Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ostalo /

Razgovori /

Poklon mentoru - diplomski! Molim pomoć

Dobro jutro cure! Trebala bih pomić i poneku ideju vezanu za darivanje mentora na obrani diplomskom radu? Profesor ima šezdesetak godina, a asistentica oko 35... Molila bih neke od vaših sugestija i prijedloga što im kupiti...Hvala:)
2016 02 10
nije li to mito?
2016 02 10
Mito je kad ovi s prava traže par milja za ispit, a ovo je jednostavno stvar tradicije. Neko malo bolje vinčeko upakirano možda s nekim čašama, a asistentici isto to i možda ružu?
2016 02 10
Hahah kakvo mito? Svi jako dobro znamo što je mito. Ja sam svojoj mentorici i profesoricama iz komisije poklon dala tek nakon što sam obranila i nakon što mi je ocjena upisana. One nisu ni znale da će to dobiti, tako da... Meni su bile sve žene pa sam svima kupila paket raffaella, mama je kupila ukrasne boce i stavila našu domaću rakiju u to te sam im na ukrasni papir svakoj pojedinačno nešto napisala. Tu sam pisala o našim zajedničkim kolegijama, što sam naučila od njih, itd. Nas je na godini bilo 7 pa sam se ja sa svojim profesorima jako dobro znala. U obzir mi je dolazila i neka lijepa pašmina, neki lijepi set kemijska-olovka i tako, klasika. Ja sam sve skupa potrošila 80-ak kuna, na njih 3. Tako da, nemoj previše trošiti. :) Neke moje kolegice su tu znale ostaviti i po 400kn, jer eto, htjele su neki fensi poklon.
2016 02 10
nije to mito kad nakon obrane pokloniš nešto mentoru :D
2016 02 10
Zašto ne nosimo poklone tetama koje čiste sanitarne čvorove u javnim wc-ima, prodavačicama koje rade smjene da bi tajkun bio još bogatiji, konobarima u 12 satnim smjenama koji trče preko cesta, stepenica, kroz gužvu noćnih klubova. Nikad nismo nosili poklone tetama koje su nam u školama kuhale obroke, spremačici koja je čistila žvake s klupa, ljudima koji nam čiste lišće i kose travu po parkovima, ljudima koji nam odvoze smeće... Zašto? Zbog tradicije? Moj odgovor je: Osmijeh i jedno hvala.
2016 02 10
kakav mrtvi poklon mentoru, za boga miloga.
2016 02 10
Cura je samo pitala za savjet što da kupi; čemu rasprava o kupovini ili ne? Ona će ionako kupiti. Uostalom, ja svojoj mentorici i komisiji ne bih kupila, da ne smatram kako su mi bile dobre profesorice. Jedna od njih mi je najveći uzor, uvijek su bile tu za mene, itd. To nije samo ''tradicija''. Kupila sam i neku čokoladu teti u referadi, budući da je ona uvijek bila tu i pomagala mi na sve moguće načine. Njima sam kupila jer su one bile u direktnom doticaju sa mnom. Ako ćeš tako gledati, onda možeš svima kupiti. Ako je neki konobar vani ljubazan, uvijek mu ostavim bakšu i, ako slučajno imam neku čokoladicu, ostavim i to. Tetama u menzama sam uvijek davala svoju x-icu, da si uzmu na nju nešto. Ima milijun načina da se nekome zahvališ. Ako nekome profesori nisu bili dobri i ne želi kupiti - ne mora. To je sve stvar osobnog izbora. Sretno na obrani! :")
2016 02 10
iso miki, majka tereza hajd jor essss
2016 02 10
Kada postavi javno temu, onda je ona otvorena i za odgovore onih koji ne misle isto, dokle poštuju sugovornika. To je sloboda govora. Forum je javan i čitaju ga i oni koji ne sudjeluju u temi. Kada pišem ovakve stvari ne pišem ih da bih povrijedila otvaračicu teme jer krećem s pretpostavkom da ako je dovoljno zrela da bude akademska građanka da je onda dovoljno zrela da odabere poklon ako ga je čvrsto odlučila kupiti. Pišem ovo da pokažem ljudima koji razmišljaju kao i ja da nisu sami u svom razmišljanju i da nije tradicija u kamenu zapisana te da je ok ići protiv nje. Kao što sama kažeš osobni izbor, kako ga dozvoliš njoj, onda ga dozvoli i nama koji ne mislimo isto. Što je najbolje, ne bih dalje opće komentirala na temi da mi se ne oduzima pravo govora. :) P.S. Čestitam na diplomi. :)
2016 02 10
Prvenstveno čestitam na diplomi! I mene čeka ista situacija za par mjeseci. Isto ne znam što kupiti mentorici. Riječ je o mlađoj ženi, pa sam razmišljala o nekoj sitnici, suveniru iz mog grada i neka bolja bombonijera ili buket. Za sve one koji tvrde da je to mito- poklon mentoru nije nikakvo mito i ne mora biti riječ o nekim skupocjenim stvarima. Riječ je o nekoj sitnici koja se daje kao zahvala za pomoć pri izradi i mentoriranju diplomskog rada.
2016 02 10
Ja bi ovima u referadi kupila moj mali molitvenik (ili bong). Prvi put čujem da su nekome pomogle tokom studiranja, i dobile poklon :O Inače, nisam ni ja znala da se mentorima kupuju ili mogu kupiti pokloni. Nas na faksu nema puno i mislim da to nitko ne radi. Ali sad kad promislim, ima nekih profesora kojima bih od gušta donijela nešto domaće ili nešto fino slatko.
2016 02 10
Nikakvo mito kada se daje nakon obrane. Iskreno to samo kod nas postoji darovanje svega, proslava kao manji svatovi itd., ali već kad namjeravaš nešto pokloniti nemoj pretjerivati jer realno sama si napisala diplomski (iznimke su oni prof koji su zaista sudjelovali u savjetovanju i pronalasku literature). Manja bonbonjera ili boca vina, a asistentici manji buket i to je to :)
2016 02 10
prvi put čujem za kupovanje poklona mentorima, to se na filozofskom nikad nije radilo. svašta. ali ako baš inzistiraš, ne bih išla dalje od čokolade i čestitke, iako bi oni trebali čestitati tebi. a congrats i od mene :-D
2016 02 10
i, what cassperica said.
2016 02 10
1 2