Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ljepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Dijabetičari-savjet trebam

stevija
2015 11 18
Pozz! Mužu je prije par mj. dijagnosticiran dijabetis,a pošto se bliže blagdani,zanim me šta koristite kao zamjenu za šećer za pravljenje kolača. Možete i napisati odmah gdje ima za kupiti.Hvala svima.
2015 11 18
Stevija se mnogima ne sviđa. Znam jer radim vege katering, unutar kojeg imam i ponudu za dijabetičare, alergičare itd. meni osobno je taj okus antipatičan. Kokosov šećer je po meni po okusu i kvaliteti najpogodniji (uguglaj malo), sada ga ima kupiti po većim centrima(Konzum, Kaufland). Cijena mu je poprilična, nekih 40 kn za 250 g, ali je zdrava i fina varijanta.
2015 11 18
Steviju koristi za kavu i čaj..nisam je probala stavljati u hranu. gledala sam u trgovinama,ali kod mene ima jako malo izbora...zato planiram u shoping u Zg,pa skupljam info. gdje se šta može kupiti i čega ima u ponudi.Novi smo u tome,a ne bih htjela pogriješiti. Da li je fruktoza prihvatljiva za upoterbu u većim količinama?
2015 11 18
Fruktoza je/nije prihvatljiva u odnosu na to o kojem se tipu dijabetesa radi. Također, ne koristi ju se u većim količinama bez obzira na tip dijabetesa. Možeš proguglati, sve se lijepo nađe ali, s obzirom da je to ipak ozbiljno oboljenje , radije se savjetuj s liječnikom.
2015 11 18
rogac je prirodno sladak i odlicna zamjena za cokoladu, moze se piti i s mlijekom kao kakao najbolje da proba pa da vidi koliko se podize secer od rogaca, ne bi smjelo puno,ali ovisi i koliko se kolaca pojede, a secer u krvi dize i brasno
2015 11 18
Stevija,ksilitol ili umjetni zasladivaci. Ali ako stavljate brasno,voce i slicno,opet ima ugljikohidrata i mora pazit koliko ce pojest.
2015 11 18
Stevija,ksilitol ili umjetni zasladivaci. Ali ako stavljate brasno,voce i slicno,opet ima ugljikohidrata i mora pazit koliko ce pojest.
2015 11 18
ok, blackees, shvatili smo hahahaaha :P krpice <3 Nego...moj tata je dijabetičar, kolači se rade sa fruktozom, iz dma. Ali ako to koristiš, kao i sve zaslađivače, računaj da moraš drastično smanjiti količinu šećera jer je puno slađe od običnog šećera. Tipa ono, za pola moraš smanjiti, ako ne i više, ovisno kako volite kolače- jače ili manje slatke. S time da moj tata recimo ne jede šlag, slatko vrhnje, čokoladu za kuhanje jaaako rijetko, gotovo nikada pa je ograničen dosta.
2015 11 18
Tko nije neka proba DORINU sa stevijom..ima mlječna i ona sa više kakaa...fine su..
2015 11 18
Hvala curke...ma ko muva sam...nitko do sada nije imao dijabetis,pa uopće ne znam šta je najbolje koristiti...Htjela bih njemu barem jedan kolač ispeći,da ne gleda u nas kako se davimo u slatkome..
2015 11 18
Znaš šta moj tata obožava? kremšnite s keksima, ne s korama :) Ima u kauflndu i u billi za kupiti "petit" kekse bez šećera, i to se samo postavi dolje i gore, otac pojede odmah cijeli pleh :D Ne znam radiš li ih inače s slatkim vrhnjem, ali mi radimo onaj najjednostavniji recept- mlijeko, jaja i gustin. Uvijek ga to razveseli :) Inače, ako ne radiš s puno šećera kolače, slobodno on pojede komadić, neće mu ništa biti. Samo ne puno, tek toliko da se zasladi.
2015 11 19
Suprug ti može jesti i obične kolače ali onda mora drmnuti veću količinu inzulina. Ili da čeka prirodnu hipoglikemiju pa onda navali. Ono, ako se ispostavi da ne pečeš dobro ove dijabetičarske. :D (samo se šalim, dakako da nema razloga da ne ispadnu sjajni). Errrm, i možda je iskustvo subjektivno, ali prijateljica mi se kune da je njena cijela familija imala probavnih tegoba zbog Dorine sa stevijom..što mi osobno nema smisla niti sam ih ja ikad imala a jela sam je, ali eto, samo si razmišljam zašto je ona imala...:/ Možda je slučajnost, možda je nešto u zraku kod nje doma. xD
2015 11 19
Ovisno je li na inzulinu...moj tata nije, djed je bio, ali je smio malu količinu "običnih" kolača. E da da, ima i na netu super recepata za dijabetičare, probat ću iskopat jednu koja se nama pokazala odličnom, ali mi to sve još modificiramo :D
2015 11 19
Ali kod dijabetesa nije problem samo u seceru,vec svim ugljikohidratima. Znaci keksi umjesto kore u kombinaciji s mlijekom i gustinom nista nisu bolji od obicnih sa secerom. Isto tako,ni cokolada sa stevijom nije neka sreca jer ima kolicinu ugljikohidrata ko obicna pa prema tome jednako dize secer (sam mrvicu mozda sporije).
2015 11 21
1 2