Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Naši prijatelji: Promo24.hr - svi najnoviji popusti! Posjetite!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

jajnici - prirodna terapija

bok curke, zanimaju me vasa iskustva s prirodnim ljecenjem mikrocisticnih, policisticnih jajnika pocela sam s terapijom kod jedne zene koja se bavi tim biljkama, za sad su 2mj.prosla,ali nikakvih rezultata ne vidim, pa ako imate dobra iskustva podjelite jer sam ja sad vec ocajna, a protiv kontracepcije sam
2015 08 01
Zasto protiv kontracepcije? S tim bi ti navedeni problemi bili rijeseni.
2015 08 02
Kolko sam ja do sad uspjela skuzit ako postoji neravnoteza u jednom hormonu, postoji i u drugima. Mozda da provjeris razine hormona stitnjace, spolne, kortizol? Mozda nije dovoljno samo jednom terapijom lijeciti nego sve izbalansirati. Jedini prirodan nacin je promjena zivotnog stila da bude super zdrav. Dovoljno spavanja, sporiji nacin zivota bez stresa, dobra prehrana (smanjiti ili izbaciti secer, povecati povrce), svakodnevno gibanje (ne mora vjezbanje). Probaj googlat "Estrogen dominance". Ja sam dugo bila na kontracepciji, i utjecalo mi je na debljanje i mrsavljenje. Zadnja promjena je da sam se skinula i cini mi se da je pomoglo mrsavljenju. Inace mogu utjecati negativno na druge hormone, ne svima vjerojatno ali o tome ne brine dovoljno.
2015 08 02
Nažalost nikakva iskustva s prirodnim terapijama (čajevi u mom slučaju), pila sam marulju, vrkutu, neke smjese od travara, oblozi od ricinusa, zdrava prehrana.. do kontracepcijskih pilula ciste su samo rasle..
2015 08 02
ajoj, vidim da ima svakakvih iskustva, nekima je kontracepcija ok,nekima jos gore sto je najcudnije ,meni su spolni hormoni skroz uredni , nemam povisene muske (ni testosterno,ni slobodni T. androstendion...) zenski su nizi , ali u granici normale (nisu ispod) i imam redovite cikluse, ali mi se koža zamasti samo tako, tj. T zona ,i to bas u nazad tako cca 2 god. od kad su mi rekli da imam mikrocisticne jajnike inace sam protiv kontracepcije i farmaceutskih proizvoda jer mi od njih bude dobro samo dok koristim, a nakon toga šteta veca nego sto je bila.. (antibiotici) ne znam kak bi moj org. prihvatio te hormone, kad bi se skidala s njih (tog me najvise strah..) kontracepija mi je stvarno zadnja,zadnja opcija i to ako bi imala hrabrosti se odlucit na nju (i nemojte mislit da sad od vas trazim da mi postavite dijagnozu, jer sam vec kod tolikih gin. i dermatologa bila... ali ,bez rezultata, zato sam se javila da vidim ako ima koja curka pozitivna iskustva :)
2015 08 02
aha, krivo sam shvatila adriana90, misila sam da su ti od kontracepcijskih narasle ciste (sto mi je bilo malo cudno...) jooj, vise sama ne znam sto bi :((
2015 08 02
Evo ja ti imam pozitivna iskustva. Pila sam kontracepcijske nekoliko godina. Prestala sam ih piti i nikako dobiti menstruaciju. Otisla na analizu hormona i dijagnoza su bili policisticni. Ginekologinja mi je propisala Diane. Odbila sam ih piti jer se nisam htjela nastaviti sopati hormonima (pogotovo ne s Dianom). Otisla sam u biljnu ljekarnu i kupila ulje nocurka, ulje konoplje i caj vrtulja. Nakon 6-8 mjesecu menstruacija se ustabilila. Ciste i dalje postoje (koliko mi se cini), ali u puno manjem broju. Moja mama je isto imala ciste koje su se nakon rodenja djeteta (tj mene!) povukle. Nadam se takvom scenariju.. ;)
2015 08 02
Imala sam policisticne jajnike produzen ciklus doktori mi davali anribebi da mi se regulira, stanje eskaliralo na jos gore po 6 mj nisam dobijala menstruaciju. To je bilo prije 12 godina cca. Cula tad za homeopatiju otisla dobila tretman nakom 15 dana prvu mengu isla sam jos na 4-5 tretmana ali od prve menstr do dan danas nikakvih problema sve uredno rodila dvoje djece. Nikad mi vise nije receno da imam policisticne jajnike. Velika preporuka za homeopatiju [:smijesi]
2015 08 02
nioivo, vidim da si iz St-a, vjerujem da si to tamo isla kod nekog homeopata?
