Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

mojekrpice.hr /

Pomoć na stranici /

Sezonski posao

Zanima me imam li pravo na rad preko student servisa ako sam tek sad upisala fax? Cula sam da to pravo imam tek od 10. mj I jel isplativije raditi preko ucenickog/studentskog servisa ili bez tog? Hvala :)
2016 07 21
Imaš, možeš se odmah učlaniti čim prođe upis. Isplativije učenički/studentski- mislim da je isto jer imaš satnicu, a doprinosi se ne plaćaju. Bez toga- rijetko ćeš naći poslodavca koji zapošljava bez ikakve prijave jer rad na crno se skupo plaća, a ozbiljnije firme ne dopuštaju niti rad preko tuđih ugovora.
2016 07 21
Vec sam dobila ugovor za posao (bez servisa) i izvadila sve papire, poreznu karticu isto Ali cula sam da ce mi se tako primanja roditelja smanjit, znaci morat cu i ja porez placat a necu veliku lovu zaradit,a jos sam skinuta sa njihove porezne kartice :/
2016 07 21
Onda nisi upisala faks? Ili nisi redovni?
2016 07 21
Upisala sam, ovo mi je 1. godina, tek sam srednju zavrsila :) Ali nisam znala da ovoliko komplikacija donosi to ako ne radimo preko studentskog servisa nego na obicnu prijavu. Evo vidila sam na internetu da imam pravo :) Imam tekuci racun otvoren, a piše da treba žiro racun, jel moram otvarat i taj ili? Hvala puno :)
2016 07 21
Bezveze si se mučila sa tim jer redovni studenti mogu raditi jedino preko studentskih ugovora ili gubiš prava. Sada lijepo otvori žiro račun (moja preporuka pbz ili zaba studentska lepeza jer ti automatski novac sa žiro računa ide na tekući), učlani se u sc, izvadi studentski ugovor i počni raditi. :)
2016 07 21
Jel moguce sve to obavit u 1 dan? :O jer u pon pocinjem raditi Znam da sam tekuci cekala 2 tjedna, jel tako i sa ziro racunom? I zna li mozda netko jel moguce da me opet vrate na poreznu karticu roditelja? Hvala :)
2016 07 22
Moguće je. Ne jer karticu dobiješ kasnije, ali ti u sc-u moraš pokazati ugovor o otvaranju žiro računa koji si potpisala s bankom, to si dobila i za tekući račun. To za vraćanje nezz.
2016 07 22
Ne znam jesu li nešto mijenjali ili je to od faks do faksa, ali ja sam prijavljeno radila jedno ljeto dok sam bila redovni student i nikom ništa, pitala sam bila u referadi rekli su da se njih to ne tiče.
2016 07 23