Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Njega tijela, ljepota, kozmetika /

Rok trajanja sminke - pomoc

Pozdrav cure, trebao bi mi savjet, znaci vodim racuna sto se tice njege lica i tih stvari i ostala sam zaprepascena vlastitom gluposcu kad sam prije sredjivala kozmetiku i shvatila da mi je na nekim proizvodima istekao rok. Konkretno se radi o Anastasia beverly hills paleti iz koje koristim bronzer, stoji rok trajanja 12 mj, ja ju koristim skoro 2 godine. Tad sam pocela vrtiti u glavi kad sam sto kupila i jedan highlighter isto ima sigurno 2 godine. Sminkam se na dnevnoj bazi, ali dosta sporo trosim neke proizvode i nemam ih puno, izdvojim za kvalitetniju kozmetiku jer imam osjetljivo lice. Od dva rumenila koje izmjenjujem, jedno bi bilo za baciti po ovom, a ima ga vise od pola. Zanima me pridrzavate li se vi tocno kako stoji na pakiranju, mozda vam glupo zvuci pitanje, ali ja stvarno ne znam kako prije nisam isla za tim :,'(
2018 11 28
Pa iskreno ne, također pazim što stavljam na lice i kožu općenito, biram prirodne i kvalitetne proizvode. Ne držim se strogo roka trajanja, na mnogima ni ne piše (što se dekorative tiče), a preparativu potrošim prije isteka. Svako toliko napravim "inventuru" među šminkom, pogotovo ono što rijetko koristim i preispitam miris, teksturu.. pobacam ono što je baš staro.. Samo ja koristim svoj make up, redovito perem aplikatore i brusheve, držim na "sigurnom" tako da nema panike.. nikad mi nikakva reakcija nije izašla.
2018 11 28
Ma ako se ispravno cuva i sve - moze trajati godinama. Pazim i naglasavam sifre jedino za kupnju/prodaju. Imala sam npr. Dior sjenila koja sam bacila valjda 10god. Od kupnje, a i dalje su bila u savrsenom stanju. Mislim da ovisi zbilja kako za sto i kako je cuvano i u ducanu, i kod nas. Isto se slazem za svoje lice da osjetim peckanje i sl. Meni se nekako cini opcenito da je danas, u odnosu na prije - i sminka nekvalitetnija i krace traje.
2018 11 28
Hvala puno na odgovoru. Preparativu i ja dosta brzo trosim, ali ovi proizvodi rumenilo, bronzer puder u kamenu itd mi bas traju. Nikakve reakcije na kozi nisam imala, niti sam posumnjala da nesto ne stima. Kako sam prala kistove i sredjivala kozmetiku samo mi je upalo u oci 12 mj na paleti :|
2018 11 28
> iraira: > Ma ako se ispravno cuva i sve - moze trajati godinama. Pazim i naglasavam sifre jedino za kupnju/prodaju. Imala sam npr. Dior sjenila koja sam bacila valjda 10god. Od kupnje, a i dalje su bila u savrsenom stanju. Mislim da ovisi zbilja kako za sto i kako je cuvano i u ducanu, i kod nas. > Isto se slazem za svoje lice da osjetim peckanje i sl. > Meni se nekako cini opcenito da je danas, u odnosu na prije - i sminka nekvalitetnija i krace traje. Iraira hvala na savjetu. I ja sam misljenja da moze trajati duze, ako se striktno treba pridrzavati valjda bi morala samo travel size pakiranja kupovati.
2018 11 28
Ma ništ se nebu desilo :) Moja kolegica koristi olovku za oči već deset let i ništ joj nije :') :') Je, ozbiljno, ne šalim se.....jednom smo prilikom nekaj pričale o šminki, tko kaj koristi, koja joj je dobra i kvalitetna, kad ona drito u kozmetičku torbicu, zvadi tu olovčicu, malu, majušnu da je nema kaj za vidjeti i skomentira kak joj je ta najbolja al da je više nemre nigdje naći, ne proizvode takvu jer je od prije deset godina :o :o Ostala sam baš zbunjena.
