Evo moj recept;
Pola kile miješanog mljevenog mesa
1 glavica luka
1 češanj češnjaka
1 mrkva
Malo korijena celera
Pola litre pasirane rajčice
Sol, papar, crvena paprika, majčina dušica, bosiljak, ruzmarin, origano, lovorov list, peršin, šećer (vegeta, ako voliš)
Na ulju prodinstati nasjeckani i malo posoljen luk, nekih 3 minute.
Dodati mljeveno meso i dinstati dok ne pobijeli, dodati nasjeckanu mrkvu i celer.
Kad ispari voda iz mesa, dodati začine - malo soli, papar, pola žličice crvene paprike, lovorov list i prstohvat majčine dušice.
Na meso ulijati pola litre pasirane rajčice žličicu šećera i čašu obične vode.
Kuhati 20tak minuta uz miješanje - mora biti dosta umaka kako lazanje ne bi bile suhe.
Na kraju staviti po prstohvat ružmarina, bosiljka i nasjeckanog peršina po želji.
Bešamel umak:
Na cca 10 dag maslaca staviti oko 5 žlica brašna, miješati na laganoj vatri dok brašno ne požuti, nekih pla minute..lagano dodavati litru mlijeka, kuhati dok se umak ne zgusne, posoliti i naribati malo muškatnog oraščića - ne puno jer ima jaki okus.
Slagati red tijesta (kupljenog ili domaćeg - po želji), preliti bešamelom, pa bolonjez umakom, naribati malo sira (bilo kakvog - gouda, trapist..) i tako redom dok ne potrošiš sve..ovisi koje dimenzije posude imaš, meni od ovoga bude tri reda.
Na vrh obilno zaliti bešamel umakom i naribati sir ili posipati parmezanom.
Peći na 180 stupnjeva oko 40 min - gornji sloj mora biti lijepo zapečen.
[:zaljubljen]
Evo moj recept;
Pola kile miješanog mljevenog mesa
1 glavica luka
1 češanj češnjaka
1 mrkva
Malo korijena celera
Pola litre pasirane rajčice
Sol, papar, crvena paprika, majčina dušica, bosiljak, ruzmarin, origano, lovorov list, peršin, šećer (vegeta, ako voliš)
Na ulju prodinstati nasjeckani i malo posoljen luk, nekih 3 minute.
Dodati mljeveno meso i dinstati dok ne pobijeli, dodati nasjeckanu mrkvu i celer.
Kad ispari voda iz mesa, dodati začine - malo soli, papar, pola žličice crvene paprike, lovorov list i prstohvat majčine dušice.
Na meso ulijati pola litre pasirane rajčice žličicu šećera i čašu obične vode.
Kuhati 20tak minuta uz miješanje - mora biti dosta umaka kako lazanje ne bi bile suhe.
Na kraju staviti po prstohvat ružmarina, bosiljka i nasjeckanog peršina po želji.
Bešamel umak:
Na cca 10 dag maslaca staviti oko 5 žlica brašna, miješati na laganoj vatri dok brašno ne požuti, nekih pla minute..lagano dodavati litru mlijeka, kuhati dok se umak ne zgusne, posoliti i naribati malo muškatnog oraščića - ne puno jer ima jaki okus.
Slagati red tijesta (kupljenog ili domaćeg - po želji), preliti bešamelom, pa bolonjez umakom, naribati malo sira (bilo kakvog - gouda, trapist..) i tako redom dok ne potrošiš sve..ovisi koje dimenzije posude imaš, meni od ovoga bude tri reda.
Na vrh obilno zaliti bešamel umakom i naribati sir ili posipati parmezanom.
Peći na 180 stupnjeva oko 40 min - gornji sloj mora biti lijepo zapečen.
[:zaljubljen]