Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Svakodnevica /

Škola, fakultet, posao, karijera /

Sunčani Hvar

Pozdrav svima :) Je li tko od vas radio u Sunčanom Hvaru pa da mi, ukoliko nije problem, kaze kakav je posao servirke, koliko se radi, kakve su place, smjestaj, hrana.. Moze i u poruke ak je tu nezgodno :)
2016 01 27
To ce ti biti malo manji koeficjent od konobara, a tako i placa..ali princip isti i slicni poslovi.. Slozis sve potrebno za dorucak (hotel je u pitanju pretpostavljam)..pribor za jelo..posuđe..itd...ako ima svedski stol...to isto..sakupljas poslije itd.. Place ne znam kolike su... Smjestaj oni osiguravaju..privatno po kucama..ili zajedno (ima nekadasnji hotel predviden za sezonce)..dobijes sobu..par cimera.. Hranis se u hotelu gdje radis...znaci ima..dorucak..rucak..veceru..ako ti nije smjena npr za vrijeme vecere..prosetas do hotela..ili preskocis..ako si umorna..:) I obroke za personal posluzuju bas servirke. :) Koliko sam upoznata..sto se tice place..to ce se vec morati javiti netko ko je to radio..ja samo znam da je malo manja nego konobarska..i da nije tezak posao..s obzirom na sezonske poslove. Nadam se da sam bila od neke pomoci.. :)
2016 01 27
E da...na sezoni se radi svaki dan...imas smjenu...po potrebi ako radis jutro..dolazis poslijepodne na ispomoc..par sati..ovisi..ne mora biti..:)
2016 01 27
nije tezak al je dvokratni rad ako je hotel. imaš doručak i jedan obrok bio to ručak bila večera. zavisi šta je teško nekad te gosti nanerviraju pa ti je sve teško nekad je lagano. al na nogama si uglavnom imaš svoj ofis tj dio koji moraš imati sve i odrzavati čistim od čaša tanjura bla bla bla..uvijek ti netko sjedi za vratom i kontrolira te.. ovisi koliko ima zvjezdica toliko toga se očekuje od tebe.. zavisi kakva je organizacija poslova. ni jedan posao nije lagan.. ako si blizu smještena hotela onda super ako si daleko a bez prijevoza onda će ti bit prezabavno - NOT.. uglavnom naradiš se. al opet zaradiš više nego npr sobarica koja se pokida od posla.. hranu ti ne moze nitko komentirati tko nije baš bio u objektu di ćes ti raditi..
2016 01 27
Hvala cure na informacijama :) Ako ima jos neke inf slobodno pisite :D
2016 01 27
Nisam nikada radila u Suncanom Hvaru ali znam po sebi da je najgore u hotelu radit. Bila sam prije za proslu sezonu na razgovoru tu u Opatiji u jednom hotelu (sa 5 zvjezdica, da se razumijemo) prijavila sam se za barmena u razgovoru sam skuzila da oni ocekuju od mene da budem u isto vrijeme konobarica na terasi, konobarica u restoranu unutra, servirka, sobarica i da radim i prodajem sladoled. I to za placu od 3 i pol. Wtf? Bila sam i godinu prije negdje mogu ti reci da je apsolutno ista stvar.. Radila sa kolace i ukrasavala torte na sve to. Nadam se da su oni malo ugledniji
2016 01 27
Ja sam prije par godina isto radila u hotelu na jednom otoku (slična firma, isto ima neko sunce u nazivu) i koliko sam uspjela vidjet posao servirke je jedan od najlakših.. Konobari, sobarice kuhinjski radnici (ovo posljednje sam bila ja i vjerujem nikad više)... Svi se narade više dok servirke dobar dio vremena lašte beštek i tako to. Ne kažem da nije teško jer svaki posao u sezoni je težak ali najbolje prođeš. Jedino što je bolje recimo kod sobarica su dobre napojnice, nekad i u obliku boca pića, kozmetike i sličnih poklončića :) Smještaj i hrana sve ovisi od firme ali osigurano je. I da, često bude dvokratno radno vrijeme.
2016 01 29
Sobarica i baksis.. U hotelu sa pet zvjezdica nemaju kesa minibar pokupi baksu ako je ima a naradis se ko stoka. Nemoj u sobarice nikad.. Baksis slab vecinu stvari sta ostane se daje domacici jer ne smijes uzeti nista iz sobe kad gosti odu jer su mozda to zaboravili. Motda je u hotelima sa manje zvjezdica druga prica
2016 01 29
Hmm, da, ovaj moj je imao 4 * ,:)
2016 02 03
za sunčani hvar odradih dvi sezone. kao šanker. plaća je prosjek, čak i premala za sezonski posal, ali moraš imat na umu, da kad radiš za njih, ne radiš više od 7 - 8 h dnevno + imaš svaki tjedan slobodan dan. od plaće ti se oduzima određena cifra cca 700kn za hranu i smještaj (šta je ka bezveze, al eto tako je) i još moran napomenit da sobu dijeliš s još dvoje ljudi. a pošto si spomenila da bi radila kao poslužiteljica, dakle sigurno bi te stavili da poslužuješ doručak, ručak i večeru (naravno po smjenama) u hotelu Bodul u kojem i spavaš. plaća za poslužitelje neznan kolika je, a sve ti ovisi o koeficijentu kojeg dobiješ odmah na svom potpisanom ugovoru. ako ti odgovara, svakako probaj jer se nećeš puno naradit, imat ćeš neku plaćicu za sebe + (i ovo je po meni veliki plus) imat ćeš dosta vrimena za sebe i guštanje i ludiranje po otoku : D : D : D pa ti vidi. sretno!
2016 02 13