Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Sport i dijeta /

Vježbanje sa štakama? Traži se savjet :D

Bok curke! Imala sam nezgodu na staru godinu, rezultat su potrgani ligamenti u koljenu i minimalno mjesec dana na štakama. [:znoji] E sad, ja sam malo punasna i ovo mi se desilo usred režima vježbanja i mršavljenja, s kojim definitivno ne želim prestati skroz. I osim toga, dosta sam slaba u rukama i hod na štakama mi je strašno težak. Treba dignuti tih 70 kg sigurno i bez da opet padnem. [:hihot] Da li netko od vas ima kakve ideje i iskustva da mi preporuči vježbe da ojačam ruke, i da barem koliko toliko nešto radim dok se ne vratim u potpunu funkciju? Na ozljeđenu nogu ne mogu uopce stati, tako da bi trebala vježbati iz ležećeg ili sjedećeg položaja.
2015 01 07
draga, ništa lakše, toliko je toga na internetu, samo ukucaj koje vježbe želiš, npr. vježbe za ruke i imaš ih stotine... odaberi što možeš raditi i radi zatim, [:jezik] vježbe na podu .... isto tako... nadam se da ćeš brzo ozdraviti i ovo sa vježbanjem ti je super ideja samo budi uporna i vježbajjjjjjjj....
2015 01 07
Čekaj, pukli su ti baš ligamenti ili si ih istegnula? Ne želim te obeshrabriti, no meni je u desnom koljenu pukao prednji križni ligament na treningu i trebalo mi je 9 mjeseci da prohodam, od toga sam 6 mjeseci bila na štakama :/ Molim te budi iznimno pažljiva sa koljenom, ne miči ga ni milimetar!
2015 01 07
Jako ti je važno i da vježbaš mišiće natkoljenice ozlijeđene noge da ne atrofiraju! Sjediš, nogu držiš ravno, stopalo (petu) držiš na podlozi ali prste tj gornji di stopala savijaš što više prema sebi i pri tome stisneš mišić natkoljenice, brojiš do 10 i otpustiš, 10 puta z redom više puta dnevno.
2015 01 07
Također jer koristis stake, za ruke možeš raditi aktivne vježbe, obične vjezbice, dizanje ruku prema naprijed, kruženje, sirenje u stranu, za snagu su ti vjezbice npr s bucicama, manje ponavljanja, za izdržljivost lagane vjezbice s vise ponavljanja. Dok za noge slažem se s cat lady, dodala bih još vježbe za cirkulaciju, kruženje stopalima, naprijed nazad, skvrciti prste, širiti ih.. To su sve lagane vjezbice na početku rehabilitacije.. Cudim se da ti nisu savjetovali statičke za održavanje mišica.. Već je prošlo tjedan dana od ozljede.. Uglavnom fokusiraj se na ruke i jačanje, trebat ce ti zbog staka.. Ps. Koja je točna dijagnoza? Samo jedno koljeno? Imaš dvije stake?
2015 01 07
Ako je jednostrana ozljeda, kreću se, samo pazi koliko opterećenje stavljas na ozlijeđeno koljeno [:sramezljiv]
2015 01 07
Ma ceka se preko mjesec dana na vrijeme kod fizijatra nazalost, i onda jos toliko na fizikalnu terapiju. [:tuzan] Zato jos ni neznam tocnu dijagnozu, ni sto mi je ciniti, ni kako vjezbati ozljedjeno koljeno. Do onda preporucen mi je odmor, led, stake, lezanje. Pa mislim, poludit cu od svog sjedenja i lezanja! Da, hodam na obje stake, na ozljedjenu nogu ne oslanjam ni najmanje jer strahovito boli. ALI Hvala na savjetima! [:zaljubljen] Bar cu nekako lakse - gornji dio tijela mogu jos uvijek vjezbati! [:hihot] Koljeno ne mislim nikako vjezbati bez fizijatra i bez da znam sto je tocno sa ligamentima. Ovo su kvalificirana pogadjanja mog doktora i ortopeda, posto nema druge vidljive ozljede - frakture ili slicno. Vjerovatno nisu skroz pukli, ali opseg ostecenja je izgleda svima nepoznat. Ortoped danas rekao da je moguca i ozljeda meniskusa, ali vjerovatno nije samo to prema njemu. Bol se siri i iznad i ispod koljena, pretezno sa unutarnje strane. Fizijatra strpljivo cekam, a u vezi meniskusa, salje me ortoped na savjetovanje za operaciju... Hvala svima jos jednom, potrazit cu jos toga na neta sad kad sam doma, valjda necu zakrzljati skroz u krevetu dok ovo ne rjesim... [:jezik]
2015 01 07
Predugi su to razmaci od doktora do doktora.. [:sokiran] No svakako neces pogriješiti vježbanjem ruku :)
2015 01 07