Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Naši prijatelji: Promo24.hr - svi najnoviji popusti! Posjetite!

Forumi /

mojekrpice.hr /

Ideje /

Antibaby-pilule Cerazette

Pozz, molila bih sve koje ste pile ili pijete da mi napisete svoje iskustvo s njima. Danas sam pocela piti 1. Dok cekam da ginicka odg na poruku vjv nekog porađa 😂 recite mi , dal se prestaju pit i kako sve funkcionira? <3
2016 10 13
Kako misliš da li se prestaju piti? Ja nisam pila konkretno te pilule, ali jednako funkcionira. Nekim curama je bilo odlično, neke su imale simptome kao što su glavobolje, lošiji ten, dlakavost, debljanje (što je zapravo zadržavanje vode). Ukoliko ti se pojavi takvi neugodni simptomi obavezno trebaš svome ginekologu da ili promijeniš pilulu ili da prestaneš piti. Moje iskustvo je bilo pozitivno. Bolne menstruacije su nestale, trajale su do 3 dana. Nisam se udebljala, nisam imala problema sa tenom niti dlakavošću. Znaš da si siguran tako da nema straha od trudnoće. Naravno da bi bio siguran moraš redovno piti pilulu. Znači svaki dan u isto vrijeme (+/- 2 sata). Neke pilule imaju table od 28 tableta, neke od 21. Ukoliko imaš onu od 28 znači da piješ non stop bez pauza. U tim tabletama su uključene placebo tablete koje piješ kako bi i dalje imala naviku da ne zaboraviš piti. Ove od 21 tabletom uključuju pauzu od 7 dana te 8.krećeš ponovno piti.
2016 10 13
I da, današnje pilule imaju nisku dozu hormone tako da su pauze od 2-3 mjeseca nepotrebne
2016 10 13
Cerazette su pilule kod kojih nema one pauze od 7 dana (i tih dodatnih 7 tableta nisu placebo, što čini bitnu razliku kod njih!), znači čim završiš s kutijom odmah idući dan počinješ s drugom. Meni ih je doktor preporučio zbog moje endometrioze, jer uvijek postoji neka šansa da za vrijeme pauze (kod npr. lindynetta) endometrijske stanice naprave zla, a s cerazettama navodno ne bih uopće trebala imati mjesečnicu. Iako naznačio je da će postojati neko vrijeme prilagodbe od 1-2 mjesec tijekom kojega ću imati ono neko sitno krvarenje cijelo vrijeme. Međutim, to sitno krvarenje se odužilo na više od 6 mjeseci, npr. po 2 mj. nisam imala menstruaciju, i onda sam 3 neprekidno krvarila. Moj ginekolog (specijalist u bolnici kbc osijek) je tvrdio da je to normalno, neka se ja samo držim cerazetta, jer on ruku u vatru daje da su to najbolje pilule za nas s endometriozom. Ali moje krvarenje nije prestajalo, u međuvremenu sam već postala i slabokrvna, i vratila sam se svojim lindyettama ;)
2016 10 13
Ja pijem softinelle, također nemaju pauzu.. zadnje 4 su placebo. Pijem ih zbog policističnih jajnika i problema sa menstruacijom. No, evo 4 mj nemam menst, imam povećan apetit, raspoloženje užas itd. Prije njih sam pilu belaru, i sve super bilo, osim cista koje su se stvarale stalno..
2016 10 13
Pratim...
2016 10 13
Evo zvala me sad ginicka..kaze-ima ih 28 i ne prestajes ih pit...znaci svaka vrijedi i kad imam i kad nemam mngu..rekla je da cu krvarit, al da je to sve ok dok mi se tijelo privikne na njih.. ---Ja sam slabokrva tako da morat cu uzet neki preparat da to sredim hh.. ima li koja od vas neku preporuku za sok ili nesto u ljekarni al da nisu tablete vrazje.... I da inace sam svaki mjesec na hitnoj zbog mens bolova i jutros me probudi bol i ja odmah popijem i nakon 20min sve stane-ja sam plakala od srece....z Zato sam ih uzela..presretna sam inace svaki mj na infuzije i izbodu me ..ugl imam taj neki šok, uzas ne znam za sebe tijelo se treska grči povracem po sebi ma uzasni problemi..tako da nzn sad kako opisat srecu 😍😍😍 I PITANJE--> DAL SMETAJU NPR tablete za bolove il nesto tako ako pijem uz ovee?
2016 10 13
Ništa tako ne smeta. Ukoliko se uzimaju antibiotici postoji mogućnost od smanjene učinkovitosti pilula pa bi se ipak trebalo pripaziti i drugim metodama zaštite inače sve ok ;)
2016 10 13
