Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Njega tijela, ljepota, kozmetika /

Notino, starost proizvoda

Pozdrav svima :) ovo mi je prvo otvaranje teme. Treba mi mišljenje. Nedavno sam naručila na Notinu, prvi put je bilo sve ok, drugi put mi je gel za kosu došao "isproban" nigdje nije pisalo da je proizvod raspakiran ali bio je na nekoj maloj akciji. I sad šta ću, ajd gel je, miris se nije pokvario, sve ok. Da je bila krema mislim da bi me itekako čuli. I sad, to je prošlo, danas si kupim puder u Dm-u, nekako mi račun na kraju prevelik, znam da sam ga vidjela za puno jeftinije... I sad ga gledam na Notinu, više od 60% je jeftiniji, par zadnjih komentara su ok ali onda kreće... Proizveden je prije 5 g, 6g, izbili prištići... Sad sam skeptičana. Kako je ok prodavati kozmetiku koja je proizvedena prije toliko godina, koliko konzervansa ima u tome... I sad me brine što je sa ostalim... Kakva su Vaša iskustva?
2022 01 21
Ja sam prije par dana otvorila temu za Notino parfem, platila 1300kn, ishlapi čim se našprica, vjerojatno loše skladištenje ili godina proizvodnje. Imala sam istu situaciju prošlo ljeto, tada sam se mjesec dana natezala za povrat, ovaj puta dva tjedna je trebalo. Sa šminkom nisam do sada imala problema, tamo ju često naručujem..
2022 01 21
Jednom sam naručila tekući puder i da, primjetila sam razliku. Cijena je bila puno niža, ali sama tekstura čudna, odnosno prekrivanje puno lošije i rijeđi je nego kad sam kupila negdje drugdje. Kupovala sam i neke ostale stvari, ali pretežito za kosu i njegu tijela i to mi je bilo ok.
2022 01 21
Neotvorena kozmetika moze biti dobra i nakon 5 godina ukoliko ima alkohol u sebi, poput parfema. Ali ako se loše skladistila ili je netko otvorio i probao, pa vratio onda vec nije dobro. Prodaju npr max factor maskare za 30 kn i sigurno su stare jer u dm-u su po 70-80 kn. Puno brendova stavi datum proizvodnje ili provjerite batch kod
2022 01 22
Ne kupujem ništa preko tih stranica koje prodaju kozmetiku. Odem do Mullera, DM-a ili Bipe, sve mi je blizu. Uslikam mobom, povećam, pogledam rok (kojeg obično nema) i deklaraciju. Naručila sam par puta kozmetiku i ovdje kod jedne cure, to vrijedi oko godinu dana. Kako muljaju s mesom i njegovim rokovima, tako mogu i ovdje raditi s rokovima što hoće. Ako stvar nema teksturu kakvu treba, promijenila je boju i miris znači da se- pokvarila. I stvarno ne znam što se događa s kozmetikom kojoj prođe rok. Nisam nigdje naišla na podatke kako se to uništava. Treba malo zaguglati. Jer ako se stari tekstil reciklira, plastika se reciklira, šta se radi sa starom kremom??? Kako mi može stići raspakiran proizvod? Nisu normalni..to kad ne napišu rok na proizvodu ni datum kada je proizveden nego stave 12 mjeseci od otvaranja. A proizveden onda može biti i 2010.g. Ubijaju nas sa svih strana....
2022 01 22
Isto sam primjetila da neke maskare budu snižene, ali ipak sam odustala od naručivanja. Uvijek mi proleti misao kako se maskara lako otvori, rijetko je koja obljepljena skroz folijom (takve sam viđala kod naručivanja tipa Avon,Oriflame). Puder koji sam naručila je bio normalno zapakiran, imao je foliju goru, neotvoren, a batch kod sasvim u roku trajanja. Ipak, tekstura posve različita od one na koju sam navikla.
