Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

mojekrpice.hr /

Ideje /

Novčani fond - iskustva?

Dođem jučer u banku sa ciljem da otvorim neku štednju i uložim nekamo novac i gospođa na šalteru mi ponudi da novac uložim u investicijski fond. I kao sve super, da je to bolje od štednje i sl. I sada čitam malo po forumu o tome i vidim da se tu može izgubiti novac, da trebaju biti ulaganja ... Dajte mi recite, kako to funkcionira? Tko ima kakva iskustva?
2016 07 12
Ja sam imala investicijski fond u PBZ neki u kojem baš nema gubitka, još dobiješ koju lipu mjesečno, meni je problem bio što se moglo u bilo kojem trenutku to preko internet bankarstva prebaciti na račun pa nisam ništa skupila, sad sam to ukinula i imam životno na 5 godina i to je puno bolje.
2016 07 12
da, jasno mi je. al konkretno me zanima za novčani fond. da li moj novac ako je samo uložen ko štednja pod nekim rizikom od gubitka?
2016 07 12
> bran32: > Ja sam imala investicijski fond u PBZ neki u kojem baš nema gubitka, još dobiješ koju lipu mjesečno, meni je problem bio što se moglo u bilo kojem trenutku to preko internet bankarstva prebaciti na račun pa nisam ništa skupila, sad sam to ukinula i imam životno na 5 godina i to je puno bolje. eh, da, taj i ja imam.znači ne gubi se već samo na mjesečnoj bazi dobiješ nekih par lipa gore? jeste izgubili kad?
2016 07 12
....postoji investicijski fond i rizicni fond....
2016 07 12
> trecipokusaj: > Jedina prednost ulaganja u fond u odnosu na orocenju stednju je sto > mozes traziti isplatu kada hoces, dok kod orocenja, ako ti prije kraja trebaju novci u pravilu gubis kamatu. Ovo vraski nije točno. Sve ovisi o tome koji vrstu stednje sklopimo. :) Nego, natrag na temu, pnovak, novcani fond ti je maltene skroz siguran. Opusti se.
2016 07 15
> Uljeshura: > > trecipokusaj: > > Jedina prednost ulaganja u fond u odnosu na orocenju stednju je sto > > mozes traziti isplatu kada hoces, dok kod orocenja, ako ti prije kraja trebaju novci u pravilu gubis kamatu. > Ovo vraski nije točno. Sve ovisi o tome koji vrstu stednje sklopimo. :) > Nego, natrag na temu, pnovak, novcani fond ti je maltene skroz siguran. Opusti se. Ovisno od banke do banke, u vecini slucajeva pri prekidu orocenja priznaju ti a vista kamatnu stopu, neke priznaju kamatu na najblizi raniji period, svaka banka ima svoju politiku, jedino im je zajednicko da deru na svemu :) Isto tako treba paziti u kojoj valuti je denominiran fond (Kn, $ ili €)
2016 07 15