Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

mojekrpice.hr /

Pomoć na stranici /

Savjet oko situacije

Radi se o inozemnoj kupnji preko ebaya, koja se odvila pocetkom 12.mj. Paket se zagubio, prodavac je pokrenuo odstetni postupak, meni je poslao drugi paket, ali naravno puno prekasno nego mi je trebao. Pocetkom drugog mjeseca morala sam u posti potpisati kako nisam nikada primila taj izgubljeni paket i to sam i ucinila. Nedavno mi je postar ostavio vise papirica za posiljke i kako san cekala dosta stvari nisam posebno gledala tracking brojeve i isla sam ih podici. Medu tim paketima stigao je i taj izgubljeni, iz 12.mjeseca. Prodavac mi se sada javlja da zeli da mu ja posaljem taj paket nazad, ali iskreno ne vidim razlog da snosin troskove inozemne postarine za ne tako lagani paket buduci da ja nisam kriva za nastalu situaciju. Ja sam svoju pt uredno platila i nacekala sam se posiljke toliko da je stigla prekasno za ono sto mi je trebala. Ne znam sto napraviti? Sto se noze dogoditi ako ja to odbijem poslati o svom trosku, a on ne pristane uplatiti mi prvo troskove?
2019 03 28
Da posaljes o njegovom trosku?
2019 03 28
Možete navesti da primatelj plaća sve troškove? Ako ste vi svoje uredno prije izvršili niste vi kriva što se negdje u dostavi lončići pobrkali i što ste 3 mjeseca kasnije zbog pošte primili paket.
2019 03 28
Mogu vam eventualno blokirati racun na ebayu ako ne posaljete
2019 03 28
Bila sam u toj situaciji ali je bila mala vrijednost paketa pa nisam sigurna je li isto...Seller mi je, nakon povrata novca i dosta kasnije kada je stigao izgubljeni paket, rekao da si stvar zadržim jer su premašeni svi rokovi za dostavu. Mislim da se i ti trebaš pozvati na rokove koje nisu ispoštovali -dostava ili pošiljatelj nebitno je, nije tvoja krivica.
2019 03 28
I ne mislim to na način da trebaš uzeti što ti ne pripada, ispada da ti savjetujem uzmi i ovce i novce, ne...već je poštarina velika, a i da nije velika zašto bi ti to plaćala?! Nisi kriva. Ili nek ti plati povrat nazad ili ništa ostaje ti oboje.. Iskreno ti kažem, ispala sam i budala zamalo, vraćala o svom trošku blizu 200kn bi bila pt, a nije moja greška, sreća pa mi se lampica upalila.. Nemoj ispast budala, nek plati pa šalji..
2019 03 28
Ili se probate dogovorit sa sellerom da dio troska proizvoda uplatite?
2019 03 28
Ja ne bi pristala ni na kakav povrat o svom trošku. Kupili ste nešto šta ima označen datum dostave, i u tom roku mora doći + platili ste dostavu, i seller je, s obzirom da je pokrenuo odštetni postupak, dobio natrag te novce. Ne možete vi imati nikakve troškove zbog njihovog kašnjenja, uputite ebay-u dopis o seller-ovim zahtjevima, neka oni s njim to rješavaju, nije vaša obveza plaćat nečije greške.
2019 03 28
Ili..sinulo mi, kontaktirajte paypal. Paypal nadoknadi pt za vecinu situacija, ali pitanje je hoce li ovaj put jer je greska dostavljacke sluzbe/sellera i vrijedi li isto to za ebay sellere ne znam. Za trgovine unutar EU podrzava u slucaju vracanja jer artikl ne odgovara iz bilo kog razloga...uvijek vrate, ali unutar nekog roka mislim 14dana od preuzimanja i to vazi za trgovine napominjem. Mozete im poslati email i pitati.
2019 03 28
Pa radi se o nekom iznosu, nije zanemariva vrijednost. Ne zelim snositi troskove dostave za nesto sto mi je kao prvo doslo prekasno, kao drugo nije moja krivnja. Ne znam dal moze pokrenuti nesto sudski protiv mene buduci da je zemlja u EU. On ce se pozvati na to da je i on meni slao dva puta, ali imao je zastitu paketa, a i to nije opet ponavljam moja krivica. Kad paket nije stizao na vrijeme on je tvrdio da je u Hrvatskoj, a tracking broj je jasno govorio da nije nikada ni usao u Hrv i zavlacio me. Tek kad sam otvorila case poslao je novi paket. Ja taj drugi paket nisam ni otvorila, niti zelim bespravno zadrzati nesto sto mi ne pripada, ne zelim da tako ispadne, ali sto da radim, u svom smjeru platila sam pt oko 25 funti, pretpostavljam da prema njima moze biti samo skuplje s obzirom na cijene u posti.
2019 03 28
Ja bi mu na tvom mjestu lijepo napisala: ja ne zelim vas artikal, ali ne zelim odgovarati postarinom za nesto za sto nisam odgovorna, prekrsili ste svaki rok dostave. Ja saljem paket prvi radni dan nakon vikenda, ako se ne javite do tada, i vase uplate za postarinu nema, racunam da mogu slati o vasem trosku. Pa vidi sto ce reci.
2019 03 28
Nisam sigurna moze li se u inzomestvo slati na trosak primatelja.
2019 03 28
U inozemstvo se NE može slati na trošak primatelja. Moj savjet je isto kao što je sonja90 rekla proba preko paypala
2019 03 28
Problem je sto nisam placala preko paypala, nego se izravno teretila kartica. I ne znam s kojom pricom bi krenula, kao da oni meni uplate da ja njemu posaljem stvar?
2019 03 29
Uh da ,:( Zato se placa paypalom, osiguranje... Kontaktiraje onda ebay. Nemate nista sa paypalom, vracaju novac iskljucivo za placeno paypalom.
2019 03 29
1 2