Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Oporavak nakon operacije koljena - trajanje i bolovanje

Pozdrav svima, ako je tema već bila, isprike i molim da mi pošaljete link. ima li neka krpičarka koja je (nažalost) prošla kroz ovo što trenutno prolazim? Prije 20ak dana na skojanju, teški pad i lom tibiae i napukli prednji križni ligamenti. Operirana i sad sam u fazi oporavka. Zanima me, da li ste išle u toplice kad je za to bilo vrijeme i koliko se može očekivati bolovanja (da doktor opće prakse ne radi probleme) s obzirom da mi je posao da ili stojim ili jurcam po firmi sa kata na kat i raznosim papire, kuham strankama kave, trčim u poštu i slično... Hvala unaprijed svima koji će mi se javiti sa svojim iskustvima i korisnim informacijama.
2024 02 01
Dobiti toplice je lutrija koliko ja znam, ali ako ih propisuju, propisuju ih nakon operacije. Ako budete mogli, svakako odite. Što se bolovanja tiče, doktorica - ako je ok - bi vas trebala držati na bolovanju dok god ne budete u formi za vratiti se na posao. Moja prijateljica ima problema s meniskusom i još nešto sa kostima u stopalima. Na bolovanju je već godinu dana, ide na fizikalne terapije itd. Inače je profesorica, dakle ne radi fizički posao, ali svejedno ga ne može raditi dok ne može normalno hodati. Sretno i brz oporavak želim!
2024 02 01
> Mimi1998: > Dobiti toplice je lutrija koliko ja znam, ali ako ih propisuju, propisuju ih nakon operacije. Ako budete mogli, svakako odite. > Što se bolovanja tiče, doktorica - ako je ok - bi vas trebala držati na bolovanju dok god ne budete u formi za vratiti se na posao. > Moja prijateljica ima problema s meniskusom i još nešto sa kostima u stopalima. Na bolovanju je već godinu dana, ide na fizikalne terapije itd. Inače je profesorica, dakle ne radi fizički posao, ali svejedno ga ne može raditi dok ne može normalno hodati. > Sretno i brz oporavak želim! Hvala Mimi! Nadam se da ću uspjeti dobiti toplice.. LP
2024 02 02
Operirala kompletnu rupturu meniska 11.1.2024. u poliklinici arthra u zadru. Odmah nakon operacije sjela u auto i odvezla se kuci. Sutradan otisla na posao. Idem na fizikalnu dva puta tjedno i jednom tjedno na rucnu limfnu drenazu .Jedan šav koji se vise ne vidi. Nikakvih problema ni bolova ni oticanja noge, Nista.
2024 02 10
Ja sam višestruko operirani kičmaš, pa ne mogu reći konkretno o Vašoj ozljedi, ali trebali bi dobiti toplice bez ikakvih problema. Svi operirani na bilo kakvim kostima ih dobivaju. Doktorica opće prakse Vam izda uputnicu na temelju preporuke specijalista (u otpusnom bi trebalo pisati da se preporučuje fizikalna), i onda ta dva papira nosite u HZZO. Ako ste u Zg, odmah dobivate rješenje (za druge gradove ne znam). Odite što prije i onda sve te papire poslikajte/skenirajte i pošaljite u željene toplice. Što se tiče bolovanja, nisam čula da je ijedan liječnik tjerao friško operiranu osobu raditi, ako osoba još nije došla k sebi 🙂 Ako treba još koji info pošaljite poruku, u slučaju da ne vidim ovdje odgovor.
2024 02 12
> MarushkaZd: > Operirala kompletnu rupturu meniska 11.1.2024. u poliklinici arthra u zadru. Odmah nakon operacije sjela u auto i odvezla se kuci. Sutradan otisla na posao. Idem na fizikalnu dva puta tjedno i jednom tjedno na rucnu limfnu drenazu .Jedan šav koji se vise ne vidi. Nikakvih problema ni bolova ni oticanja noge, Nista. Drago mi je da imate tako dobro iskustvo! :-)
2024 02 22
> Jazzy8: > Ja sam višestruko operirani kičmaš, pa ne mogu reći konkretno o Vašoj ozljedi, ali trebali bi dobiti toplice bez ikakvih problema. Svi operirani na bilo kakvim kostima ih dobivaju. > Doktorica opće prakse Vam izda uputnicu na temelju preporuke specijalista (u otpusnom bi trebalo pisati da se preporučuje fizikalna), i onda ta dva papira nosite u HZZO. Ako ste u Zg, odmah dobivate rješenje (za druge gradove ne znam). > Odite što prije i onda sve te papire poslikajte/skenirajte i pošaljite u željene toplice. > Što se tiče bolovanja, nisam čula da je ijedan liječnik tjerao friško operiranu osobu raditi, ako osoba još nije došla k sebi 🙂 > Ako treba još koji info pošaljite poruku, u slučaju da ne vidim ovdje odgovor. Hvala puno :-)
2024 02 22
Hvala svima koje ste se javile! Dobila sam preporuku za specijalnu bolnicu Kalos na Korčuli za rehabilitaciju. To je prvi put da sam čula za njih. Ima li tko kakvih iskustava?
2024 02 22