Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Miomi i hormonske tablete

Pozdrav, da li je netko od vas pio hormonske tablete zbog mioma i da li su se barem malo smanjili?
2024 03 23
Esmia?! Tako nesto su se zvale. Pila sam ih 3 puta! Koliko se sjecam, kostale su oko 500kn uz dopinsko osiguranje. Nisu mi nista pomogle, bacene pare! A i nesto su ih bili povukli s trzista (tamo negdje 2021.) Jer prema istrazivanju uzrokuju vise stete nego koristi. Povezane su s karcinomima nekim...nesto... Jedino su mi bile pomogle sto su prestala krvarenja u periodu dok sam ih pila! Ugl, ja sam miom na kraju operirala, nemam ga vise!
2024 03 23
A i pila sam neke kontracepcijske tablete, ne sjecam se kako su se zvale.... to sam pila samo zbog regulacije krvarenja jer bez njih sam krvarila 20 dana u mjesecu a s njima 10tak! Al nisu utjecale na samu velicinu mioma!
2024 03 23
Imam miom već 20 godina. Stalno mi je ginekologinja govorila da ga moram operirati. Nije mi smetao i tvrdoglavo nisam slušala. Ako je do 5 cm ne treba operirati. Moj je bio 8,5 cm. Sada se smanjio na 5 cm. Ginekologinja mi je rekla da sam ga pobijedila. Pretpostavljam da će ići sve manji s godinama. To je samo moje iskustvo. Hormonalnu terapiju zbog mioma nisam koristila. Vi napravite kako vi mislite da je najbolje za vas.
2024 03 23
Sad tek vidim zadnju rečenicu da ste ga operirali. Super. Pozdrav!
2024 03 23
Ma ovisi gdje se nalazi. Nekim zenama ne smeta, neke i ne znaju da ga imaju a meni je napravio pakao od zivota! Morala sam na transfuziju i injekcije zeljeza zbog krvarenja i skoro su mi izvadili maternicu! Na kraju su izvadili miom i to kroz 3 operacije!
2024 03 23
Moj je 10cm i trebala bi na operaciju, a nekako bi napravila sve da to izbjegnem carski rez ili da se bar malo smanji pa da moze i laporoskopski da se operira. Meni on ne smeta, nalazi se na maternici i nemam ni jaka krvarenja ni nista. Otisla na pregled prije nekih 2 tjedna i vec sam narucena za mjesec dana na operaciju. Tak me dr zbunio na brzinu da nisam stigla ni pitat za tablete nit ista drugo.
2024 03 23
A posavjetujte se s lijecnikom, drugo misljenje. Meni su prvo htjeli izvaditi maternicu, 2 lijecnika su se slozila s time, kao nema pomoci, sve mora van... i spletom okolnosti,slucajnosti pa i korona.... odgadali si mi tu operaciju stalno dok nisam slucajno zavrsila kod 3. doktora koji je rekao da nece on vaditi maternicu (jer sam mlada i mogu rađati jos) nego da ima nacina i eto, u 3 puta je izvadio miom bez ikakvih rezova! Mislim da se to zove histeroskopija ili tako nekako... Svaki slucaj je za sebe, raspitajte se jos kod nekog!
2024 03 23
> sim3sim3: > A posavjetujte se s lijecnikom, drugo misljenje. > Meni su prvo htjeli izvaditi maternicu, 2 lijecnika su se slozila s time, kao nema pomoci, sve mora van... i spletom okolnosti,slucajnosti pa i korona.... odgadali si mi tu operaciju stalno dok nisam slucajno zavrsila kod 3. doktora koji je rekao da nece on vaditi maternicu (jer sam mlada i mogu rađati jos) nego da ima nacina i eto, u 3 puta je izvadio miom bez ikakvih rezova! Mislim da se to zove histeroskopija ili tako nekako... > Svaki slucaj je za sebe, raspitajte se jos kod nekog! Super, hvala. Ma pitat cu i svog ginekologa, ali oni toliko forsiraju to radanje da samo govore kako to treba sad vadit jer imam kao 40 godina pa ono jos uvijek je idealno da rodim. I on i ovaj u bolnici su naporni sa tim, iako je moj ginic inace super, ali jednostavno bas forsira sa tim kad god dodem na pregled.
2024 03 23
> kkorina: > Pozdrav, da li je netko od vas pio hormonske tablete zbog mioma i da li su se barem malo smanjili? Probajte piti jod , selen i c vitamin, mene je spasilo. Ali morate biti uporni i strpljivi!
2024 03 23
> zenskiormar: > > kkorina: > > Pozdrav, da li je netko od vas pio hormonske tablete zbog mioma i da li su se barem malo smanjili? > Probajte piti jod , selen i c vitamin, mene je spasilo. Ali morate biti uporni i strpljivi! Ne znam da li taj jod i selen pomazu mozda vise ljudima koji imaju stitnjacu, ja sam ju operirala, pa je nemam.
2024 03 26
Bok,neznam gdje da postavim pitanje,da li ima neko da mi proda elocom mast ,moze cijela ili pola,ili neka druga kortizonska mast,izislo mi je crvenilo na licu ,jedino mi elocom pomaze ,a u Hr nemam doktora,pa da ne placam dermatologa da mi to prepise..ja sam u zagrebu
prije 12 dana, 07:10
> kkorina: > Moj je 10cm i trebala bi na operaciju, a nekako bi napravila sve da to izbjegnem carski rez ili da se bar malo smanji pa da moze i laporoskopski da se operira. Meni on ne smeta, nalazi se na maternici i nemam ni jaka krvarenja ni nista. Otisla na pregled prije nekih 2 tjedna i vec sam narucena za mjesec dana na operaciju. Tak me dr zbunio na brzinu da nisam stigla ni pitat za tablete nit ista drugo. Meni su u Petrovoj izvadili 2 spojena u 1. Dimenzije - 12x14 cm. Imala sam 40 godina kad mi je dijagnosticiran. Kirurg je bio dr. Marko Jakov Šarić. Za njega imam samo riječi hvale. Nažalost, krenulo je laparaskopski, ali je završilo konverzijom. Uspjeli su mi spasiti maternicu. Ovisno o vještini liječnika, moguće je da Vam ga odstrane laparaskopski. Godinu dana prije bio je samo 1, veličine 6 cm. Meni nije smetao, nisam imala simptome i odgađala sam operaciju. Osobno smatram to jednom od svojih nepametnijih odluka, to odgađanje. Simptomi su krenuli naglo i stravično; konstantna potreba za mokrenjem, umor i nakon 12 sati spavanja, udebljala sam se 8 kg u 3 mjeseca i jedva sam dočekala operaciju. Oporavak nakon operacije je bio zahtjevan. Došla sam k sebi nakon godinu dana, baš da sam se vratila na staro. Ovo je moje iskustvo. Da mogu ponoviti, poslušala bih doktora i ne bih odgađala operaciju. Želim Vam svu sreću🫶🏻
prije 8 dana, 12:02