Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Svakodnevica /

Automobili, motocikli, bicikli /

Ispit voznje, problem!

Bok cure, Ovako imam problema sa autoskolom. Prvo pitanje koliko se okvirno ceka na ispit? Ja svaki puta cekam na ispit sve vise sto je minimalno 5-6 tjedna imam osjecaj da me instruktor vuce za nos sad u zimsko vrijeme ja duze cekam na ispit nego neki preko ljeta pala sam vec 5 puta na ispitu... Kada posaljem poruku ispitivacu sto je sa ispitom on se ne udostoji odgovorit na poruku a da ne spominjem jedanput mi kaze jedno drugi put za to isto nesto sasvim deseto.npr na ispitu mi kaze ispitivac da sam prespora a instruktor mi kaze da uopce nisam toliko spora da bi sljedeci put rekao da sam zadnji puta bila uzasno prespora... Parking vidise da se ne znam izravnati na parkingu i ne trudi se objasnit a da ne govorim o greskama kada drzim nogu na spojki kada uopce ne treba niti na to se ne reagira... Sad mene zanima da li je moguce da on mene vuce za nos i ne prijavi na ispit voznje na vrijeme? Ma koga god da pitam kazu da su cekali na ispit 2 max 3 tj eventualno duze preko ljeta i praznika... I kazu mi da cak oni koji padnu vise od tri puta imaju prednost a ja sve duze i duze cekam i naravno nakon toliko cekanja trebam dodatne sate koje si ja ne mogu priustit.... Kakva su vasa iskustva i sto mislite o ovome?
2019 01 12
Ispit voznje sam cekala 2tjedna.. Najbitnije je da imas dobrog instruktora,a koliko vidim imas problema s njim.. Mozda namjerno da ti placas dodatne satove.. Najbolje da porazgovarate i prođete svi da vidi sto ti nejde i neka ti to onda objasni.. Koja svrha svih dodatnih ako i dalje neke stvari ne razumijes, mislim ne izvodis pravilno.. Ja sam prije ispita iz voznje imala kao instruktorovu probnu ispitni voznju.. Bas se ponašao kao da smo na ispitu nis mi nije pomagao ni nista.. I na kraju sve sto nije valjalo je rekao kasnije smo to korigirali i prosla iz prve.. Samo hrabro i pokusaj rjesiti to s njim.. Sretno 😊
2019 01 12
Koliko ja znam: liste čekanja određuju u HAK-u u Zagrebu, tj.u njihovom glavnom centru... Ja sam čekala preko ljeta više od 2 tjedna iako sam forsirala, ne preko instruktura, nego sam direktno zvala njih u Zg... Tako da ti to nije do instruktora sigurno. :) A na ispitu ako ti ispitivač kaže da nešto dobro ne radiš - ispravi to za idući put. :)
2019 01 13
Ja sam prošle godine na ljeto čekala oko 3 tjedna, stvarno se svašta moglo promijenit do sad. A meni je zaista žao što ne možeš priuštiti dodatne sate, al ja sam ih recimo uzela i više nego što mi je instruktor preporučio jer sam jednostavno vidjela da ne mogu sama, da nisam još spremna i mislim da sam tako uštedila na kraju. Ali vidim da ti svom instruktoru uopće ne vjeruješ i to je problem, iskreno ono što bi ja na tvom mjestu napravila je da bi našla drugu autoškolu i instruktora kojem vjerujem, uzela par mjeseci čak i godinu dana pauze, zaradila si novac, nakon toga svježe uzela 10-15 sati s nekim normalnim i položit ćeš odmah, zapravo čak i znam ljude koji su to napravili. Ovako puna stresa izludit ćeš, a kako sam i sama nedavno polagala znam kakav je to stres. U svakom slučaju sretno ti bilo!
2019 01 13
Ako nešto ne znaš i pogriješiš, imaš pravo pitati instruktora da ti objasni i pokaže. Da li to radiš? Ti plaćaš autoškolu, instruktor ti nije prijatelj ni išta drugo da bi te bilo sram pitati. Ispituj sve što ti nije jasno. Ista stvar, zaobilazi slanje poruka. Nazovi ga i jasno pitaj što ti nije jasno u vezi ispita. Ukoliko se ne javi, zovi ponovno. Iz tog što si napisala, vidi se da se ustručavaš postaviti pitanje. Direktnu komunikaciju izbjegavaš, šalješ poruke. Oslobodi se i direktno pitaj sve šta te muči.
2019 01 13
Sve je to ok ja kazem da ne kuzim kako se izravna na parkingu voznjom unazad samo mi kaze malo lijevo malo desno i kada mu kazem na to mi samo odgovori " kako ne razumjes, treba razmisljat" A za ispit nije da dosadujem nego nakon pada produ 5 tj nakon pada napišem poruku jer kada zovem mi se on ne javi jer kaze da vozi sa drugima a kada vozi sa mnom javi se bez pardona... Pod tim zabusava sa ispitom mislim Ovako ja padnem ceka 2tj nakon pada tek onda me prijavi.. Jer svaki puta sve vise cekam dode mi da odustanem jer su to veliki novci i jos veci stres.... I ja sam uzela prije prvog ispita dodatne sate jedno 8 sati i tada je rekao da odlično vozim a sada nista ne valja na jedanput...
