Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ostalo /

Razgovori /

Dioptrijske naocale pitanje ne znam nis haha

Evo, prvi put trebam dobit naocale :) i sad nebi previse zeljela trosit na naocale koje bi nosila tu i tamo jer si planiram kupovati lece.. Pa me zanima jel uopce moguce tipa zarine okvire iskoristit za to. Tj jel to cisto samo radi sminke ili se mogu staviti dioptrijska stakla u njih? Znaju bas imat lijepih modela (sa prozirnim staklom) za 100-200kn..
2016 12 04
Ako nemaš specijalno veliku dioptriju možeš koristiti bilo koji okvir. Moj ti je savjet da se ne daš nagovarati na specijalna stakla, zaštite i sl. ako si stalno s lećama jer ti to jako poskupljuje cijenu naočala. Ja sam zadnje uzela u Ghetaldusu okvire za 1 kn i najobičnija stakla i sve skupa platila 150 kuna, s obzirom na to da stalno nosim leće bitnije mi je uzeti kvalitetnije leće i otopinu.
2016 12 04
Hvala na savjetu, da i o tom sam razmisljala.. dovoljna su mi najobicnija stakla.. sestra je platila stakla oko 100kn ali okvir daleko vise.. Mislim, mogu donjeti svoj okvir ali glupo mi se sramotit i donjet mu zarin okvir a mozda se uopce ne moze staviti u njih hahaha
2016 12 04
> guccirijeka: > Hvala na savjetu, da i o tom sam razmisljala.. dovoljna su mi najobicnija stakla.. sestra je platila stakla oko 100kn ali okvir daleko vise.. Mislim, mogu donjeti svoj okvir ali glupo mi se sramotit i donjet mu zarin okvir a mozda se uopce ne moze staviti u njih hahaha lijepih okvira ima već od 200 kn
2016 12 04
Zar se ne dobivaju leće tek kad dioptrija stagnira neko vrijeme?
2016 12 04
Ovako, odgovor iz prve ruke. Radim u optici. Ja vam nikada, ali nikada ne bih uzela ugraditi leće u okvir koji nije kupljen u optici. Okviri sa placa, koji nisu originalni, pucaju kod ugradnje. Mora biti plastika koja se može grijati da se ugradi naočalna leća . A to moraju biti okviri iz bilo koje optike, makar i ti po 200 kn. Kod metalnih okvira koji su kupovni obično nemaju vijka pa se ne može ugraditi. Ako vam netko i uzme zarin okvir, ide na vašu odgovornost, a kada su leće već izbrušene za ugradnju, nema povratka ako okvir pukne. Morate opet tražiti okvir, a ako i to ne nađete onda morate kupiti i nove naočalne leće. Radite si dupli trosak.
2016 12 05
Stakla (netko tako zove naočalne leće) iako su one od platike možete naći za 300 kn i manje... Ali barem 300 kn da imate kakvu takvu kvalitetu (govorimo o nižim dioptrijama gdje nije potrebno stanjivanje), gdje nisu veliki cilindri, znači lagerske naočalne leće. Kada će netko nositi kontaktne leće, to savjetuje samo stručna osoba - doktor oftalmolog!
2016 12 05