Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljubav, obitelj, djeca, psihologija /

O djeci /

Pomoc, osip kod bebe

Pozdrav dame i sve mame..dakle, vec tjedan dana imamo problema s osipom koji ne prolazi. Osip se nalazi samo po licu ispod cijele kosice, ispod usiju malo po ramenima..beba ima nepunih 6 mjeseci..dakle po cijeloj glavi se nalazi taj osip po tijelu nema..na dohrani je i kašicama. Bili smo kod doktora dobili smo Fenistil gel i kapi ali nista nam to nije pomoglo..doktor kaze da od hrane nije jer bi bebica imala osip po cijeloj sebi..od znoja nije jer pazimo da joj bude uvijek ugodno, od omeksivaca nije jer pazim na sve deterdzente, problem je preko noci ne moze spavati a tada je i najvise nadraži te je jako svrbi..odbija i nocno hranjenje jer ju jako smeta..taj osip je poput sitnih jako sitnih pristica..mazali smo i sudocrem kremom ali nista stvarno ne znamo kako joj pomoci..ima li tko iskustva s time??
2022 06 10
Mislim da biste trebali dermatologu. Moguće da je dermatitis. Davno je to bilo, ali moja je sa 6 mjeseci dobila atopijski dermatitis. Na pregibima crvenilo, točkice i svrab koji ju je držao polubudnu noćima. Kortikosteroidna kremica bi olakšala, ali samo nakratko jer se nije smjela koristiti dulje od 3 dana. Alternativa joj je riješila problem. Preporučam da ipak odete dermatologu i napravite test na alergije. Moja nikad nije bila cijela osuta, a već tako mala bila je alergična.
2022 06 10
Što znači "pazim na sve deterdžente"? Jel baš čitate sastojke istih, te eliminirate omekšivač/deterdžent ako ima loše sastojke a takvi su gotovo svi? Sudocrem je najgora moguća krema za djecu. Doslovno koži ne da disati. Ovo je njen sastav: Aqua, Paraffinum Liquidum, Zinc Oxide, Paraffin, Lanolin, Microcrystalline Wax, Sorbitan Sesquioleate, Cera Alba, Benzyl Benzoate, Benzyl Alcohol, Benzyl Cinnamate, Propylene Glycol, BHA, Citric Acid, Parfum. Ako si možete priuštiti, nakon što se osipa riješite, Weleda ima baby liniju.
2022 06 10
Meni je pedica za malca (tada je imao nekih 6mj) preporučila A-Derma Cytelium sprej za takav osip, sitni prišitići, nekad suhi, nekad mjehuričasti slinavi. I svrbilo ga je. To je pomoglo samo da se osuši, ali nije uklonilo pojavljivanje. Imao je samo na licu, na jednom mjestu, cca veličine kovanice 5kn nepravilnog oblika. Poslije Cyteliuma sam mazala samo maslacem kojim sam i guzu/tjelo mazala (shea, kakao, kokos). Sa vremenom je nestalo. Dr je spomenula dermatitis, ali kako se nije širilo, i samo se povuklo kroz neko vrijeme, nisam išla testirati. Nekim atopičarima odgovaraju maslaci, nekima naprave kaos , najbolje kod dermatologa pa otkriti o čemu se radi. Ima na fejsu grupa gdje si mame atopičara međusobno savjetuju što kome odgovara pa možeš i tamo potražiti savjet.
2022 06 10
mi smo imali raznih problema...osip od podloga u kolicima koje su plastične. Razmisli nakoje podloge stavljaš bebu da dodiruje te dijelove koji imaju osip...
2022 06 10
Probajte izmijeniti ili izbaciti bebi nešto od te dohrane, davati jednu po jednu namirnicu i pratiti što bi moglo biti. Možda je i nešto što vi koristite tipa mlijeko za tijelo, parfem, dezodorans, sintetička majica u kojoj dojite, puder, nešto što vi pojedete pa ide kroz mlijeko... Kupajte ga neko vrijeme samo u vodi. Možda je neki šampon. Iako piše da je za djecu, znaju biti štetne kemikalije. Meni je starija imala super kožu, ništa joj nije smetalo. Koristili smo sudocrem povremeno. Druga je imala gadan pelenski osip i nakon sto krema jedino je Cicaplast pomogao i kortići, ali za kratko vrijeme. Malac mi ima užasno osjetljivu kožu i sve mu smeta, tako da smo samo na Pavlovićevoj.
2022 06 15
Hvala Vam svima na savjetima i pomoći 🙂🙂💙
2022 06 19
Nije istina da bi po cijelom tijelu bio osip od hrane. Moja cura je alergična na mlijeko i jaja, osip je imala samo po licu, isto tako kao sitne prištiće i svrbilo ju je. Ako hoćete mogu vam poslati fotku u inbox (: Dojena je, čim sam ja te stvari izbacila iz prehrane sve se povuklo. Također joj kod kašica svaku namirnicu uvodim po tri dana baš da vidim hoće li imati kakve reakcije. Lako moguće da joj smeta dohrana, probajte kupiti onu za alergičare.
2022 06 29