Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ostalo /

Razgovori /

Devizni račun

Hej curke, potreban mi je devizni racun da bih mogla primati uplate iz inozemstva ( dragi mi tamo radi, pa da moze poslati novac) jel netko od vas otvarao? Zanima me koliko se plati otvaranje računa, i jel znate koliko banka uzme provziju kod transakcije? On bi uplatio 2oo e
2016 09 06
Hej ja sam otvarala nedavno nisam morala dat nista za otvaranje....a na uplatu od 100e uzeli su mi 2eura provizije
2016 09 06
> mima026: > Hej curke, potreban mi je devizni racun da bih mogla primati uplate iz inozemstva ( dragi mi tamo radi, pa da moze poslati novac) jel netko od vas otvarao? Zanima me koliko se plati otvaranje računa, i jel znate koliko banka uzme provziju kod transakcije? On bi uplatio 2oo e može ti i na tekući uplatiti. možeš otvoriti paypal pa ti treba samo mail. ako imaš već recimo u pbz tekući ništa ne plaćaš otvaranje deviznog.i možeš imati više valuta.
2016 09 06
preko paypala je veća naknada nego preko deviznoj - cca30/40kn
2016 09 06
> poleirish: > preko paypala je veća naknada nego preko deviznoj - cca30/40kn to je onda nešto po novom, jer sam pred 2 godine slala novce prek paypala i neka sića bila.
2016 09 06
e super, puno vam hvala, imam tekuci, pa onda nista mozda neću platiti... vidjet ću, hvala puno na odgovorima <3
2016 09 06
> mima026: > e super, puno vam hvala, imam tekuci, pa onda nista mozda neću platiti... vidjet ću, hvala puno na odgovorima <3 mislim da ti (njemu) treba swift/bic broj, najbolje neka on pita svojoj banci...
2016 09 06
ok. imamo vjenčanje uskoro pa stalno neke sitnice moramo plačati unaprijed, onda mi je potreban racun, da uplati, pošto ja ovdje ne radim... javit cu kad uspijemo riješit :)
2016 09 06
> mima026: > ok. imamo vjenčanje uskoro pa stalno neke sitnice moramo plačati unaprijed, onda mi je potreban racun, da uplati, pošto ja ovdje ne radim... javit cu kad uspijemo riješit :) sretnooo, najbolje da on pita u svojoj banci, a i ti u svojoj pa ćete znati. ja sam jednom imala uplatu iz inozemstva na tekući, no ima dugo vremena..... :")
2016 09 06
Novac iz inozemstva moguce je uplatit samo na devizni racun (nikad nije bilo moguce direktno uplatit na tekuci/ziro racun). Prilikom uplate placa se provizija. Medutim neke banke imaju odredeni broj besplatnih transakcija (moja konkretno 30 godisnje) pa bi tvoj momak moga provjerit kako je u njegovoj banci i s obzirom na to odredit i dinamiku slanja novaca . Kod primanja novaca u nasim bankama se uvjek placa provizija . Kolika je provizija to ti provjeri na banci na koji ces otvorit devizni racun. Provjeri jos i kakva je mjenjacnica u banci na kojoj ces otvorit racun jer i to zna dosta varirat.
2016 09 07
Baš mi kolegica kaže da je ona iz Hr uplaćivala nekome u inozemstvo 5o e, i na to joj je bila 15e provizija.... :s
2016 09 08
> BNF1208: > Novac iz inozemstva moguce je uplatit samo na devizni racun (nikad nije bilo moguce direktno uplatit na tekuci/ziro racun). > Prilikom uplate placa se provizija. Medutim neke banke imaju odredeni broj besplatnih transakcija (moja konkretno 30 godisnje) pa bi tvoj momak moga provjerit kako je u njegovoj banci i s obzirom na to odredit i dinamiku slanja novaca . > Kod primanja novaca u nasim bankama se uvjek placa provizija . Kolika je provizija to ti provjeri na banci na koji ces otvorit devizni racun. Provjeri jos i kakva je mjenjacnica u banci na kojoj ces otvorit racun jer i to zna dosta varirat. meni nitko ne može uplatiti na devizni račun, osim mene same, odnosno treba mu/joj punomoć novce iz inozemstva možeš uplatiti na tekući, mogu se konvertirati u kune.
2016 09 08
Pitala sam u addiko banci, rekli su mi da ne moram imati devizni racun, nego multivalutni tekući račun... uzimaju 7kn po nalogu uz dodatnu naplatu 1% za iznose veće od 3oo kn...
2016 09 08
Evo bila sam u banci i htjela otvoriti tekući multivlutni, ali su mi rekli da nije potrebno, jer imam otvoren žiroračun a on je multivalutan pa će mi na njega uplatiti. :) eto, ako još nekome bude trebalo da zna...
2016 09 09