Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Svakodnevica /

Automobili, motocikli, bicikli /

Polaganje vozačkog

Znam da komisija rusi kandidate zbog male sitnice. Npr. moja frendica nije stala ženi na zebri i automatski je pala ispit iz voznje.. Uskoro polazem pa me zanima ima li ovdje cura koje su pale voznju pa da mi kazete gdje ste pogrijesile, sto nikako ne smijete raditi itd? Padali se automatski odmah ako nam se ugasi auto negdje? Ako se ne znamo parkirati onako bas kako treba. I vi, koje ste prosle iz prve a imale ste neke greskice, napisite koje. Svaki savijet i vas komentar ce mi pomoci! Hvala vam
2015 12 20
Imas greske koje se toleriraju..i par manjih greskica ne znaci da neces proci...a gasenje auta spada pod takve! Ne stati na zebri...ili cak stati, a uci kolima u zebru je fatalna greska iz koje nema natrag i mozes sama znati ako ju napravis..pala si ispit! Proci kroz crveno...ne stati na znak stop..i sl..su vece..
2015 12 20
Normalno da je pala ako nije stala na zebri. To je automatski pad! Auto ti se smije ugasiti jednom ili dvaput i to ti nije automatski pad. Pad ti je prolazak kroz crveno (logično, ali meni se desilo da sam se nešto zamislila). Kod kretanja pod ručnom ti se smije auto dvaput ugasiti, treći puta ti je pad. Kod parkiranja se smiješ dvaput ispravljati, ali samo ako se ideš ispravljati na dobar način; ako skuži već drugi puta da se ideš ispravljati onako kako ne treba, to je pad. Automatski pad ti je prestrojavanje u drugu traku, ako ti je puna linija (u zg-u ima puno 'zeznutih' mjesta gdje je malo isprekidana, a malo puna linija). Ako ne radiš provjere, može te rušiti (ne odmah nakon prve neodrađene, ali nakon par ponovljenih). Tako da, jako pazi na te provjere, na pješake, na žmigavce (to nije automatski pad, ali nemoj da se ponovi više od jednom) i na semafor. I da, nemoj držati ruku na mjenjaču. Vozi s dvije ruke, a desnu stavljaj na mjenjač samo dok ne promijeniš brzinu pa je odmah vrati. Sretno! :)
2015 12 20
Nije točno! Moraš svakome stati na zebri. Tu se, naravno, ne misli na pješaka koji je 5m od zebre i ide prema njoj, ali sve ostale MORAŠ pustiti i baš pratiti to jer je to automatski pad. Par prijateljica mi je palo tako.
2015 12 20
Svasta bas! Pa logicno je da moras stati! Neces stajati ako vidis svaku zebru na putu, a nema nikog da ce preci...haha I ne mozes ti odlucivati..e sada cu ovima stati, a ovima necu...pa makar ih pogazila..jer mi se cini da pretjerujem sa zaustavljanjima na zebri! Taj instruktor je za otkaz!
2015 12 20
prvi puta sam pala na skretanju u lijevu ulicu, trebala sam propustiti sve iz suprotnog traka koji idu ravno.... ali tamo je bio samo bus koji je također skretao u njegovu lijevu. Ja sam odlucila da imam dovoljno vremena da skrenem kad i on! to je bila kriva odluka :D ...rekli su mi da prvo moram pustiti sve vozace koji idu ravno (one iza tog busa) i tek kad budem sigurna da nema nikog mogu skrenuti! ja sam rekla da sam procjenila da mogu jer je bus velik i stgli bi skrenut i još 2 auta iza mene... rekli su mi da nemam dovoljno iskustva za takvu odluku! drugi puta nisam stala na zebri jer je žena stajala i pricala sa nekim, nije uopce namjeravala preci cestu. još! haha taman kad sam ja odlucila skrenuti ona je mahnula liku, pozdravila se i okrenula preko zebre! Bila sam uvjerena da sam pala al pustili su me uz opomenu... rekao je ispitivac da priznaje da je situacija ipak bila malo škakljiva! al inace je zebra siguran pad, oduzimanje prednosti, crveno.... te teže stvari u kojima možeš izazvati nesrecu
2015 12 20
mene je rušio kod parkinga - znači sve odvozila dobro. vraćamo se nazad od kuda smo krenuli, i ono već maltene imam papir u rukama... kad komisija kaže - parkiraj se negdje na nazad... već ono misleći gotovo je.. i parkiram ja unazad i auto mi hajmo reći "udari" (kako da se izrazim) na onu bankinu na parkingu ... taman kad sam ga uparkirala unazad -- mislila sam da imam još par cm unazad da mogu ... kriva procjena. i eto hop odo ja sa točkom malo na bankinu... pad, naravno.. mogao me pustit, al eto očito je bio malo lošije volje to jutro. prijateljicu je rušio jer nije upalila sva 4 žmigavca kod vožnje unazad u nekoj ulici (tako nešto, žmigavac je bio u igri). ovisi i kakva je komisija taj dan od volje, meni se čini. pazi i na kružni tok pogotovo, ako ćeš ić u kružni tok. kolegica je pala zbog kružnog toga u zgb
2015 12 20
mene rušio jer sam prebrzo ušla u zavoj :') s tim da je to bio ulaz u poligon, zadnjih 1o sekundi voznje haha
2015 12 20
Ja sam pala jer sam malo pokupila bankinu pri okretanju bočno u ulici..stala sam i pogledala ga i pitam i sta sad?, a on se nasmijao i rekao a pad, eto sta..trema je taj dan na najjače i samo se skoncentriraj, možeš ti to ;-)
2015 12 20
ja sam iz druge polozila. na prvom polaganju sam pala zbog oduzimanja prednosti u rotoru :D u isto vrijeme smo ulazili ja i lik na motoru na ulazu s lijeve strane, a rotor je bio dosta mali - kaze, da je rotor klasican i da je auto u pitanju, ne bi bilo problema jer auto ima sporiji okretni moment, no ovako sam ga trebala pustiti jer sam ja vozac pocetnik, a on je motorist na malom i jako pokretnom vozilu... a vrlo bitno - zapravo, na drugom polaganju sam vozila manje-vise isto, samo bih pred svakim rotorom vise usporila, tako da nije bilo problema.
2015 12 21
Ja sam pet puta pala,ne znam da li ce ti ista znaciti moje grijeske jer sam polagala u Srbiji,dva puta na poligonu jer sam zgazila crtu pri okretanju,jednom jer sam radila polukruzno u trecoj brzini,pa mi se ugasio auto na uzbrdici i zadnje je bilo sto sam pokusala kreniti a nisam digla rucnu taj put sam popila pola tablete za smirenje od bake i bila sam osamucena.Inace nisam tremaros ali sam svaki put imala tremu dok sam polagala.Sretno ti bilo :)))
2015 12 21