Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ostalo /

Razgovori /

Sudbina sudbina ?

Pa drage krpicarke, pošto ne mogu zaspati pocela sam razmisljati o sudbini. Zanima me vase misljenje ili iskustvo. Da li vjerujete u sudbinu? Da li postoji nekakav događaj za koji mozete reci da je po vasem misljenju bas to sto vam se dogodilo bilo suđeno..
2016 09 19
teško pitanje, još se budim netko kaže da nam je s rođenjem već određena netko kaže da si je sami krojimo,zanima me što će reć ostali
2016 09 19
eto ja sam upoznala Stelu, nešto me ovdje napali, ona me utješila :D nakon toga smo s dobre kao da se oduvjek poznamo :D <3
2016 09 19
Eto vidiš sonja sudbine . :') :') :') :') <3
2016 09 19
baš tako, da nisam bila napadnuta ja nikad nebi upoznala tebe,vidi vraga,to ti je to :)
2016 09 19
kako si sami napravimo tako ce nam i biti
2016 09 19
Slažem se sa Emily, kako si sami napravimo tako će nam biti, iako ima nešto što te odvede do tog nekog puta gdje nakon toga sam nastavljaš dalje, ali te ipak nešto do tuda dovelo. Meni su se dosta velike stvari u životu dogodile 'igrom sudbine', tako da sve više vjerujem u sudbinu.
2016 09 19
ja puno o tome ne razmišljam a i smatram da nemam kontrolu i ne mogu puno napraviti, šta bude biti će
2016 09 19
mislim da da,cijeli zivot je sudbina..
2016 09 19
što je to upće sudbina - definicija?
2016 09 19
unaprijed odreden i neizbjezan tijek dogadaja, za koji se vecinom vjeruje da je izvan ljudske moci i kontrole - jedna od definicija, naravno ima ih mnogo vise.
2016 10 20
znači, to je nešto od čega ne možemo pobjeći?
2016 10 20
zar nije to nešto koje nam je,kad nam se nešto desi, kao utjeha, pomirimo se s time i kažemo - tako je moralo biti, to je takva sudbina bila ?
2016 10 20
ne vjerujem bas.. to je vise nesto sto se samo kaze i sto je ostalo ukorjenjeno u nasem razgovoru i jeziku, vise se odnosi kao na neku vrstu uzrecice tako nesto, ali pojam sudbine je nesto sasvim deseto... npr u engleskom jeziku postoje destiny i fate, sto se cine kao dva sasvim ista pojma ali su totalno razlicita.. kod nas bi fate bila kob a destiny sudbina, ali mislim da su im znacenja potpuno ista, dok je to u eng totalno nesto drugo... u biti hocu reci da tu postoji masa filozofiranja, i razlicitih objasnjenja ali ovo iznad sto sam navela bi bilo najjednostavnije :)
2016 10 21
al gle ako se ide u filozofiranje, citala sam negdje nesto tipa da je covjek jedinstven medu svim zivim bicima zbog svog principa uma, i on ga cini odgovornim za sva njegova djela, zato sto mi razlikujemo dobro i lose.. i znaci covjek se mora odluciti za moralni izbor hoce li napraviti dobro ili lose, i kada odluci nastavlja svoj put u tome smjeru, te postaje odgovoran za posljedice koje ce se dogoditi zbog tog njegovog izbora.. to se zove karma i upravo je ona put do/kroz nasu sudbinu. tako da sto god mi odlucili i kakav god ishod bio sve je to dio naseg puta iliti sudbine.. ali ako je to sve sudbina imamo li mi onda zaista slobodu odlucivanja, mislim ako je vec unaprijed predodredeno onda je to sve samo privid i po tome bi bilo da je i karma predodredena i da karma ne postoji vec samo takozvana sudbina ili?? uglavnom, zanimljivo pitanje vezano za to sto je u biti sudbina :)
2016 10 21