2015 08 02
Nisam imala po 6 mjeseci menstruaciju i kako se ustanovilo da mi je blago povišen testosteron i još neki hormoni, liječnica mi je prepisala Diane. Uzimala sam ih samo godinu i pol dana i nakon toga sam redovito počela dobivati menstruaciju, ali su ciklusi bili dosta produljeni, npr...svakih 40 dana i slično. Razumijem svakog tko odbija kontracepciju jer neuspojave stvarno mogu biti teške. mene je naprimjer držala jaka plačljivost..., ali istina je da one čuvaju jajnike jer se na neko vrijeme ne stvaraju nove jajne stanice koje ne mogu izaći iz jajnika pa tako ne stvaraju nove cistice i jajnik ostaje dovoljno zdrav, koliko osoba kasnije želi trudnoću. Također, znam da sam dosadna sa ovim prirodnim lijekom i da ga preporučujem za gotovo sve, ali pokušaj s cejlonskim cimetom i medom (znači obavezno Cejlonski cimet, ne smije biti onaj iz supermarketa). Ukusno je i ima mnogostruke dobrobiti na zdravlje, pa tako štiti i ženski reprodukcijski sustav. I da, moji problemi s jajnicima bili su za vrijeme studiranja, a sada sam u 30 ima i imam bebu, zatrudnjela bez ikakvh problema [:kesi]
2015 08 02
Također, za neravnotežu hormona dobra je biljka Maca...Ona spada u takozvane pametne biljke koja sma prepoznaje koji hormon u organizmu nedostaje, kojeg ima previše pa potiče pravilno izlučivanje. mnoge osobe je uzimaju zbog neplodnosti, ali mislim da je također najbolje uzimati tu biljku tj. obično prah te biljke kroz kratko vrijeme
2015 08 02
sophiela hvala ti na podjeljenom iskustvu i savjetu Macu tj. femmenessence mi je jedna homeopatica preporucila,(da ona vjeruje da bi mi za cca 4mj. bilo bolje) a onda su je neke druge (kod kojih sam isla) spopljuvale, da ta biljka raste tko zna gdje i takve spike mene zanima da li je taj femmenessence nesto tipa hormona ili ipak ne? (osjecam se tuzno sto moram ovakve odg. traziti po forumima,ali kad svaki gin./dok./homeopat ima svoju teoriju i svaki mi drukcije kaze) [:vrti] [:vrti] i hvala curama na svim dosadasnjim savjetima
2015 08 02
Hm, ja imam policistične jajnike također, i pila sam tablete za njih koje su mi pomagale ustabiliti ciklus od prvog dana, međutim, to nisu bile kontracepcijske pilule. Ne znam što imate protiv lijekova toliko, pa nije svaki lijek štetan nego je valjda koristan, ne bi se inače zvao lijek ,nego mišomor ili šta ti ja znam. [:hihot] Osim toga, ako pijete hormone i utječete na organizam, pijete sredstvo koje je izolirano, izvučeno iz biljaka/zemlje/životinja i strogo specifično vam djeluje na određeni problem, a kad se kljukate "prirodnim čajevima i ekstraktima" , uz one korisne sastojke iz tih kućno rađenih, neumjetnih pripravaka, u organizam unosite i stotine (čak ne desetke, nego doslovno stotine) drugih kemijskih spojeva koje neke biljke sadrže a koji vam zapravo ne trebaju i koji ne rješavaju vaš pravi problem ali djeluju na ostale stvari u organizmu. [:tuzan] Da ne spominjem da je početak djelovanja tih kućnih lijekova odgođen za nekoliko mjeseci kada se stigne načiniti i debela kumulativna šteta također...
2015 08 02
uljeshura vjerujem da i u tome ima istine, ali mene uzasno strah posljedica od hormona, tko zna sta bi to bilo kad bi se skidala s njih (citam i cujem svasta, od toga da im se ten jos vise pogorsa, zadrzavanje vode, debljina) iako da, znam da ovisii od organizma do organizma i vjerojatno koju kontracepciju pijes stvarno nekad dodem u ocaj da ih i ja uzmem,ali kak bi bilo nakon..toga me strah , s tim da ne mora nis ni biti,mogu mi se ciste povuc i sve da bude super..sad riskirati toliko jos nisam hrabra [:place]
2015 08 02
Isla sam u splitu, mislim da ih u Zagrebu ima puno vise. Bitno je da je bas doktor homeopatije i samo tim se bavi, ima ih ovdje koji kombiniraju razne metode prirodnog ljecenja sa homeopatijom ali vjerojatno nisu zavrsili studij homeopatije i ne pripravljaju sami terapiju te takodjer nemaju pristup svjetskoj bazi podataka homeopatskih pripravaka, slucajeva i nacina ljecenja
2015 08 02
1 2