Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Problem prhuti

Dakle, muz mi ima problem s prhuti, ne pomaze mu niti jedan sampon koji smo kupili, a isprobali smo stvarno sve moguce sampone (head&shoulders i sl.). Vlasiste mu je postalo uzasno, vise nemam ideje sto da kupimo, a da je ucinkovito. Cak je i u ljekarni kupio neki sampon, doslovno minijaturno pakiranje je platio preko 50 kn sto se pokazalo ucinkovito nakon 2 pranja, ali kasnije se prhut ponovno pojavila. Imate li kakve preporuke?
2019 12 11
Oronazol kosta 100kn u ljekarni i mislim da ima tipa 100ml cini mi se,koristite po uputama i sigurno ce vam pomoc. Ja sam probala sve sampone iz ljekarne i jedino je ovaj rijesio problem. Sad mi se jako rijetko pojavi mozda jednon dvaput godisnje i odma to rijesim sa njim. Kratkotrajno rjesenje je da u ruku pomijesate sampon i krupno kukuruzno brasno i naoravite piling i maknut ce vam se odmah al ce se vratit brzo. U ljekarnama imate onaj besplatan pregled vlasista gdje nude svoje proizvode(i to sam isprobala i to cijeli set plus tablete i nistkorisno je) pa ce vam barem rec sto je ako niste sigurni.
2019 12 11
> kkorina: > Oronazol kosta 100kn u ljekarni i mislim da ima tipa 100ml cini mi se,koristite po uputama i sigurno ce vam pomoc. Ja sam probala sve sampone iz ljekarne i jedino je ovaj rijesio problem. Sad mi se jako rijetko pojavi mozda jednon dvaput godisnje i odma to rijesim sa njim. Kratkotrajno rjesenje je da u ruku pomijesate sampon i krupno kukuruzno brasno i naoravite piling i maknut ce vam se odmah al ce se vratit brzo. U ljekarnama imate onaj besplatan pregled vlasista gdje nude svoje proizvode(i to sam isprobala i to cijeli set plus tablete i nistkorisno je) pa ce vam barem rec sto je ako niste sigurni. Mislim da Oronazol nismo kupili do sad. Gledali smo po netu razlicite savjete, ali sve sto je isporbao bilo kratkorocno, a prhut nebi sva otisla, vec djelomicno. Svakako cu mi reci za taj sampon, pa cemo vidjeti kakvi ce biti rezultati.
2019 12 11
Probajte sa Ducray samponima za osjetljivo vlasiste, a head&shoulders zaobidite u sirokom luku jer imaju dosta agresivne sastojke sto je meni dodatno stvaralo prhut.
2019 12 11
Prvo i osnovno pitanje je: kakva prhut? Suha ili masna? Ne liječe se isto.
2019 12 11
> Tanči14: > Prvo i osnovno pitanje je: kakva prhut? > Suha ili masna? > Ne liječe se isto. Suha, ljusti mu se po kosi u vecim ljuskicama.
2019 12 11
Moj muz vam ima isti problem,obavezno pregled vlasista jer vam moze biti i dermatitis.
2019 12 11
Oronazol definitivno.prije se prodavao isključivo na recept. Košta 90-100 kn, ovisno o ljekarni, ali isplati se..
2019 12 12
> Blue_K: > > Tanči14: > > Prvo i osnovno pitanje je: kakva prhut? > > Suha ili masna? > > Ne liječe se isto. > Suha, ljusti mu se po kosi u vecim ljuskicama. Neka ode dermatologu. Oronazol djeluje na gljive, a pitanje je što uzrokuje perut kod vašeg muža. Također, gljive više vole masno vlasište. Možda je kod vašeg muža alergija na sodium sulfate koji isušuju i iritiraju kožu. Da kupujete pet različitih šampona napamet nema smisla. Neka ode na pregled kod dermatologa i sve će riješiti.
2019 12 12
Također se slažem da prvo ode dermatologu jer kupovati napamet različite šampone nema smisla. Kao drugo, prije kupnje šampon, gelova za tuširanje i svega što nanosimo na sebe ne bi bilo loše da pročitate sastojke takvoh artikala. Začudit ćete se koliko su agresivni te što sve završi na i u nama. Aplikacija clean beauty je odlična za ovo što sam navela. Pofotkate sastojke i odmah izbaci sve štetne te alergene.
2019 12 12
Sampon s probiotikom i vitaminima. Ima ih u ljekarnama, Mulleru i DM-u. Asebon je isto jako dobar, kao i Fitoval ![](http://upload.mojekrpice.hr/hr/images/message/513abe179c4fe6fc9d0cb9f0013a69a9.jpg) ![](http://upload.mojekrpice.hr/hr/images/message/05a49b7258fcc7ec3424c490c77bd723.jpg)
2019 12 12
Meni je pomogao Alverde šampon protiv peruti. Oko 18 kn u DM-u. Godinama sam prala kosu s Head&shouldersom i cinilo mi se u zadnje vrijeme ko da je peruti sve vise, a ne manje kako bi trebalo biti. I kako sam u to vrijeme odlucila smanjiti upotrebu sampona, gelova, kremica i sl, koji sadrze sulfate i ostale lose sastojke, uzela sam Alverde anti schuppen šampon i nakon 2-3 pranja perut je skoro skroz nestala.. Samo prvih par tjedana me je svrbilo tjeme malo, treba vremena da se tjeme očisti od tih silikona i sulfata pa tako reagira. Također čula sam da pomaže ulje čajevca, to sam mislila isprobati nakon Alverde, ali eto zasad nema potrebe
2019 12 12
Ništa iz nikakvog DM-a, Müllera ili slično. To treba ljekarnički šampon. Kakav - najbolje će odrediti dermatolog. I u konačnici će vam biti jeftinije nego da isprobavate savjete sa interneta. Jer često trebaju i određeni losioni koji se koriste prije pranja itd, ne samo šampon. I opet, vjerujte, ispasti će jeftinije nego da sami kemijate. A head&shoulers je najgore što se suhom perutavom vlasištu može dogoditi. Nemojte više experimentirati. Svakome pomogne nešto drugo. I ja sam se dugo "samoliječila", već sam sve imala krvave rane po vlasištu i uz rub vlasišta...ali na kraju sam ipak otišla dermatologu, imam seborejični dermatitis. Otkad koristim što mi je prepisala (a to je gooooodinama isto, jer čim bi se vratila na obične šampone i dermatitis bi se vratio), bez brige sam. S vremenom ćete naći i jednakodobre ili jeftinije alternative, ali prvo kako sam napisala.
2019 12 13
I svi ti šamponi su cca 100kn za 100mL, ali meni to traje par mjeseci, a imam dugu kosu. Ne stavlja se na vlasište puna šaka proizvoda, kao u reklamama, niti se kosa 2x šamponira, to su marketinški trikovi. Uz to ćete skužiti s vremenom da nekad na takve šampone postoje u Farmaciji, a i ljekarnama akcije, pa su popusti po 30% ili nekakve druge akcije.
2019 12 13
ne znam dali je netko spomenuo vec ovaj šampon jer nisam sve čitaala,ali šampon od koprive od afrodite,1 litra 13 kn :)
2020 01 06
1 2