Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Fiksni aparatic na obje celjusti :(

Moram nositi aparatic na obje celjusti,jucer sam isla na postavljanje. Cure koje ste nosile ili jos nosite aparatic koliko vremena treba da se naviknete na aparatic? Bole me svi zubi o jelu da i ne pricam uopce ne mogu jesti,kako god pokusala ne ide :( Kako ste odrzavale higijenu,koje cetkice vodicu za usta i pastu da uzmem?
2018 06 24
Moj sin ima ali samo na gornjoj čeljusti valjda će poslije stavljati na doljnoj.. ja nisam registrirala na vrijeme nego slušala upute..njemu je taj dan bilo teško ali je jeo bez problema,sutradan više nije kukao a za cetkicu znam da mora biti jako mekana,pastu koristi kao i dosad.
2018 06 24
Imam ga ja na obje čeljusti. Kod stavljanja nisam imala nikakvih problema, bol je bila neznatna. Sada svaki mjesec pri pregledu kada ortodont zateže bravice također malo boli dan, dva pri zagrizu. Navikla sam se odmah. Bez problema jedem gotovo sve. Higijenu održavam soničnom četkicom za zube za koju mi je rekao stomatolog i koja mi je pravo otkiće. Osim toga koristim i male interdentalne četkice Curaprox. Ne brinite, bol svima i uvijek prođe i aparatić Vam postane normalna stvar. Evo ja ga nosim već dvije godine. :)
2018 06 25
> anabogdanovich: > Moram nositi aparatic na obje celjusti,jucer sam isla na postavljanje. > Cure koje ste nosile ili jos nosite aparatic koliko vremena treba da se naviknete na aparatic? > Bole me svi zubi o jelu da i ne pricam uopce ne mogu jesti,kako god pokusala ne ide :( > Kako ste odrzavale higijenu,koje cetkice vodicu za usta i pastu da uzmem? Pozdrav! Samo hrabro, naviknut ces se kroz mjesec dana skroz na njega, a bol ce proci kroz tjedan dana, do tad jedi mekanu hranu, a ako te bas jako boli slobodno popij nesto protiv bolova. Ja osobno koristim curaprox cetkicu bas za fiksni aparatic, interdentalne cetkice (imas ih u dm-u, 5 ili 6 komada kosta oko 25kn), zubni konac i vodice za ispiranje. Ako te koja bravica gdje zulja, imas u ljekarni za kupiti vosak za bravice, pa to mozes lijepiti na bravice dok ti ne ocvrsne sluznica. Isplatit ce se sva ta muka :)
2018 06 25
> thecount: > > anabogdanovich: > > Moram nositi aparatic na obje celjusti,jucer sam isla na postavljanje. > > Cure koje ste nosile ili jos nosite aparatic koliko vremena treba da se naviknete na aparatic? > > Bole me svi zubi o jelu da i ne pricam uopce ne mogu jesti,kako god pokusala ne ide :( > > Kako ste odrzavale higijenu,koje cetkice vodicu za usta i pastu da uzmem? > Pozdrav! Samo hrabro, naviknut ces se kroz mjesec dana skroz na njega, a bol ce proci kroz tjedan dana, do tad jedi mekanu hranu, a ako te bas jako boli slobodno popij nesto protiv bolova. Ja osobno koristim curaprox cetkicu bas za fiksni aparatic, interdentalne cetkice (imas ih u dm-u, 5 ili 6 komada kosta oko 25kn), zubni konac i vodice za ispiranje. Ako te koja bravica gdje zulja, imas u ljekarni za kupiti vosak za bravice, pa to mozes lijepiti na bravice dok ti ne ocvrsne sluznica. Isplatit ce se sva ta muka :) Da se nadovezem - ako ti nisu potrebni federi i powerchain, neces ni znati sto je prava bol ;)
2018 06 25
> anabogdanovich: > Moram nositi aparatic na obje celjusti,jucer sam isla na postavljanje. > Cure koje ste nosile ili jos nosite aparatic koliko vremena treba da se naviknete na aparatic? > Bole me svi zubi o jelu da i ne pricam uopce ne mogu jesti,kako god pokusala ne ide :( > Kako ste odrzavale higijenu,koje cetkice vodicu za usta i pastu da uzmem? Nosila sam aparatic na obje celjusti, trebalo mi je nekih mjesec dana da se priviknem. Na početku sam jela samo juhe i takvu mekanu hranu jer su me zubi užasno boljeli. Održavaj higijenu, samo ces cetkice dosta često mjenjati, meni su rekli da nema veze koja je točno, također i za pastu.. Boljet ce te svaki put pri pregledu kada ti stegne zice. Meni se desilo da sam zagrizla keks tvrdi i odlijepila mi se bravica, izbjegavala sam tako neku trvdu hranu nakon toga.. Također nakon nošenja aparatica, dobiju se plastike koje su obavezne za nošenje, ja se toga nisam pridržavala i jedan zub mi se pomaknuo.. Tako da pripazi i na to :)
2018 06 26
Zna li tko kako se kreću cijene u slavoniji za fiksni? Student sam i teško je, pa me zanima može li se na otplatu ili tako mešto?
2018 06 27
Mene su zubi bolili nekih tjedan dana i znala sam popiti tabletu protiv bolova, a na sami aparatić sam se naviknula za nekih mjesec dana. Jako mi je išlo na živce to stalno pranje zubi plus stalno moraš razmišljati šta ćeš jesti pa moraš stalno na manje komadiće rezati, pa kad odeš u restoran isto gledam da naručim nekaj mekše, pa trčim non stop prati zube da mi ne zaostane hrana, pogotovo ako si na nekom poslovnom ručku itd. Uglavnom nosila ga godinu i pol i preživjela. Nekako sam primijetila da sam prestala jesti voće tipa jabuke, kruške i sve što sam prije mogla odgristi, sad sam morala rezuckati i u nedostatku vremena odviknula se od voća :o Prala sam zube sa curaprox četkicom koja je baš namijenjena za aparatiće (imaš u mulleru i ljekarnama), koristila sam interdentalne četkice i vosak sam imala ako me žuljala koja bravica na početku (njega isto možeš kupiti u ljekarni).
2018 06 27
Imala sam gornju i donju...prvih par dana boli osjetite stezanje zubi i slicno...poslije kao da ga ni nemate jedete pijete cetkate itd ja sam bila i zab da ga nosim :)isto imala posebnu cetkicu za aparatic koji odmah preporuce i kupila u dm-u .
2018 06 28
Obično stavljaju prvo jedan pa nakon par mjeseci drugi dio baš zato da se ljudi lakše priviknu i da manje boli. Ja sam se bez problema navikla i sve sam mogla jesti. Prva dva dana sam osjećala bol u zubima i tako svaki puta nakon zatezanja. Najbolje i najpovoljnije četkice su u dm-u, mislim da se njihova marka zove donto dent, to su interdentalne i dobije se oko 30 kom u paketu i uz njih sam koristila normalnu četkicu za zube i pastu. A vodicu Listerine i L*angelika.
2018 06 28
I da, najveći problem je jesti kad nisi kod kuće, treba stalno nositi četkice i pastu sa sobom.
2018 06 28