2018 11 28
Uh to mi je malo previse ,:) pogotovo jer se radi o ocima.. Ali ko ce znati vise. Imam jedno pitanje, cime perete kistove? Ja sam imala sapun za ciscenje koji sam dobila sa beutyblenderom, nakon toga sam prala obicnim sapunom. Dosta hvala DM-ov sapun za mrlje, da skida odlicno. Znam i da ima za dezinfekciju nekakvih sprejeva. I imate li neki serum vitaminski i hidratantni s kojim ste bas zadovoljne? Prosle zime sam koristila Avene laganu kremu jer ne podnosim teske i falilo mi je dodatne njege pa sam uzela njihov serum i to je bio promasaj. Nisu imali tester pa sam se vodila logikom da ce mi odgovarati. Sad sam uzela tester Apivita aqua i ne svidja mi se bas tekstura. Dok zeleni Apivita serum s vitaminom C mi se cini odlican. Bar po teksturi i kako sjeda na lice, vise ne mogu ni reci jer imam tester. Po netu su recenzije odlicne, mana mu je cijena jedino, al da se uloviti na popustu.
2018 11 28
Kistove čistim dječjim sapunom. Znam da neki koriste šampon za kosu, također neki blaži. Imam i onu podlogu za čišćenje pa i nju koristim.
2018 11 28
Kad sam uzela Real Technique kistove, uzela sam i nekakv njihov tek. sapun za pranje kistova, mada mislim da nema greške s nekim blagim sapunom ili šamponom za kosu. Što se tiče seruma, a i općenito proizvoda za čišćenje i njegu lica, oduševljena sam našom Skintegrom. Nisu skupi, a odlični. I jako mi se sviđa njihov koncept i pristup kupcu. Također, a Krpama imaš korisnicu Sve za dame koja sama pripravlja kreme, serume, losione, i vrlo su fini proizvodi. A cjenovno jako prihvatljivi.
2018 11 28
Hvala cure :) sanja, kad si spomenula skintegru, jesi mozda koristila njihov suberba c serum? Razmisljala sam se njega uzeti, ali me strah bez testera, nazalost nisam u zg da odem do ducana probati.
2018 11 28
Nisam, jer imam neki drugi C serum, ali svakako budem jer po svemu što čitam i čujem, preodličan je! Hydra B mi je mrak, te Atomic za čišćenje i Clarion za eksfolijaciju👌 Jedva čekam njihov tonik koji tek trebaju lansirati.
2018 11 28
Čuj mene - lansirati😁😁 Plasirati🤣
2018 11 28
Nadam se da ću pomoći otvaračici teme...🤗 Sjenila,rumenila,kompaktni puderi...kad se počinju sami od sebe mrviti onda su za smeće. Tekući puderi su za kantu ako je vidljivo razdvajanje faza,promjena mirisa i gustoće. Ruževi i sjajila...promjena mirisa najčešće. Kistove je dobro prati u šamponu. Maskara ako se suši,dobro je dodati par kapi vode ili kapi za oči😂😊
2018 11 28
I nek'te ne bude strah, bitno ti je nakon Superbe i bilo kojeg C - spf staviti. Ne vjerujem da može biti loš. Svakako preporučam i Foreo za čišćenje, odlično očisti kožu, puno bolje nego klasično dvostruko: micelarna i gel. Još ako uzmeš neku upgrade-anu verziju za antiage.. Ja sam vrlo zadovoljna! Koža je baš čista, što je jako bitno da se sastojci iz krema bolje upiju i djeluju. I muž je zadovoljan, a ako sam to postigla, mogu si spomenik sazidati😁😁💪
2018 11 28
Hvala svima na savjetima 🙂 😂😂😂 samo nek oni lansiraju, vidim puno zadovoljnih cura, cekam da potrosim trenutne proizvode pa se mislim i sama isprobati.
2018 11 28
1 2