često pijemo i alkohol, svaki - svako drugi dan popijemo vino (nekad više, nekad manje x-) )
2017 02 22
Ja prakticiram od početka godine :) Na prvu mi se činilo zastrašujuće, ali stvarno nije. Kile idu dole, a nisi gladan, nema nadutosti, općenito se osjećaš poletnije i bolje. Za kolače postoje odlične zamjene, ima odličnih recepata za kruh. Jedino kaj treba planirat unaprijed i sad puno više vremena provodim u kuhinji.
2017 02 22
Da, kavu i inače pijem bez šećera, danas sam u nju stavila malo slatkog vrhnja, no bez beda mogu i bez toga. Dragom je baš uskoro rođendan pa sam tražila neku tortu. Našla neku u grupi na fb-u. Ma ne mislim lupat glavom u zid zbog sitnih grijeha. Recimo imamo naranče što smo kupili prije i nemam ih namjeru baciti. Polako, kako ćemo trošiti stavri koje imamo, a koje su kvarljive, ćemo uzimati više stavri po LCHF-u. Jučer kupili Psyllium i kokosovo brašno... Kakvo je to tijesto od cvjetače? Stalno gledam taj recept. Gea, da, to sam skužila, napravim doručak, počistim, već planiram što mi sve treba za ručak. :D
2017 02 22
skuhali smo cvjetaču, i onda usitnili onom gnječilicom za radit pire krumpir, da se iscjedi voda. stavili u tepsiju i ispekli. nakon toga poslažeš gore što želiš, ko i na običnu pizzu i još malo zapečeš. i gotovo. i jako je fino, što se možda nebi očekivalo jer se radi o cvjetači, ali ja i inače volim svo povrće više nego bilo koje meso. naći ćeš na netu, ima masu zdravih recepata. ;)
2017 02 22
Zobene mekinje možeš povremeno (ne svaki dan). Da, pečeni celer je i meni otkriće, bolji mi je od klasičnog pomfrita.
2017 02 22
E, super hvala. Posao mi uletio, čim uzmognem pogledam linkove. Da, meni i slatko vrhnje i mascarpone čist ok bez šećera. Mislila sam možda na neke recepte gdje treba miješati šećer i bjelanjke...
2017 02 22
iz prve ruke i da vas ohrabrim (neću o receptima, nego o moja je prijateljica u godinu dana lchf prehranom skinula 35 kg, u drugoj godini dodatnih 30 kg. 65 kg sveukupno !!!!! možete li zamisliti?? cijeli život je bila debeljuca, treći porod njoj je stavio točku na I :D poslije trećeg poroda ostala je na 145 kg sada ima 80 :D trenutno je ponosna vlasnica prekrasnog tijela sa kojega je prošli mjesec plastičnom op. skinula ogroman višak kože sa stomaka i bedara. u tu svrhu čak je uspjela ishodovati i lječničku uputnicu za besplatan zahvat, jer je nađen model kako da se višak kože prikaže kao medicinski problem u obavljanju njenog posla.(med. sestra po struci) ono što je najzanimljivije u cijeloj priči: ni jedno slovo vam ne mogu napisati o "patnjama" tijekom njene dijete (osim želje za prženim krumpirićima koje obožava). žena je bukvalno sve tamanila .... stalno je nešto žvakala, ali ciljano: bez šećera, ugljikohidrata. apsolutno je za sve našla zamjenu.... svakim danom sve poletnija, ljepša i zdravija. come ako želiš, povezat ću te s njom, rado će ti sve reći što te zanima ....ionako je na bolovanju trenutno poslije operacije, pa joj je dosadno :D ja još uvijek nemam taj mentalni sklop u glavi da se odreknem šećera....ali čim mi "klikne"....pravac za lchf....i nigdje drugdje !! :D
2017 02 22
Danka, frendica ti je čudo :) Ovo tijesto od cvjetače je vrlo slično i polpetama od cvjetače iz pećnice ;) Pratim temu, upravo sam pročitala da LCHF odobrava iznutrice, a sve što odobrava iznutrice, kod mene visoko kotira :')
2017 02 22
1 2 3