Moja preporuka ako se odlučite za japanske noževe da gledate neki koji se može koristiti za što više namirnica, idealno chef's, santoku, gyuto ili neki manji nožić za pripremu. Vidite što najčešće priprema ta osoba, u čemu najviše uživa kod pripreme hrane pa se time vodite. A i duljinom oštrice; oni dulji su više za velike komade mesa i neku grublju obradu, a manji/kraći se ipak može koristiti za više stvari, izuzev komadanja većih komada mesa itd.
Osobno sam si kupila Gyuto 210mm i moram reći da razmišljam o Santoku 165-180mm jer su jednostavniji za baratanje i nekako (osobno) funkcionalniji.
Moja preporuka ako se odlučite za japanske noževe da gledate neki koji se može koristiti za što više namirnica, idealno chef's, santoku, gyuto ili neki manji nožić za pripremu. Vidite što najčešće priprema ta osoba, u čemu najviše uživa kod pripreme hrane pa se time vodite. A i duljinom oštrice; oni dulji su više za velike komade mesa i neku grublju obradu, a manji/kraći se ipak može koristiti za više stvari, izuzev komadanja većih komada mesa itd.
Osobno sam si kupila Gyuto 210mm i moram reći da razmišljam o Santoku 165-180mm jer su jednostavniji za baratanje i nekako (osobno) funkcionalniji.