Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Svakodnevica /

Dom /

Prirodna sredstva za čišćenje

Pozdrav, zanima me na koje sve načine i kako upotrebljavate ocat za čišćenje doma i pranje odjeće? Ili ako koristite neke druge sastojke bez kemikalija 😊😊
prije 18 dana, 07:01
Bijeli ocat stavljam umjesto omekšivača. Sol, sodu bikarbonu i ocat za skidanje nekih mrlja sa odjeće a može i za čišćenje u kućanstvu.
prije 18 dana, 07:08
Probala sam ocat koristiti umjesto omekšivača,ali veš nije bio posebno mekan ,a u osjetio se po octu što mi je stvarno odvratno. Koristim ga za pranje kuhala, aparata za kavu i perilice za veš.
prije 18 dana, 07:25
Koristim alkoholni ocat za čišćenje frižidera jer ne želim ništa drugo blizu hrane. Osjeti se miris dok se čisti, ali nakon pol sata od čišćenja se ne osjeti više. U veš mašinu ga stavim malo kad ju stavljam na program za samopranje, umjesto omekšivača nisam probala. 🙂
prije 18 dana, 09:24
Uz sve ovo, koristim pomješane ocat, alkohol i vodu za prozore. Može se staviti koja kap detergenta za suđe.
prije 18 dana, 10:59
Octom skidam kamenac sa slavina (omotam ih toalet papirom i natopim octom). Skidam i kamenac iz wc školjke (četkom izbijem vodu iz školjke i nalijem octa). Čistim fuge s podnih pločica (malo prolijem octa i ostavim desetak minuta pa iščetkam). Nisam probala skidati mrlje s odjeće, kako to funkcionira?
prije 18 dana, 11:28
> Ivaaaaa: > Probala sam ocat koristiti umjesto omekšivača,ali veš nije bio posebno mekan ,a u osjetio se po octu što mi je stvarno odvratno. > Koristim ga za pranje kuhala, aparata za kavu i perilice za veš. Niti moja iskustva sa korištenjem octa kao omekšivača nisu pozitivna. Veš mi nije nešto mekan, a miris octa se osjetio i nakon sušenja, tako da to ne bih više ponovila. Nije mi jasan toliki hype oko toga. Sa vrućim octom skidam kamenac po potrebi.
prije 18 dana, 11:43
Alkoholni ocat ne stavljam umjesto omekšivača, nego ga ulijem na programu za bijelo rublje (60° C). Uopće se posteljina i ručnici ne osjete po njemu. A kad jednom u mjesec dana stavim da se perilica pročisti na 90° C, u stranu sa detrdžentom ubacim 2 velike žlice sode bikarbone, a u stranu sa omekšivačem alkoholni ocat i unutra nekakvu bezveznu krpu, da "polira" bubanj, da se ne okreće skroz prazan. Isto tako, koristim ga u kombinaciji sa sodom bikarbonom za ribanje unutarnje strane pećnice, ako se nešto prolije prilikom pečenja, baš fino izgrize. A može se prosuti soda i našpricati octom oko plina na metalnoj ploči za kuhanje, meni nije izgrizlo išta i spužvicom lagano istrljam. I za čišćenje frižidera našpricam u omjeru pola voda, pola ocat i samo prebrišem papirnim ubrusom. Rastopi i kamenac u kuhalu za vodu, samo se treba druga voda proliti, najbolje u sifone od sudopera, neka i njih pročisti. A što se tiče drugih prirodnih sastojaka za čišćenje, koristim sok od polovice limuna koji stavim u plitku staklenu zdjelicu i turnem u mikrovalnu na 4-5 minuta, fino rastopi masnoću i nestane onaj vonj. Lagano se prebriše sve. Definitivno bolja solucija od octa, nema mi tako žestok miris.
prije 17 dana, 11:40
> malllaaaa: > Alkoholni ocat ne stavljam umjesto omekšivača, nego ga ulijem na programu za bijelo rublje (60° C). Uopće se posteljina i ručnici ne osjete po njemu. A kad jednom u mjesec dana stavim da se perilica pročisti na 90° C, u stranu sa detrdžentom ubacim 2 velike žlice sode bikarbone, a u stranu sa omekšivačem alkoholni ocat i unutra nekakvu bezveznu krpu, da "polira" bubanj, da se ne okreće skroz prazan. > Isto tako, koristim ga u kombinaciji sa sodom bikarbonom za ribanje unutarnje strane pećnice, ako se nešto prolije prilikom pečenja, baš fino izgrize. A može se prosuti soda i našpricati octom oko plina na metalnoj ploči za kuhanje, meni nije izgrizlo išta i spužvicom lagano istrljam. > I za čišćenje frižidera našpricam u omjeru pola voda, pola ocat i samo prebrišem papirnim ubrusom. > Rastopi i kamenac u kuhalu za vodu, samo se treba druga voda proliti, najbolje u sifone od sudopera, neka i njih pročisti. > A što se tiče drugih prirodnih sastojaka za čišćenje, koristim sok od polovice limuna koji stavim u plitku staklenu zdjelicu i turnem u mikrovalnu na 4-5 minuta, fino rastopi masnoću i nestane onaj vonj. Lagano se prebriše sve. Definitivno bolja solucija od octa, nema mi tako žestok miris. Isprobala sam sodu+ocat za štednjak, stvarno dobro omekša masnoću, hvala na savjetu! 😃 Probat ću tako i metalne rešetke. Ako se sjetite još kojeg trika, napišite. 🤗 Za čišćenje odvoda sudopera: pola čaše sode usuti direktno u odvod pa preliti čašom octa. Lijepo zapjeni, pjena izlazi kao lava iz vulkana. 😉
prije 17 dana, 15:28