Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Zubi mi se lako i brzo kvare i povlaće mi se desni :(

Ljudi,pomagajte! Imam već neko dugo vrijeme problem šta mi se zubi jako brzo kvare,sva sreća samo površinski karijesi,ali moram ih ići popravljati što nije ni ugodno a ni jeftino(jedna plomba dođe 220kn :( ) a sad mi se na peticama počelo povlačiti meso! Pa poluditi ću! :(((((( Naravno da se brinem o zubima,kupila sam si početkom godine električnu četkicu,rifljam s njom,znači po preporuci zubarke grgljam Listerine i opet ništa! :(((( :s Ona tvrdi da jednostavno imam takve zube! i da nema pomoći! A ja se toliko bojim i ježim tih aparata koji buše da vam nemrem opisati,mislim da nitko ne voli zubara,ali ja se preznojim 100 puta dok mi ona to buši i traje godinama a ona to obavi za 1 min! :(((( Ako imate koji savijet,molim vas,pliz,javite se! :,'(
2016 06 01
pokušaj prati zube prirodnim pastama, da se oporavi zubno meso. u DM-u imaš Biobaza i Himalaya paste, a ma i tu puno cura koje prave svoje domaće. izbjegavaj Listerine, agresivan je jako, moja zubarka preporučuje Elmex. btw, rekla mi je i da ne treba pretjerivati s rifljanjem, da je sasvim dovoljno oprati zube 2 puta dnevno, i obavezno koristiti zubni konac. čujem (nisam pokušala) da je i kokosovo ulje jako dobro za zacjeljivanje desni.
2016 06 01
Ne rifljati zube nego lagano četkati s najmekšom četkicom, listerine hiti u smeće i kupi vodicu za ispiranje bez alkohola (ja u lidlu uzimam neku sensititve za 9.90 kn, super mi paše), pasta za zube je meni vrh već spomenuti elmex i lacalut, kupi gengigel i 3 puta na dan umasiraj u desni i za mjesec - dva si ko nova ;)
2016 06 01
Nemoj prejako derati po zubima četkicom ako su tako osjetljivi, samo ih iritiraš. Meni je električna četkica preagresivna, moguće da ti i ona ne odgovara. čekiraj curaprox četkice. pasta koja je meni odlična za desni i povlačenje je parodontax. Od pirsa mi se počelo povlačiti malo meso, zaustavilo se nakon što sam prešla na tu pastu. Nije fina dok se ne navikneš( par dana), ali nakon toga je najbolja na svijetu. Da, kokovoso ulje se koristi i kao preventiva od karijesa, proguglaj malo. I izbaci listerine, čudi me da ti je preporučila nešto tako agresivno :O
2016 06 01
Aha, i ono što vjerujem da već radiš, ali nije zgorega spomenuti- ne piti alkohol i gazirano jer dodatno nagrizaju zubiće, i ne previše čokolada i slatkog. U malim količinama da ne ispi*diš na živce :)
2016 06 01
Hvala vam cure jako puno na javljanju kao prvo! <3 :* Moja zubarka izgleda nema pojma! :s Još mi ona rekla uzmi Listerine i grgljaj! Ja to tak kažem da rifljam jer kada perem zube baš ih perem 3 min,imam pješčani sat,ne perem ih ofrlje! Perem ih 2 puta dnevno; ujutro i prije spavanja,ponekad i 3 puta kada idem poslije posla nekam! Zubni konac ne koristim jer su razmaci između zubiju toliko mali da mi se meso raskrvari jer gurnem konac između i guram guram i onda prođe i nabije se na meso i desni se raskrvare! ,:( Mirna,kako da kokosovo ulje koristim? Samo ga stavim na četkicu i perem? ili? poslije toga oprati sa pastom ili? Kaj si čula? :") LeSock, pa kupila sam ovu električnu kaj ima okruglu četkicu - kaj bum sad s njom? :,'( A Gengiel je skup boli glava! :s to znam jer sam malome to stavljala na afte,niš nije pomoglo! Imam za bebe taj Gengigel jel mogu to? Kaj da napravim sa zubima koji se kvare svako malo? I što je zanimljivo,kvare mi se sa bočne strane i na plohama kutnjaka,nevjerojatno! A baš tamo perem,nije da su neka mjesta di se teže može oprati! :s Hvala vam još jednom,svakako ću probati promijeniti pastu,inaće koristim normalnu,nikakvu posebnu, i vodicu! Puno puno hvalaaaa
2016 06 01
> SaraKedavra: > Nemoj prejako derati po zubima četkicom ako su tako osjetljivi, samo ih iritiraš. Meni je električna četkica preagresivna, moguće da ti i ona ne odgovara. čekiraj curaprox četkice. > pasta koja je meni odlična za desni i povlačenje je parodontax. Od pirsa mi se počelo povlačiti malo meso, zaustavilo se nakon što sam prešla na tu pastu. Nije fina dok se ne navikneš( par dana), ali nakon toga je najbolja na svijetu. > Da, kokovoso ulje se koristi i kao preventiva od karijesa, proguglaj malo. I izbaci listerine, čudi me da ti je preporučila nešto tako agresivno :O Hvala puno na javljanju,baš sad jedva čekam da krenem sa promjenama! Zbilja sam osjetljiva ne te zube i čim primjetim neki sumnjiv zub,naručujem se kod zubara! Ali da mi ona nije preporučila evo ovo kaj ste mi vi curke preporučile baš bezobrazno!!!! :@ Ako mi išta od ovoga pomogne,bome bum joj rekla,sramota!!!! Idem godinama kod nje,ne vjerujem da je tak preračunata! Fuj!