> Sanjaaa26: > Evo zvala me sad ginicka..kaze-ima ih 28 i ne prestajes ih pit...znaci svaka vrijedi i kad imam i kad nemam mngu..rekla je da cu krvarit, al da je to sve ok dok mi se tijelo privikne na njih.. > ---Ja sam slabokrva tako da morat cu uzet neki preparat da to sredim hh.. ima li koja od vas neku preporuku za sok ili nesto u ljekarni al da nisu tablete vrazje.... > I da inace sam svaki mjesec na hitnoj zbog mens bolova i jutros me probudi bol i ja odmah popijem i nakon 20min sve stane-ja sam plakala od srece....z > Zato sam ih uzela..presretna sam inace svaki mj na infuzije i izbodu me ..ugl imam taj neki šok, uzas ne znam za sebe tijelo se treska grči povracem po sebi ma uzasni problemi..tako da nzn sad kako opisat srecu 😍😍😍 > I PITANJE--> DAL SMETAJU NPR tablete za bolove il nesto tako ako pijem uz ovee? Hajde bas nas updejtaj kako ti se cine, ja sam osobno plakala od muke s njima. A sad kad sam preletila po drugim forumima vidim da je dosta zena presretno s njima (nit boli, nit krvi)
2016 10 13
Adriana90 ,Draga sta ti je bilo od njih? Jesi prestala pit? Ja cula samo pozitivu 😀
2016 10 13
> Adriana90: > > Sanjaaa26: > > Evo zvala me sad ginicka..kaze-ima ih 28 i ne prestajes ih pit...znaci svaka vrijedi i kad imam i kad nemam mngu..rekla je da cu krvarit, al da je to sve ok dok mi se tijelo privikne na njih.. > > ---Ja sam slabokrva tako da morat cu uzet neki preparat da to sredim hh.. ima li koja od vas neku preporuku za sok ili nesto u ljekarni al da nisu tablete vrazje.... > > I da inace sam svaki mjesec na hitnoj zbog mens bolova i jutros me probudi bol i ja odmah popijem i nakon 20min sve stane-ja sam plakala od srece....z > > Zato sam ih uzela..presretna sam inace svaki mj na infuzije i izbodu me ..ugl imam taj neki šok, uzas ne znam za sebe tijelo se treska grči povracem po sebi ma uzasni problemi..tako da nzn sad kako opisat srecu 😍😍😍 > > I PITANJE--> DAL SMETAJU NPR tablete za bolove il nesto tako ako pijem uz ovee? > Hajde bas nas updejtaj kako ti se cine, ja sam osobno plakala od muke s njima. A sad kad sam preletila po drugim forumima vidim da je dosta zena presretno s njima (nit boli, nit krvi) Sta ti je bilo od njih?????
2016 10 13
Samo to što sam gore napisala,stalno krvarenje. Nekoliko puta sam mislila da mi je napokon izostala mjesecnica u potpunosti onako kako je i trebala pa me neugodno iznenadila tako da sam procurila u javnosti. Nakon toga sam stalno nosila uloske.. Zamisli, mjesecima moras nosit uloske :,'( svaki svaki dan I slabokrvnost, bila sam ispijena i iscjeđena konstantno.. Jedina dobra stvar je bila u tome sto nisam osjetila nikakve menstrualne grceve
2016 10 13
Prestala sam ih pit jer vise nije bilo smisla cekati da se unormali stanje (ako bi se ikada unormalilo), sad sam ponovno vec godinama na lindynettama i jajnici su mi super. Ovih 4-5 dana mjesecno otrpim, i dobro
2016 10 13
Ja sam godinama bila na Lydinette i onda mi je ginekolog promijenio u Roseanne. Na Roseanne sam primjetila da u Pms- u sam toliko nervozna da je to strašno! Onda sam se vratila na Lydinette i shvatila da sam zbog njih godinama imala migrenu i poremetile su mi probavu. I dobila sam hiperpigmentaciju po licu. Sada sam na Rossanelle pa ćemo vidjeti. Dlakavost i debljanje se nije javljali na ni jednim tabletama.
2016 10 17
Evo vec par dana ih pijem i nista ne osjecam..sve je za sada u redu.. Ima ih previse na trzistu i stalno ih povlace pa nove dolaze i vise ne znas cemu vjerovat... neke nekoga spase, a nekoga unista i uvuku u bolest..... Ja konkretno pijem radi menstrualnih bolova koji su uzasni tj.dobijem neki šok svaki mjesec kad dobijem mngume uhvati treeskavica ,mantanje i grcenje,nesvjesno povracanje pa izbljujem sebe i sve oko sebe i trcim na wc pa u isto vrijeme na wcu nuzdu i u vrecicu povracam uzas na hitnoj me vezu..i sad mi je bilo dosta vise svega ovoga i napokon sam pristala na tablete...iako sam imala veliki prijezir al sta cu...evo moj prvi mjesec u toliko godina da nisam na hitnoj zbog menge...nisam je ni osjetila nadam se da ce se tako i nastavit.hvala Bogu..
2016 10 17
1 2