2022 01 22
> sanjaurban: > Ne kupujem ništa preko tih stranica koje prodaju kozmetiku. Odem do Mullera, DM-a ili Bipe, sve mi je blizu. Uslikam mobom, povećam, pogledam rok (kojeg obično nema) i deklaraciju. Isto tako volim više kupiti uživo i vidjeti u kojem je stanju. Samo me živcira što moraš biti oprezan npr.u dm-u. Obavezno dok čekam na blagajni otvorim proizvode koje sam izabrala i provjerim je li sve ok. Primjetila sam da se neke gospođe prave fine, umjesto testera uzmu novi proizvod, otvore ga, isprobaju i vrate natrag na policu. Valjda im je gadljivo uzeti tester koji i je namijenjen za isprobavanje. Zaposlenice više ne mogu sve ni uočiti koliko ima takvih. No oke, to je sad još jedna od tema o kojoj bi se moglo na široko.
2022 01 22
Ma i ja sam skeptična prema tim online stranicama ali pokušala sam. Cijena me privukla. Sad gledam taj kod sa tog pudera koji sam kupula jučer u dm-u. 6 godina i 20 dana je prošlo otkad je izašao iz tvornice... A u staklenoj prozirnoj bočici je... Neznam. Idem ga u pon zamijeniti za neki drugi ili ću ih tražiti povrat novaca pa kupiti dalje. Još kao u njemu ima vitamina c a taj oksidira jako brzo. Na dosta kozmetike ni ne piše kad je proizvedena, ima kod po kojim se može provjeriti. Korektor je napravljen prije 9mj i to mi je ok, ali ovo 6 godina mi je daleko previše. Mislim da bi se to trebalo naglasiti, pa koliko taj puder može imati alkohola i konzervansa da je kao dobar poslje 6 g stojanja na polici... Postoji rok na polici i rok poslje otvaranja, nekako mi je čudno da je taj rok baš toliko dug. Vidjet ću što mi kažu u pon ali stvarno me šokirala starost.
2022 01 22
Prije nisam toliko gledala na rokove, sad sve gledam, i sastav i rok i rok poslje otvaranja, jer prirodne stvari će imati kraći rok pa je i po tome kako uočiti da nešto ima malo aditiva. A o maskarama, nekako mi se čini da se prije nisu tako brzo kvarile, ja ju obavezno pomirišim kad je svježa pa znam čim promijeni miris da je to to. Ne držim si šminku u kupaonici, sve kistove odmah perem poslje korištenja, koristim što prirodnije kreme i onda eto kupiš puder koji je proizveden prije više od 6g i to staviš na lice.
2022 01 22
Kod njih kupujem maske za lice u maramici,losione za tijelo i sl. i ok mi je .uglavnom,sve brzo trošim tako da nisam ni pratila datume. Za parfeme ili Douglas ili Muller Drugo nista
2022 01 23
Kod njih više nikad tipa kreme, parfeme, maskare...Dve dođe čudno, suho, kao da je loše skladišteno. Jedino su ok šamponi. To bude uvijek super.
2022 01 29
Što se tiče on line naručivanja kozmetike - nije to problem samo na Notinu. Znala sam i s drugih stranica naručiti proizvod koji je bio tik pred istekom trajanja - ili mu je čak i rok trajanja prošao. Mislim da mi se to jednom desilo na ekupi.hr... Na lijepa.hr isto. Naravno - nigdje to nije naznačeno. Npr. kad ljekarne imaju takvu prodaju - obično stave da je proizvod pred istekom trajanja - i stave koji je rok. Međutim - nedavno sam kupila u jednoj online ljekarni L'erbolario Gelsomino gel za tuširanje - i još se čudim što ga ima (jer tu liniju mislim da više ne proizvode) - kad tamo - provjerim kod - i naravno da mu je rok istekao. E sad... kad je proizvod za tijelo u pitanju - ne pravim baš veliki problem ako je u pitanju rok koji je prošao - posebno kod gela za tuširanje koji se ionako ispere. No kad nešto stavljam na lice - malo razmislim... Nedavno sam serum kojem je istekao rok trajanja koristila za dekolte. Nije bilo nikakve neželjene reakcije. Inače znam da se npr. lijekovi u bolnicama daju još 2-3 mjeseca nakon što im istekne rok. Tako da mi se čini da niti sa originalno zapakiranom kozmetikom nije neki problem ako i rok istekne mjesec, dva...
2022 01 30