Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

spontani u 24.tjednu trudnoće :(

Pozdrav zene 😊 dugogodisnji sam clan mojih krpica, no htjela sam ostati anonimna pa sam otvorila novi profil. Naime, prije mj dana imala sam spontani u 24.tjednu koji se vodio kao porod. Doktori ne znaju uzrok, smatraju da sam imala bakteriju koja se nije lijecila, 2 mj prije toga pocele su me uzasno boljeti prepone, pubicna kost, donji dio leđa i jako lijeva noga. Zalila sam se svom ginekologu koji mi je rekao da pretjerujem... Recite mi jel se koja nasla u mojoj situaciji i kako da se nosim s tim jer imam osjecaj da me nitko ne razumije, stalno mi se plače i mislim da sam "odljepila" koje da nalaze osim stitnjace, briseva i testova na trombofiliju jos izvadim? Unaprijed hvala 😚
2018 05 29
Pozdrav, žao mi je na Vašem gubitku. Da, u 24. tjednu više nije pobačaj, već porod. Moguće da je bila bakterija koja je inficirala plodove ovoje i uzrokovala nesretan ishod. Prvo se dobro oporavite, a zatim obavite cervikalne briseve u urinokulturu da se vidi koje bakterije imate i ako ih imate da ih liječite. Što se tiče psihe, nažalost tu pomaže samo vrijeme. A ako Vam je izuzetno teško i zapadnete u depresiju potražite liječničku pomoć. Ja sam izgubila pet trudnoća, jednu blizanačku, dakle šetoro djece ukupno, no ne zbog bakterija, već je kod mene problem bio puno veći. Iz šeste trudnoće sam rodila moju jedinu kći nakon 9 godina borbe. Onda, prije 20-30 godina je dijagnostika i terapijske mogućnosti su bile puno lošije nego danas i vjerujem da ne bih sve to proživjela da sam mlađa i da mi se to danas događalo. Moram vam napomenuti da jedan pobačaj pa ni dva nije ništa neuobičajeno kod žena. Kod Vas je problem što se to dogodilo u drugoj polovici trudnoće i to smatram šlampavošću Vašeg primarnog ginekologa. za početak, promijenite primarnog ginekologa i onda krenite na pretrage. Najbolje u neku bolnicu, ako ste u Zg; Petrova, Sveti Duh, Merkur pa i Vinogradska, ali tamo su grozne gužve (iako ne znam zašto- očito organizacijski problem)
2018 05 29
Svakako promijenite ginekologa...ja svojoj ginekologinji kad sam se požalila na bolove u donjem dijelu stomaka i probadanja mi je momentalno napravila pregled i nekih puno testova, iskreno ne znam niti sama kakvih ali masu, čak me poslala i u bolnicu da mi i tamo naprave dodatne pretrage, na kraju se ispostavilo da je dobro odreagirala jer je bila neka užasna upala cerviksa u pitanju i ostala sam dva tjedna u bolnici, osim toga radi te neke bakterije (nemam pojma kako se zvala) su očekivali da ću rodit prije vremena pa je prvo bilo kao samo da izguram do 27. tjedna pa još koji i tako iz tjedna u tjedan...ja sam slijepo slušala savjete ginekologa i doslovce sam preležala 6 mjeseci kod kuće jer kad god bi sjela (makar i kod jela) počelo bi krvarenje i bolovi i tako uz pomoć raznih medikamenata, vjerovanja u sebe, obitelji i predivne ginekologinje (koja mi je čak dala da ponesem kući njen aparatić za mjerenje otkucaja srce bebe ) uspjela sam dogurati do kraja, odnosno rodila sam zdravog sina 2 tjedna prije termina. Moj savjet je svakako promijeniti ginekologa i pronaći nekog u kog ćete imati povjerenja i slušati njega, što se tiče depresije potražite savjet obiteljskog liječnika.
2018 05 30
> jaca1234: > Pozdrav zene 😊 dugogodisnji sam clan mojih krpica, no htjela sam ostati anonimna pa sam otvorila novi profil. > Naime, prije mj dana imala sam spontani u 24.tjednu koji se vodio kao porod. Doktori ne znaju uzrok, smatraju da sam imala bakteriju koja se nije lijecila, 2 mj prije toga pocele su me uzasno boljeti prepone, pubicna kost, donji dio leđa i jako lijeva noga. Zalila sam se svom ginekologu koji mi je rekao da pretjerujem... > Recite mi jel se koja nasla u mojoj situaciji i kako da se nosim s tim jer imam osjecaj da me nitko ne razumije, stalno mi se plače i mislim da sam "odljepila" > koje da nalaze osim stitnjace, briseva i testova na trombofiliju jos izvadim? > Unaprijed hvala 😚 Držite se!!! Sretno ♡♡♡♡♡♡♡
2018 06 01
Briseve obavezno. Ja nisam imala nikakvih simptoma, ali sam inzistirala na tim brisevima, da bi mi našli streptokok B, s nekih 20 tj.,dobila sam terapiju antibioticima, onda ga nije više bilo, ali je bio u urinokulturi (to isto napraviti što češće), zato sam tijekom poroda (mislim) svaka 4 sata primala terapiju antibioticima intravenozno, bilo me jako strah, ali drago mi je da je sve ispalo dobro. Nikad nije previše dok su u pitanju naši bebci. :) trudnoću sam vodila kod 2 ginekologinje, privatno zbog bebača, UZV, ali su bili šlampavi oko tih briseva, samo bi gurali vaginalete i to je to. Moja soc ginekologinja se angažirala oko tih briseva :). Inače, poznanica je rodila bebu koja se jedva spasila (sepsa) zbog streptpkoka B. Zato mi nije bilo za zezati. A ovi bolovi o kojima otvaračica teme piše mi slute na neku upalu. I ne čudi me takav stav ginekologa, prolazimo to svuda.
2018 06 03
Mene su upozorili i na te bakterije u urinu, koje se jave u trudnoći iako nikad nisam i imala tih problema pa sam pazila i na to. Nakon 34.tjedna mi je pao kamen sa srca. Do tad sam premirala od strahova, kljukala se brusnicom. Dogurali smo na kraju do 38. Čudim se da je danas toliko vesela i divlja beba koliko sam ga traumatizirala i mučila. Inače, moja je sestra imala mislim 2 spontana (ja sam tad bila klinka) zbog kojekakvih upala (mokraćni putevi) pa me i ona dosta strašila i upozoravala da više pazim. Mama isto, izgubila je bebu u 5.mj.zbog teške upale bubrega koju je imala.
2018 06 03
Cure, puno vam hvala na savjetima i lijepim riječima ❤❤
2018 06 04