Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

mojekrpice.hr /

Ideje /

Rok trajanja kozmetike

Provjeravate li rok trajanja kozmetike - kod kupnje, odnosno prodaje? Za svu kozmetiku koja ima kod - provjerim na stranici Check.cosmetics.net - i kod stavljanja u oglas obavezno napomenem ako je rok uskoro pri kraju. Znam da se kozmetika može koristiti i par mjeseci nakon isteka (posebno, parfemi, lakovi za nokte...) - ali osobno ne bih rado koristila kremu, puder ili ruž kojem je rok istekao prije par mjeseci... Kod nekoliko artikala u ponudi na Krpicama uočila sam da je rok proizvoda istekao - a niti je to igdje navedeno, niti je zato spuštena cijena. (usput: obično ni kod nije naveden u opisu - ali se ponegdje vidi na samom proizvodu... :D)
2023 03 11
Uvijek. Uvijek pitam koji je datum na proizvodu i kad je otvoreno. Vec mi se vise puta dogodilo da mi posalju ''ojoj, ups, istekao rok prije par mjeseci, hehehe, zelite popust 30%?'' Kod jako puno proizvoda to utjece i na efikasnost, pogotovo kod retinola i vitamina c. Za parfeme me manje brine, ali sto se tice maku-upa i njega koze - uvijek pitam. Isto tako ne kupujem otvorene maskare, to je nemoguce dezinficirati i nosi veci rizik nekih infekcija.
2023 03 11
Ja ne razumijem zasto cure otvaraju pudere u kamenu za slikanje, a rok trajanja im je godinu dana od otvaranja. I tako ja prošlo ljeto kupim shiseido puder u kamenu, još nisam znala da treba provjeravati batch kod. Stigne puder, stavim ga na lice i za pol sata se ugušim od smrada, provjerim batch, piše godina proizvodnje 2014,a koliko dugo je otvoren bio, to nitko nezna...
2023 03 11
Ne kupujem preko oglasa šminku na slijepo. Izuzetak su kataloške prodaje poput Avona, ali priznajem da nisam dugo naručivala, postali su mi preskupi. Veći mi je gušt kada dođe plaća počastit se na licu mjesta, razgledati što ima na policama. I što sam starija kupujem samo nužno, jer smatram da mi ne treba 5 paleta sjenila i različitih maskara. Dovoljna mi je jedna i da mi traje unutar roka. Kad si mlađi, onda nekako možda više pridodaješ količini i kolekcijama. 🤷‍♀️ Vjerujem trgovinama i mislim da se pridržavaju ispravnosti u rokovima. Ovako preko oglasa možeš dobiti svašta.
2023 03 12
Meni se dogodilo da sam kupila u trgovini jedan set kozmetike, pa tek kad sam otvorila kutiju vidjela sam da jednom proizvodu istice rok za 2 mjeseca, a ostali su bili dobri preko godinu dana... zato sam uvijek skepticna kad kupujem setove jer na kutijama cesto nema batch kod niti datum... Barem su bili ok i vratili dio novca. Neku sminku ne bacam nakon roka, buduci da ju ne koristim cesto imam sjenila stara po 3 godine, tekuci puder koristim sve dok se ne pocne mijenjati tekstura ili miris, ali ne bih prodala tako nesto. Uglavnom sve na pumpicu i u prahu/kamenu koristim duze od preporucenog Inace uvijek provjerim prije prodaje, ako je nesto isteklo onda bacim. neke brendove se ne moze provjeriti po kodu, pa je malo zeznuto s tim, nekad trazim informaciju direktno od korisnicke podrske i svi su mi uvijek odgovorili
2023 03 12
Mislim da je to zato što većina zaboravi provjeriti rok trajanja prije nego slika proizvod i stavi ga na prodaju. Smatram da kod prodaje kozmetike prije nego se odluči prodati treba provjeriti rok, nakon što se ustanovi da je okej onda se tek može prodati uz navođenje roka u opisu oglasa. Inače ovdje nikad ne kupujem ništa od kozmetike jer je teško naći proizvode koji zaista nisu korišteni a i lakše je kupiti kozmetiku u dm, bipi, mileru itd gdje se može proizvod pomirosati, testirati, pročitati deklaracija itd.
2023 03 12
Ne znam što znači "zaista nisu korišteni" - pa valjda je normalno napomenuti ako je nešto isprobano, korišteno... Ako napišem da proizvod nije otvaran - ili da je otvoren samo zbog slikanja (npr. ruž ili sjenilo) - onda je kod mene tako :D Isto pazim na rokove, ne prodajem nešto čemu je rok istekao - ali ima proizvoda kod kojih jednostavno ne mogu naći rok. Npr. Filorga, Melvita... oni su mi uvijek enigma. Filorga čak nema niti zaštitu ispod čepa, pa ti misli :D
2023 03 13
Lilarose, otvaranjem proizvoda zbog slikanja mu skraćujete rok trajanja, na svakom proizvodu pise koliko mjeseci nakon otvaranja mu ističe rok za upotrebu, bez obzira kad je proizveden. Bolje je staviti sliku nijanse sa interneta. Ja sam jednom kupila otvoreno radi slikanja i nikad više.
2023 03 13
Prije sam baš bila opsjednuta šminkom i skupljala ju kao manijak dok mi nije došlo iz guzice u glavu da ne mogu ni polovicu toga iskoristit unutar roka trajanja. Sada uzimam samo nužno i ono što potrošim prije roka. Jednom sam objavila lot nekakve kozmetike, paleta je bila otvorena i malo korišena a ostale stvari nove, ali s obzirom da mi je nekoliko mjeseci stajalo na profilu na kraju sam maknula jer je paleta već bila pri isteku roka trajanja pa nisam htjela riskirati.
2023 03 14
Ja sam prodavala nesto kozmetike tu i nisam nikada dobila prituzbe, ali stvarno vodim racuna da saljem nesto novo i dam tocne podatke. Za neke stvari cak video pozive sam imala da cure mogu sa svih strana pregledati i uvjeriti se. Mislim da je najbitnije samo dati tocne info.
2023 03 15
> Lunass: > Vjerujem trgovinama i mislim da se pridržavaju ispravnosti u rokovima. > Ovako preko oglasa možeš dobiti svašta. Uh, i njih definitivno treba provjeravati. Ja sam u Douglasu kupila olovku za usne staru 9 godina, MAC. Prije 2-3 mjeseca sam naručila ruž Guerlain, star 4 godine. U Mulleru sam kupila Givenchy puder, star skoro 3 godine. Znam da se nekima od tih stvari rok trajanja računa od otvaranja, ali npr puder se odvojio u faze, nije pomagalo ni "mućkanje", ruž je na mjestima izgubio boju tj kao da se osušio. Olovka je izgledala okej, ali sam ju ipak odlučila nekoristiti ,:) S Notina mi je uvijek stizala svježa kozmetika. Nadam se da se neću sada ureći ,:)
2023 03 15