Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Odjavi se

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Kontracepcijske pilule iskustva

Hej, zanima me koje pilule koristite i imate li nuspojave. Ja sam počela piti Lindynette 30 i uzasno sam gladna od njih. Kakva su Vasa iskustva? Sta pijete?
prije 7 dana, 07:52
Sad pijem Adrienne, prije njih sam pila Yaz, i nisam imala nikakvih nuspojava koje bi pripisala pilulama. Imala sam faze debljanja, ali to je isključivo zbog stresa. Žao mi je što ih nisam počela koristiti i ranije.
prije 7 dana, 11:24
Diane 35, pijem već 7 godina. Mogu samo reći da su meni puno pomogle jer sam imala ciste na jajnicima i općenito vrlo bolne menstruacije (+ akne). Nisam imala nikakvih nuspojava, a od kad ih pijem ne znam što je pms 😁
prije 7 dana, 12:29
> monadamon: > Diane 35, pijem već 7 godina. Mogu samo reći da su meni puno pomogle jer sam imala ciste na jajnicima i općenito vrlo bolne menstruacije (+ akne). Nisam imala nikakvih nuspojava, a od kad ih pijem ne znam što je pms 😁 Zanimljivo, imam duge, bolne i obilne mjesecnice, za Diane sam cula da su super, ali mi ih gin ne zeli prepisati jer nisam dlakava ni pristava. Tako mi je rekla.
prije 7 dana, 12:37
> za Diane sam cula da su super, ali mi ih gin ne zeli prepisati jer nisam dlakava ni pristava. Tako mi je rekla. Mislim da se pilule ne propisuju na temelju toga koje biste vi htjeli nego prema tome što vam je potrebno ovisno o vašem stanju hormona.
prije 7 dana, 12:57
> RocknRoll: > > za Diane sam cula da su super, ali mi ih gin ne zeli prepisati jer nisam dlakava ni pristava. Tako mi je rekla. > Mislim da se pilule ne propisuju na temelju toga koje biste vi htjeli nego prema tome što vam je potrebno ovisno o vašem stanju hormona. Znam ja to, ali ona mene nikada na te pretrage nije slala, dala mi je ove i rekla idemo probati.
prije 7 dana, 14:09
Nije ni mene moj ginekolog slao, već je isto zaključio prema simptomima. Moj savjet je da ako nisi zadovoljna, a jasno da nisi ako su ti mjesečnice još uvijek bolne, da promijeniš ginekologa.
prije 7 dana, 14:13
> monadamon: > Diane 35, pijem već 7 godina. Mogu samo reći da su meni puno pomogle jer sam imala ciste na jajnicima i općenito vrlo bolne menstruacije (+ akne). Nisam imala nikakvih nuspojava, a od kad ih pijem ne znam što je pms 😁 Čuj, ne bi htjela biti paničar ali Diane 7 godina OMG NE! Molim te da se posavjetuješ sa doktorom, i ako je tvom doktoru to ok da potražiš drugo mišljenje. Dakle Diane se prepisuju najčešće tinejdžerkama koji imaju neuredne nalaze hormona i slijedom toga problematično lice ili pojačanu dlakavost, Diane se uzimaju 6mj-2g koliko ja znam max, odnosno dok se hormoni ne "srede" i nakon toga se prelazi na nešto lakše. One imaju previše hormona u sebi da bi se uzimale kao kontracepcija, znači koriste se skoro pa isključivo za liječenje akni i dlakavosti. Uzimala sam ih i sama kao tinejdžerka i tako je meni objašnjeno. "Moderne" pilule imaju minimalnu dozu hormona i zato su nam svima puno bolje podnošljive, i stvarno mislim da ti nije pametno toliku količinu hormona uzimati koliko imaju Diane. Govorim iz najbolje namjere :)
prije 7 dana, 14:30
> Mikimaus1213: > > monadamon: > > Diane 35, pijem već 7 godina. Mogu samo reći da su meni puno pomogle jer sam imala ciste na jajnicima i općenito vrlo bolne menstruacije (+ akne). Nisam imala nikakvih nuspojava, a od kad ih pijem ne znam što je pms 😁 > Čuj, ne bi htjela biti paničar ali Diane 7 godina OMG NE! > Molim te da se posavjetuješ sa doktorom, i ako je tvom doktoru to ok da potražiš drugo mišljenje. > Dakle Diane se prepisuju najčešće tinejdžerkama koji imaju neuredne nalaze hormona i slijedom toga problematično lice ili pojačanu dlakavost, Diane se uzimaju 6mj-2g koliko ja znam max, odnosno dok se hormoni ne "srede" i nakon toga se prelazi na nešto lakše. One imaju previše hormona u sebi da bi se uzimale kao kontracepcija, znači koriste se skoro pa isključivo za liječenje akni i dlakavosti. > Uzimala sam ih i sama kao tinejdžerka i tako je meni objašnjeno. "Moderne" pilule imaju minimalnu dozu hormona i zato su nam svima puno bolje podnošljive, i stvarno mislim da ti nije pametno toliku količinu hormona uzimati koliko imaju Diane. > Govorim iz najbolje namjere :) P. S. Mislim da na probleme sa cistama i bolne menstruacije dovoljno dobro utječu i najslabije pilule