2016 06 01
> SaraKedavra: > Aha, i ono što vjerujem da već radiš, ali nije zgorega spomenuti- ne piti alkohol i gazirano jer dodatno nagrizaju zubiće, i ne previše čokolada i slatkog. U malim količinama da ne ispi*diš na živce :) Mislim kombinacija tipa bambus ili jeger cola? :") Rijetko takvu kombinaciju pijem,na rođkasima i svadbama,paše mi,ali nisu svaki dan slavlja! I nije da jedem slatko toliko! Pa ne vjerujem da je od toga,kužiš,prije mi se nisu tak često kvarili!!!! :,'(
2016 06 01
Kokosovo ulje staviš u usta žlicom i tako držiš par minuta, to je sva mudrost što se toga tiče :) A što se konca i krvarenja desno tiče, to je normalno svima koji krenu tek koristiti konac, ali proći će uz pravu pastu. Moooraš imati neku dobru, kvalitetnu pastu koja je baš za taj problem, mi smo spomenule ovdje 3, koja će ti najviše odgovarati- ne znam. A što se zubarice tiče...moj stav oko SVIH doktora je: Ako situacija ne ide na bolje, odoh po drugo, pa i treće mišljenje ako je potrebno.
2016 06 01
ma bilo kakav alkohol i bilo kakvo gazirano, ne samo kombinacija :D prije nije smetalo, ali ni zubići nisu bili osjetljivi. Što se vodice tiče, imaš i parodontax vodicu, bez alkohola. Sestrična je to koristila nakon operacije umnjaka, dakle nikakvih nuspojava, dobro joj je za ranu bilo.
2016 06 01
Ona meni je dobra jer je ona meni spasila zube kad sam došla kod nje; trebala sam 15ak plombi napraviti,jer sam imala površinske karijese,koje nije htjela popravljati zubarka u Domu zdravlja! :s Zamisli! A došla sam do ove sad kad je sestri ista iz Doma zdravlja uništila skroz jedan zub,i sad joj je mrtav! Tako da idem zbog nje zbog toga; jer popravlja zube čim vidi i mali karijesić,malu točkicu i radi to dobro! Samo mi je pokvareno da mi ne želi pomoći! Koliko dugo da koristim jednu pastu? mjesec dana ili dva mj? Kaj mislite? Jer do sad fakat nisam nikad pazila na kaladont koji bum uzela....
2016 06 01
> SaraKedavra: > ma bilo kakav alkohol i bilo kakvo gazirano, ne samo kombinacija :D prije nije smetalo, ali ni zubići nisu bili osjetljivi. > Što se vodice tiče, imaš i parodontax vodicu, bez alkohola. Sestrična je to koristila nakon operacije umnjaka, dakle nikakvih nuspojava, dobro joj je za ranu bilo. e i to je dobro za znati jer nedjeljom kod sveki popijem 2L Fante s takvim guštom! Ne svake nedjelje ali popijem! Dakle,krećem još danas sa ovim! 8-)
2016 06 01
Ja parodontax pastu koristim već godinama, to mi je zubar preporučio jer sam svako toliko imala upalu desni. Ono, jednom tjedno. Pa krv, pa boli. Koristim je minimalno 4 godine, od tad sam imala možda 2 upale i to nakon noći u kojima je alkohol tekao u potocima. ,:) Nju možeš tako koristiti, "zauvijek", za ostale pročitaj upute :) Ma možeš čašu tu i tamo, ali malo i rijetko.
2016 06 01
> SaraKedavra: > Ja parodontax pastu koristim već godinama, to mi je zubar preporučio jer sam svako toliko imala upalu desni. Ono, jednom tjedno. Pa krv, pa boli. Koristim je minimalno 4 godine, od tad sam imala možda 2 upale i to nakon noći u kojima je alkohol tekao u potocima. ,:) Nju možeš tako koristiti, "zauvijek", za ostale pročitaj upute :) > Ma možeš čašu tu i tamo, ali malo i rijetko. Da,morat ću pripaziti na piće,i pratiti promjene! Sva sreća,meni nije tako teško ko tebi,da sam imala upale ili da me boli! Nego se digne meso i odmah se na vratu petice zakelji karijes,koma! Evo danas sam primjetila da mi se na drugoj petici diglo meso(to sam znala i prije!) ali sad se jače dignuo bez obzira na moju pažnju baš na taj dio, i tuf!! - karijes! Ma ubit ću se!
2016 06 01
A šta kažete na međuzubne četkice? Jel to tko koristio?
2016 06 01
1 2 3