2019 01 13
Onda te navlači da platiš dodatne sate vožnje. Ja bih na tvom mjestu kad se instruktor ne javlja i nisi zadovoljna s njim, otišla direktno do autoškole i tražila njegovog šefa (ukoliko sam nije povezan s vlasništvom škole). I objasnila da ti se instruktor ne javlja i da ne znaš na čemu si. Pa zatraži i novog ako treba. Iako je moguće da zbog tih grešaka koje radiš i ne žele te pustit, jer su u dogovoru. A ovo kad kaže da treba razmišljat... joj ja bi mu rekla da treba dobro i pokazati. Ti plaćaš, on te treba naučiti. A ne bacati kontru.
2019 01 13
Ako si s istim instruktorom pala 5 puta uz dodatne sate ja bih rekla idi od njega i od te autoškole. Znam dečka koji je pao 5 puta, rekli su mu nisi za ništa, nemaš pojma, nemaš to u sebi, totalni si antitalent bla bla. On je stvarno odustao i cura ga je nagovorila nakon par godina dok mu još vrijede predavanja koja je odslušao da ode u drugu autoškolu. S drugim smirenim i normalnim instuktorom je nakon 10 sati bio spreman za ispit. Iz prve je položio kod drugog instruktora. Ne znam jel bila stvar u instruktoru ili u tome što je on sazrio u međuvremenu. Ali moraš se smiriti i moraš imat pozitivan stav prema svemu tome, ići sad se svađat sa svima nije nešto što će ti pomoći u ovoj situaciji. Moraš smiriti glavu. Pogotovo ako imaš strah ili nemaš podršku bližnjih, nemaš samopouzdanja i slično.
2019 01 13
On je Ovako jako smiren ali opet ako promijenim instruktora onda me strah da me ne budu opet zavlacili ispita cisto da ispadne da sam ja u krivu i da je u meni problem prvo sam ja mislila da su ispitivaci u krivu al ocito je veliki problem u instruktoru ne kazem ja da ne radim greske na ispitu ali neke stvari saznam tek od ispitivaca da ne smijem neke stvari raditi...ja samo vozim kako su me naucili.
2019 01 13
> Ljiljanalj: > On je Ovako jako smiren ali opet ako promijenim instruktora onda me strah da me ne budu opet zavlacili ispita cisto da ispadne da sam ja u krivu i da je u meni problem prvo sam ja mislila da su ispitivaci u krivu al ocito je veliki problem u instruktoru ne kazem ja da ne radim greske na ispitu ali neke stvari saznam tek od ispitivaca da ne smijem neke stvari raditi...ja samo vozim kako su me naucili. Trazi novog instruktora! Ispit se ne moze cekati 5 tjedana, to nema veze sa mozgom! Otiđi kod glavnog covjeka u autoskoli i potuzi se na instruktora, to sta si napisala da on radi je za zaliti se. Ja sam imala problema sa instruktorom i na kraju sam polozila i zbog tog istog instruktora se nisan usudila sama vozit, dosla u autoskolu, platila dodatne sate i izabrala sebi instruktora za kojeg sam se prije toga raspitala i saznala da je kvalitetan i nakon toga vozim. Sretno i bori se za sebe!
2019 01 23
Pozdrav ja sam imala iskustva s padovima i cekanjima na ispite,prije 13god sam pet puta pala voznju i odustala i krenula prosle godine ponovno sve,ali ovaj put sam imala ok instruktoricu ali nazalost sam isto tri puta pala i cetvrti put sam prosla,.cekala sam i po mj dana na ispite jer je bilo ljeto pa su kao bile guzve godisnji i tak,uglavnom rusili su me zbilja zbog sitnica,treci put sam pala ovo ljeto jer mi je pjesak krenuo na zebru a bilo mu crveno a ja ga pustila a zeleno mi se upalilo na semaforu ,nisam imala izbora nego ga pustiti jer je bio na pol zebre i onda kad je prosao krenula sam ,to je samo jedan primjer ali uglavnom hocu reci nemoj odustati ,bori se da prodjes,ja eto vozim svaki dan i svoju djecu malu i samo polako,probaj promijenit instruktora i idi dalje i uspjet ces:)
2019 01 27
Pozdrav! Ja sam se preselila a glavna mi je uskoro i imam novu adresu na osobnoj a u autoskoli mi je upisana stara adresa pa me zanima hocu li imati problema radi tog?
2019 02 27
Ja isto na ispit cekam po mjesec, mjesec ipo dana...i ne mislim da me zavlace nije to do autoskole, HAK to obrađuje. Dosad sam izasla 2 puta, jednom odgodila zbog operacije...oteglo se sve, a sta cu nadam se da cu sada poloziti.
2019 03 05
zadnje dvije godine otkako je na snagu stupio novi pravilnik za autoskole 1.1.2018 ispiti se dugo cekaju. posebno ispit iz voznje.no termin ispita zakonski se mora dobiti 25 dana od datuma prijave! btw kako si ti ispitivaca kontaktirala i slala mu poruke?
2019 10 26