prije 7 dana, 14:35
P. S. 2 cure, kako to mislite nije vas doktor slao? Znači morate vaditi hormone, napraviti krvnu sliku. Nije jedini razlog da zna koje pilule da vam prepiše, treba se vidjeti da li ste zdrave i da li uopće smijete piti pilule. I tijekom uzimanja pilula kompletna krvna slika se radi 1 godišnje obavezno.. Moj savjet je da to same predložite kad već doktori ne kažu sami, nemojte se zezati, hormoni i pilule nisu zezancija
prije 7 dana, 14:40
@mallena86 Da, one se primarno koriste za liječenje hormonalnih akni i drugih stanja kože koja su uzrokovana disbalansom hormona. Možda najbolje da odeš kod ginekologa i napraviš sve pretrage. @Mikimaus1213 Mislim da moj ginekolog ipak zna što je najbolje s obzirom na moje zdravstveno stanje. Prvenstveno ih pijem kao hormonalnu terapiju, a tek onda za kontracepciju.
prije 7 dana, 15:30
Ima li koja cura da troši pilule a ima migrene koje su uzrokovane hormonima? Meni je dr rekla da nije pametno da ih pijem jer bi se glavobolje mogle pogoršati ali iskreno već sam očajna, svaki mjesec sam dva tjedna u komi, tjedan u PMS-u sam pshyco killer, a poslije znači ne funkcioniram od bolova...
prije 7 dana, 16:37
> Mukica2212: > Ima li koja cura da troši pilule a ima migrene koje su uzrokovane hormonima? Meni je dr rekla da nije pametno da ih pijem jer bi se glavobolje mogle pogoršati ali iskreno već sam očajna, svaki mjesec sam dva tjedna u komi, tjedan u PMS-u sam pshyco killer, a poslije znači ne funkcioniram od bolova... Hej, ja imam migrenske napadaje oko 2x godišnje (baš onako da na hitnoj završim i ne mogu funkcionirati) i nisam primjetila da je došlo do pogoršanja kada sam pila kontracepcijske (uzimala sam ih oko 6 godina). Ali koliko pričam s ženama oko sebe, to je toliko sve individualno, nažalost nećeš znati dok ne probaš.
prije 6 dana, 21:53
> Mukica2212: > Ima li koja cura da troši pilule a ima migrene koje su uzrokovane hormonima? Meni je dr rekla da nije pametno da ih pijem jer bi se glavobolje mogle pogoršati ali iskreno već sam očajna, svaki mjesec sam dva tjedna u komi, tjedan u PMS-u sam pshyco killer, a poslije znači ne funkcioniram od bolova... Ja boljem od migrene već nekih 12 god. Pila sam razne pilule, zadnje su bile belara.. Užas.. Dva dana prije menge, glava rastura, svako malo na injekcijama.. Tako da sam odlučila prestati prije mj dana zadnje popila, i za sada ništa... 😁 Dobila mengu, al migrene nema.. Hvala Bogu, mislim da ću staviti spiralu,onu bez hormona, jer očito su tablete, odnosno ti hormoni bili okidač za migrenu, mada mi je doktor rekao da nisu..
prije 6 dana, 17:42
Ja sam pila yasmin.I trebalo mi je dobra 3 mjeseca ako ne i vise da se naviknem.Hormoni su mi ludovali.Bila sam ljubumorna svadala se s deckom.Plakala radi sitnica. Znam da sam isla kod gineko.,i onda mi je objasnila da treba nekome 3 mjeseca nekome manje-vise da se hormoni posloze.Udebljala se nisam nego smrsavjela.Kosa mi dobila na gustocu,nisam nikad imala problema sa pristicima,ali taj sjaj i kako mi je lice bilo cisto..ali pazi ja kad sam ih odlucila prestati piti nakon 2ipol godine.Horor.Kosa mi opada i dan danas.Lice pola godina i jace sam se borila sa pristicima sa crvenim bolnim.Ali kazu da je to normalno.Netko kad ih krene piti netko kad prestane. Sretno!
prije 1 dan, 09:54