Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

mojekrpice.hr /

Ideje /

Domaćice / kuharice! Pomoć! :))

Majka mi je poslala 2 krasna komada buta od teletine. Prije par mjeseci sam ju pekla u rolu, al mi nije bila fina. Smeta mi njen miris. Napravila sam i medaljoncice u umaku od sampinjona. I nije mi bilo fino. Ista stvar, miris/okus . (P.s.stavila sam prethodno u mlijeko) Kaj da sad radim? Jel ima neko super recept kojim zakamuflira svojim ukućanima da se radi o teletini?😀😀😀 Ja bi sama sebe htjela prevarit. Zao mi je bacat 3kg domaceg mesa.😀
2018 08 09
Najbolje da das nekom da ti pripremi i neka ti kaze da to nije teletina.. x-) Imam slican problem sa divljaci, kako god bila zakamuflirana ja je nanjusim i nema sanse da probam..
2018 08 09
Kod nekog mesa pomaze mazanje maslacom ali nisam sigurna za teletinu.
2018 08 09
> fadila1966: > Najbolje da das nekom da ti pripremi i neka ti kaze da to nije teletina.. x-) > Imam slican problem sa divljaci, kako god bila zakamuflirana ja je nanjusim i nema sanse da probam.. Hahhahah dobra idejaa😂😂😂😂😂
2018 08 09
> sonja90: > Kod nekog mesa pomaze mazanje maslacom ali nisam sigurna za teletinu. Hmm probat cu :)
2018 08 09
Bojim se da nikakav recept neće pomoći, moguće da je problem u mesu (baš u tom određenom komadu). Meni se dogodilo slično, nisam mogla podnijeti ni miris ni okus... Na moj užas, baš je bila poveća količina u zamrzivaču, i svaki put sam se gotovo rušila kad se to meso pripremalo. No, naredni komad, nabavljen iz drugog izvora, nije mi uopće izazivao takvu odbojnost - sasvim je fino mirisalo. Kasnije su mi objasnili da je možda razlog bila hrana ili dodaci hrani, ili čak antibiotici... svačemu se pribjegava u mesnoj industriji, ne baš uvijek u skladu s propisima.
2018 08 09
možda napraviti vinski gulaš od toga, jer vino dosta "ubije" miris mesa
2018 08 09
Pripremiti je sa tamnom pivom, odn. ostaviti da se doslovno sat vremena krcka u pivu pri prilicno smanjenom plamenu. Uvijek koristim Guinness i to mi je genijalno za umake kod pripremanja divljaci, govedine i teletine
2018 08 09
1. može recept za taj umak od pive :') 2. premazati maslacem od aromatiziranog bilja i to ostaviti 24 minimalno da se paca :) (možeš maslac i sama napraviti, otopiš ga i staviš razne biljke meni je najfinije kadulja, ružmarin i majčina dušica)
2018 08 09
Teletinu ispecite na brzo, maknite meso i dodajte šampinjone prepecite ih dok ne posmeđe lagano, u to vrhnju i začine. Vratite meso i prokuhajte kratko... Teletina kao i janjetina imaju specifičan miris....gljive ubiju taj miris :)
2018 08 09
> NadaMihaljevic: > Bojim se da nikakav recept neće pomoći, moguće da je problem u mesu (baš u tom određenom komadu). > Meni se dogodilo slično, nisam mogla podnijeti ni miris ni okus... Na moj užas, baš je bila poveća količina u zamrzivaču, i svaki put sam se gotovo rušila kad se to meso pripremalo. No, naredni komad, nabavljen iz drugog izvora, nije mi uopće izazivao takvu odbojnost - sasvim je fino mirisalo. > Kasnije su mi objasnili da je možda razlog bila hrana ili dodaci hrani, ili čak antibiotici... svačemu se pribjegava u mesnoj industriji, ne baš uvijek u skladu s propisima. Moji roditelju su to uzgojili i to samo za nas. Tako da se ne radi o nikakvim cudnim dodacima prehrani. Moji hrane sve zivotinje sa hranom koju oni naprave doma. :) tako da vjerojatno nije problem ishranaa Al hvala na odg ❤
2018 08 09
Super ideje i sa pivom, i vinom, i šampinjonimaaa, a bome i maslac za zacinskim biljem je primamljivvvv...koji recept odabrati???😀😀😀 Hvalaaa curkeee❤ super ste!!!
2018 08 09
Gulaš! :D
2018 08 09
> LAclub: > 1. može recept za taj umak od pive :') > 2. premazati maslacem od aromatiziranog bilja i to ostaviti 24 minimalno da se paca :) (možeš maslac i sama napraviti, otopiš ga i staviš razne biljke meni je najfinije kadulja, ružmarin i majčina dušica) Naravno :) Obicno narezem meso na malene trakice, posolim, pospem uljem i tako ostavim na sat-dva. Nakon toga nasjeckam vecu glavicu luka, to se zdinsta, nakon toga se stavi meso i cekam da u potpunosti sve promijeni boju (dobije onaj vanjski sloj od pecenja) te ulijem vode... na srednjoj vatri se to sve “kuha”, zatim ulijem vodu opet (cca. 1dcl) pa kada to ishlapi, dodam jos jednom. Nakon tog 3.dijela “hlapljenja” vode, ulijem pivu i jos malo smanjim vatru. Tada ubacim zacine, najcesce bosiljak i mazuran te dosta papra i to se vremenski kuha iducih 45min na vrlo laganoj vatri. Sve zajedno neka 2h. Ispadne premekano da se i divljac doslovno moze “rezati” vilicom kao putar. I ono sto je fora, pri koristenju Guiness pive nije potrebno dodatno zgusnjavati umak, tipa brasnom jer je sama po sebi gusta. Sve zajedno serviram ili s njokama ili debelim rezancima od spinata.
2018 08 09
> sementafoks: > > NadaMihaljevic: > > Bojim se da nikakav recept neće pomoći, moguće da je problem u mesu (baš u tom određenom komadu). > > Meni se dogodilo slično, nisam mogla podnijeti ni miris ni okus... Na moj užas, baš je bila poveća količina u zamrzivaču, i svaki put sam se gotovo rušila kad se to meso pripremalo. No, naredni komad, nabavljen iz drugog izvora, nije mi uopće izazivao takvu odbojnost - sasvim je fino mirisalo. > > Kasnije su mi objasnili da je možda razlog bila hrana ili dodaci hrani, ili čak antibiotici... svačemu se pribjegava u mesnoj industriji, ne baš uvijek u skladu s propisima. > Moji roditelju su to uzgojili i to samo za nas. Tako da se ne radi o nikakvim cudnim dodacima prehrani. Moji hrane sve zivotinje sa hranom koju oni naprave doma. :) tako da vjerojatno nije problem ishranaa > Al hvala na odg ❤ Aha! Nisam skužila taj dio :-) Onda će ipak biti da je samo specifičan miris teletine u pitanju. Moglo bi onda upaliti ovo s pivom.
2018 08 10
1 2