Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Zdravlje /

Lijekovi /

Domaće čili ulje

domaće čili ulje napravljeno sa extra djevičanskim maslinovim uljem i eko čili paprikama 20 ml – 10 kn [slika:a8ba611f-7a19-4e74-bf84-5cb5a6c09c46] - protiv bolova u kostima, zglobovima i misicima - herpes zoster - psorijaza - osteoartritis, reumatoidni artritis - bolove u mišićima i zglobovima i za poboljšanje cirkulacije - Pri vanjskoj uporabi pokazuje snažno analgetsko djelovanje, Ublažava bol tako što uništava tzv."spoj P" koji se nalazi u živčanim stanicama i zadužen je za prijenos osjeta boli u mozak. Ovaj učinak je privremen. - Čili paprika stimulira cirkulaciju krvi, snižava krvni tlak i nivo kolesterola u krvi. - Pospješuje probavu, pa se koristi kao sredstvo za smirivanje probavnih smetnji. - Izaziva pojačano znojenje, čime pomaže liječenje prehlade, problema sa sinusima i groznice. - Pospješuje izbacivanje sluzi iz pluća. Kapsaicin i drugi sastojci čili paprike djeluju i na: - smanjenje agregacije (nakupljanja) trombocita - dijabetičku neuropatiju - postoperativnu bol (mastektomija - odstranjivanje dojke ili amputacija udova) - mišićnu bol uzrokovanu fibromialgijom - bolove uzrokovane Raynaudovom bolesti - smiruje migrenu i reumatoidni artritis - bolove kod herpes zostera (neuralgija) i dr. - Kapsaicin je jedan od glavnih sastojaka sprejeva za samoobranu. Takoder je repelent, pa se koristi u sredstvima protiv mravi i žohara. - Pored toga, idealan je pojačivač okusa koji ne povećava broj kalorija u obroku. Bogat je beta-karotenom koji se u krvi pretvara u vitamin A i pomaže pri borbi sa infekcijama.
2015 01 14
Ljute papričice: 1. Djeluju antiupalno: zahvaljujući kapsaicinu, čili ima antiupalna svojstva. Kapsaicin snažno blokira supstanciju P, koja je povezana s upalnim procesima u organizmu. Redoviti unos čilija može služiti kao odlična prevencija artritisa 2. Sprečavaju bol: najnovija istraživanja potvrđuju da čili učinkovito smanjuje bol izazvanu artritisom, psorijazom i dijabetičkom neuropatijom. 3. Potiču zdravlje kardiovaskularnog sustava: pokazalo se da ljute papričice smanjuju razinu kolesterola i triglicerida te sprečavaju stvaranje krvnih ugrušaka. Kulture koje široko primjenjuju čili imaju puno manji postotak srčanih bolesti, moždanog udara i tromboze. 4. Poboljšavaju probavu: prema ayurvedi, ljuti okus stimulira apetit i poboljšava probavu. Hrana koja se dobro probavlja daje tijelu neophodne nutrijente i energiju, dok hrana koja se ne probavlja dobro, stvara toksine. Zbog toga, prema ayurvedi, dobra probava je ključna za naše zdravlje. 5. “Hrane” naš imunitet: žarkocrvena boja čili papričica svjedoči o visokom sadržaju beta-karotena, ili pro-vitamina A. Samo nekoliko žličica čilija dnevno daje tijelu ekstra doze vitamina C i A koje su bitne u prevenciji infekcija. 6. Sprečavaju rak prostate: istraživanja raka prostate su pokazala da kapsaicin djeluje kao pravi “ubojica” stanica raka. Nakon četiri tjedna terapije kapsaicinom, kod većine životinja zaustavljen je rast stanica raka prostate, a veličina tumora je značajno smanjena. Za prevenciju raka prostate preporučuje se uzimati 400 mg kapsaicina tri puta tjedno. 7. Potiču mršavljenje: ljuti okus koji imaju čili papričice, povećava termogenezu - stvaranje topline u organizmu. Proces termogeneze zahtjeva potrošnju dodatnih kalorija, što rezultira gubitkom masnih naslaga.
2015 01 14
8. Sprečavaju čir na želucu: dugo se vremena pogrešno smatralo da unos ljute hrane uzrokuje čireve na želucu. Danas je potvrđeno da ljute papričice ne samo da ne uzrokuju čireve, nego ih sprečavaju zato što ubijaju štetne bakterije i stimuliraju stvaranje zaštitnih želučanih sokova. 9. Pomažu kod dijabetesa tipa 2: redoviti unos čilija može spriječiti dijabetes tipa 2. Studija objavljena u American Journal of Clinical Nutrition, govori o tome da redoviti unos čilija smanjuje potrebu organizma za lučenjem inzulina kojim se smanjuje razina šećera u krvi nakon obroka. Čili paprika slovi kao i učinkovito sredstvo protiv mamurluka, ali i kao afrodizijak. Čili paprika je efikasno sredstvo protiv opadanja kose : Čili paprika je u mnogim kulturama tradicionalno sredstvo koje se koristi za prevenciju opadanja kose, kao i za ponovni rast kose. Kapsaicin zagrijava i stime stimulira folikule kose, čime se smanjuju upale i potiče rast nove kose. - male kolicine čili paprike su ljekovite, dok prekomjerena upotreba moze uzrokovati probavne, bubrezne i jetrene tegobe - uzimanje čili paprike ne preporuca se kod cira na zelucu i hemoroida - čili papriku ne uzimati u isto vrijeme s anelgeticima i lijekovima za snizenje krvnog tlaka - kod vanjske primjene, pripravke od čilija ne koristiti duze od 2 dana. Nakon 14 dana, pripravci se mogu ponovo primijeniti na istom mjestu - pripravke od čilija ne nanositi na ispucanu kozu i otvorene rane
2015 01 14