Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Njega tijela, ljepota, kozmetika /

Akne, Sona

Pozdrav, dal je itko koristio kremu Sona kod problema s komedonima? Jel znate kako ona djeluje, dal ih izbija van il? Doktorica mi ju je preporucila. :)
2019 02 03
Ne bih rekla da Sona pomaže kod komedona. Sona gel je više za upaljene akne, a komedone treba mehanički očistiti kod kozmetičarke. Ne znam da ijedna krema može izvući komedone van.
2019 02 03
I još nešto, Sona gel ima djelatnu tvar derivat vitamina A (retinoid) i ne smije se primjenjivati u trudnoći ili ako planirate trudnoću, a može izazvati iritacije i isušivanje kože na mjestu primjene. Također, s retinoidima treba prestati prije izlaganja suncu, odnosno kožu štititi od utjecaja sunca za vrijeme terapije.
2019 02 03
Hvala na odgovoru. Kolko ja znam po tome kolko sam se informirala okolo sigurna sam da je dobra za komedone, problem je samo ovo sta sam pitala, na koji nacin djeluje jer u to nisam sigurna :)
2019 02 04
Koristila sam Sona kremu u kombinaciji sa Dercome Clear suspenzijom za kožu jer sam imala dosta problema s aknama i tu i tamo kojim komedonom. Mogu reći da bolje djeluje na akne, potkožne upale i ožiljke nego na komedone, ali mislim da bi ti liječnik trebao reći da osim toga trebaš i mehaničko čišćenje lica. Također, ako ih imaš sve više tj. rade se novi i svugdje po licu (mislim na čelo, obraze) baci puder jer je vjerojatno problem u njemu, ako je na području obraza onda i puder i rumenilo jer ih se bez obzira na mazanje Sonom nećeš riješiti. Govorim ti iz iskustva jer sam dosta dugo vodila bitku s aknama, komedonima itd. Promijenila sam cijelu rutinu i svu kozmetiku, zapravo dosta dugo tražila onu koja mi odgovara. Zna biti iscrpljujuće, ali na kraju vrijedi.
2019 02 04
Ne izbacuje ih van u vidu akni/prištića. I meni je dermatologinja dala Sona kremu za komedone, al nisam imala neke spektakularne rezultate. Najbitnije bi ti bilo mehaničko čišćenje i Sona krema za održavannje i da se toliko ne pune pore. Al pazi, izuzetno bitno je da uz Sonu jako dobro hidratiziraš lice jer jako isušuje i obavezno SPF 50 preko dana (i kad nema sunca).
2019 02 04
Kao netko sa ogromnim iskustvom i skupo placenom "skolom" u lijecenju akni (danas ne bih vjerovala ni lijecnicima koji obicno prepisuju agresivne preparate koje cine ogromnu stetu),preporucila bih Vam da nabavite kvalitetnu kremu sa nevenom koji cini cuda kada je ciscenje koze u pitanju,i ne samo to vec i hidratizira,obnavlja,njeguje a dehidracija je jedan od vaznijih uzroka izbijanja akni.Prilagodite svakodnevnu njegu svojem tipu i oboljenju koze a ovo sto imate prepisano samo u najgorem slucaju i sto manje.
2019 02 04
Roakutan tablete
2019 02 04
Moja kćer se godinama borila protiv akna i komedona, vjerujte "diplomirala" sam na njima!! Liječili su je dermatolozi s koje kakvim preparatima, liječili su je doktori u Klaićevoj vjerujući da ima hormonski poremečaj i nakon 5 godina neuspješne bitke probali smo Roakutan tablete i ona je od tada ima skroz čisto lice i šta je najvažnije od tada nije imala niti jednu aknu, a prošle su već skoro dvije godine! Vjerujte mi nema straha ako se s njima postuta kako vam doktor preporuči, svakim mjesec dana kontrola i kontrola KKS i jetrenih enzima!
2019 02 04
Puno hvala svima! Uzela sam danas sonu, dermowas sapun i bioderma sebium hdyra kremu. Sta se tice ciscenja lica kod kozmeticarke, iskreno strah me malo haha bila sam u 9mj i najblaze receno lice mi je izmasakrirala, cak i danas jos imam tamne mrlje gdje mi je ona tiskala. Jer zna neko neku dobru komzeticarku u Zagrebu? I da, zapravo samo ih na desnom obrazu imam uzasno puno, a oduvijek koristim puder True match, tako da izbacujem ga od danas I hvala za ove tablete, nisam cula za njih, al svakako cu pitat doktoricu da mi ih prepise
2019 02 04
I jel koristi ko mozda bourjois pudere? Cula sam kao da oni imaji najmanje stetnih sastojaka koji bi izazvali pristice
2019 02 04
Moja kćer je koristila Bourjois puder tekući, mislim da se zvao Flowers, koštao je negdje oko 130 kn. To je bila preporuka dermatologice jer kako i vi kažete on je kao najblaži. I vjerujte nikakvi kozmetičari vam neće pomoći nego samo vam mogu naštetiti, taj vaš problem dolazi iz nutra, iz kože i tebate ga čim prije riješiti. Odite kod nekog dobrog privatnog dermatologa, priuštite si to i bit će vam puno lakše i bolje!
2019 02 04
> idemosvi: > Moja kćer je koristila Bourjois puder tekući, mislim da se zvao Flowers, koštao je negdje oko 130 kn. To je bila preporuka dermatologice jer kako i vi kažete on je kao najblaži. > I vjerujte nikakvi kozmetičari vam neće pomoći nego samo vam mogu naštetiti, taj vaš problem dolazi iz nutra, iz kože i tebate ga čim prije riješiti. > Odite kod nekog dobrog privatnog dermatologa, priuštite si to i bit će vam puno lakše i bolje! Hvala, probat cu sad neko vrijeme bez pudera i onda uzet njega :) jel i ona koristila neke kreme koje su bile od pomoci?
2019 02 04
Koristila je i Sonu, Dercome Clear suspenziju, neku kremu skroz crne boje na bazi nafte (smrdila je strašno), Skinoren kremu, pa je uz sve to pila i antibiotike da joj se smire upalni procesi i vjerujte od ničeg da joj se bar malo poboljšalo. Povremeno je imala i cistične promjene koje joj je doktorica i bušila iglicom da joj taj gnoj izađe. Bilo bi mi jako drago da se toga riješite jer znam koliko je ona patila zbog toga, al sada se preporodila nakon Roakutana.
2019 02 04
Tablete dolaze u obzir samo ako se radi o hormonalnom poremecaju, ne treba se sopati nepotrebnim hormonima ako oni ne rade problem. No ako je rijec o hormonalnom poremecaju onda cete imati i akne (tako sam ja imala), ali onda obavezno i kod ginekologa jer sam ja tako otkrila da imam pcos. Nemojte traziti da vam doktor/ica nesto prepisuje prije no sto napravite pretrage, pogotovo ne hormonalnu terapiju jer si mozete napraviti jos veci problem.
2019 02 05
1 2