Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

mojekrpice.hr /

Pomoć na stranici /

Uplata preko interneta POMOC

Zanima me kako funkcionira uplata na nečiji račun preko interneta?Evo ako netko ima vremena da mi objasni sve to jer se baš i ne kužim u to,unaprijed hvala :)
2016 08 16
Ugovoriš internet bankarstvo osobno u banci, ako nisi student u pravilu nije besplatno. Upališ internet bankarstvo na stranici banke i ulogiraš se pomoću tokena kojeg dobiješ u banci i pina od kartice, zatim otvoriš novi nalog. Upišeš IBAN primatelja, ime i prezime, grad, odabereš datum, upišeš iznos uplate i opis plaćanja (npr. uplata Petrajb). Pod poziv na broj staviš današnji datum, npr. 16082016. Autoriziraš nalog na stranici, on ti izbaci sigurnosni kod kojeg upišeš u token pa ti token napiše drugi broj kojeg upišeš nazad u internet bankarstvo. Postavi konkretno pitanje da ti možemo više pomoći.
2016 08 16
Tako je, svaka banka ima svoje internet plaćanje na drugi način. Prvo da vidimo koja si banka :) Ja sam recimo u Erste banci, na njoj imaš karticu pomoću koje generiraš kod i logiraš se na portal ili pomoću m tokena na mobu..
2016 08 17
Kao prvo, mislim da moraš imati tekući račun u banci i tamo ugovoriš e- bankarstvo. Dobiješ uređaj sa vrlo detaljnim uputama kako ga upotrijebiti prilikom plaćanja Upute te vode kroz postupak plaćanja korak po korak. Savjetujem da prije svakog autoriziranja dobro pregledaš nalog. Meni se jednom dogodilo da sam umjesto 1.400 uplatila 10.400. PBZ, napr., ima dobru službu za korisnike e-bankarstva. Pomažu savjetima ako ti nešto nije jasno a i ispravljaju greške napravljene u okviru 30'. Tako, valjda, imaju i ostali. Ne moraš se bojati, samo ne smiješ biti brzopleta. Poslije ćeš vidjeti prednosti. Između ostalog, mnogo je jeftinije nego slati novac na bilo koji način za to što svaka uplata, bez obzira na iznos stoji 2 KN, a neke su i besplatne. Za početak otiđi u svoju banku, osobni bankar će ti pojasniti što ti sve treba za početak. Želim ti uspjeha, uz savjet: Ispočetka kreni s manjim iznosima, napr pošalji prijateljici ili mami 10 KN na njezin IBAN. Sretno!
2016 08 19
Internetsko bankarstvo može se ugovoriti i ako imaš otvoren žiro-račun.
2016 08 21