Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

mojekrpice.hr /

Pomoć na stranici /

Kaput-pranje u masini

cure jedno pitanje imam kaput iz benetona, 51% pamuk i 49% poliester dali ga je pametno oprat u masini na 30?
2017 11 27
Možeš riskirati...ali ja bih ga ipak dala na kemijsko...🙂
2017 11 27
Pozdrav, bas sam to jucer pitala i jedna zenska mi je rekla (ako sam je dobro skuzila) da i na kemijskom peru u masini samo vecim i stave vise kemikalija koji ipak ostave tragova na kaputu, ne u smislu izgleda nego u smislu kvalitete. Ja svoje sam uvijek prala u masini :)
2017 11 27
Ako u sastavu nema vune,slobodno operete u mašini.
2017 11 27
Ja sam sve svoje kapute prala u mašini. 😃 Na programu za osjetljivo rublje, s malo blažom centrifugom i deterdžentom za osjetljive tkanine. Svi su preživjeli. 😊
2017 11 27
ja imam dva bijela na profilu i baš sam naglasila da ih se bojim oprati u mašini :")
2017 11 27
Ja sam oprala vuneni dugi na programu za vunu i super je. Samo koristiti odgovarajući deterdžent. Na kraju sam ga položila u kadu na ravno da se ocijedi voda i onda lagano na vješalicu da se osuši. Samo nježno i sve bude ok :)
2017 11 27
Kaaput je citav Na 30 opran sa perwolom 🤗😊
2017 11 27
ma da, pa i ja sam prala sa nekim postotkom prave vune na manjoj temperaturi i ne na centrifugu ali pamuk i poliester bez problema
2017 11 27
> MareLove: > Ja sam oprala vuneni dugi na programu za vunu i super je. Samo koristiti odgovarajući deterdžent. Na kraju sam ga položila u kadu na ravno da se ocijedi voda i onda lagano na vješalicu da se osuši. Samo nježno i sve bude ok :) Može pomoć? Moj je 70% vuna i ne usudim se a kemijske ni blizu :/ Pranje bez centrifuge?Nije se "skupio"?
2017 11 28
> snjezana111: > > MareLove: > > Ja sam oprala vuneni dugi na programu za vunu i super je. Samo koristiti odgovarajući deterdžent. Na kraju sam ga položila u kadu na ravno da se ocijedi voda i onda lagano na vješalicu da se osuši. Samo nježno i sve bude ok :) > Može pomoć? > Moj je 70% vuna i ne usudim se a kemijske ni blizu :/ > Pranje bez centrifuge?Nije se "skupio"? Znači meni je sve prošlo ok, stvarno nisam primjetila da se iskrivio ili nešto. Prala sam ga na programu za vunu tu nema centrifuge samo ga malo valja po mašini u principu kao ručno pranje. Bila bi ga na ruke provukla kroz vodu ali je baš dugi i težak do boga pa mi to nije bila opcija. Kad je program završio tih 200 kila sam nekako izvukla van i stavila u kadu na ravno da se ocijedi do te mjere da nije težak tako da se može na vješalicu staviti da se lijepo opusti i osuši. Izravnati lagano rukama sve i to je bilo to. Ako želite mogu provjeriti sastav ali tek stignem sutra navečer nisam cijeli dan doma a ispod kreveta mi je spremljen (vakumiran).
2017 11 29
ja vunu ostavim da se od viška vode ocijedi i onda ju položim na suhi čisti ručnik i sve skupa srolam. tako da ručnik upije višak vode. tada pulover ili što već položim na žicu za sušenje, ali ravno, ne objesim, jer vuna se hoće deformirati, dok je jako mokra pogotovo. to sam vidjela kod marthe stewart, ima puno savjeta kako se brinuti o vuni, a ja pola ormara imam od vune jer ju prevolim.
2017 11 29
Hvala na savjetima. Čini mi se da će kaput morati sačekati proljeće ovakav jer bi se i sušio do proljeća :)
2017 12 01
Prala sam ja na tom blagom programu Varteksov koji ima preko 70% vune i nista se nije promijenilo. Mislim da cu sve isto tako, samo je problem susenja preko zime jer ide sporije. Rasirim ga preko vanjskog susila, ne na strik i to mi je sigurniji nacin da se nece deformirati.
2017 12 05
Mojekrpice su zajednica u kojoj možete prodavati, kupovati i mijenjati odjeću
Kupi - Prodaj

Nema naknade za prodaju.

100% zaštita kupca.

Više informacija