Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Slobodno vrijeme i hobiji /

Rukotvorine /

prodaja rukotvorina

Pozdrav, zanima me ima li tko iskustva sa prodajom rukotvorina na sajmovima? Koliko se placa mjesto, kad i gdje, isplati li se? Zanimaju me vasa iskustva, pa pisiteee :) hvala :)
2016 01 04
To ti ovisi od grada do grada.Isto tako plaćanje mjesta i isplativost.Kod mene ti se ne bi isplatilo. Bolje se pridruži nekoj udruzi ili radije gledaj kad su neka posebna događanja u gradu:advent,uskrs,dan grada i sl..
2016 01 04
Moram priznati cijene rukotvorina ovdje su puno jeftinije od onih na sajmovima, govorim bas iz zadnjeg iskustva bozicnog sajma u Zagrebu, jesu unikati ali cijene do neba.
2016 01 04
Istina, cijene su na standovima dosta vece nego sto su inace kad se prodaju preko krpica, facea i sl. Sto je i razumljivo, mjesta su vjerojatno urnebesno skupa. A platit se mora. Zato i pitam ako netko ima iskustva, cca cijena mjesta na sajmu ili slicno.
2016 01 04
Na Adventu u Zagrebu cijene svega su posebno prenapuhane jer je cijena mjesta/kućice jako visoka. GingeRI, uglavnom ti se najviše isplati učlaniti se u neku kreativnu udrugu jer organizatori sajmova i sličnih događanja često kontaktiraju udruge i ponude im mjesto, a često možeš i jedan štand podijeliti s jednim ili više drugih članova udruge. Tako ti nje povoljnije, ali naravno, ništa od toga ako se ne možeš zgurati i trebaš puno prostora. Ja sam u udruzi Kloto gdje većina članova non-stop ide po sajmovima - osobno idem samo na dva ili tri godišnje jer nigdje dalje nije moja ciljana publika i ne mislim trošiti vrijeme i novac na random sajmove od kojih nemam koristi. Sve ovisi o tome što prodaješ i tko ti je target market. Btw, u kreativne udruge ti se isplati učlaniti i zato što manje-više svi hobby shopovi daju popuste članovima - ja godišnju članarinu za Kloto isplatim jednim odlaskom u Chemaco, a idem tamo bar triput tjedno... Go figure. Bottom line: imaš sajmova s kotizacijpom od 100 do 1000+ kuna. Koliko što košta ne znači baš ništa, jedino što trebaš znati prije sajma jest prvo definirati tko je tvoja ciljana publika, broj posjetitelja sajma, koliko je od njih tvoja ciljana publika i na koji način ćeš toj publici predstaviti svoj proizvod. Kad sve to iskalkuliraš, znat ćeš na koji sajam trebaš ići ili trebaš li uopće ići na bilo koji.
2016 01 04
Puno hvala, cure :) Frigga, hvala sto si mi sve lijepo objasnila, svakako cu se uclanit u neku udrugu :*
2016 01 05
Ako vas zanima prodajem unikatni nakit pa zavirite :)
2016 01 06