Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

Ostalo /

Razgovori /

Mup pomoc dokumenti

Nadam se da nisam previse fulala kategoriju... Je li ijedna od vas bila u situaciji da je nakon svadbe mjenjala i prebivaliste odmah? Prolazi mi pomalo rok za mjenjanje dokumenata a ja na sto cuda neznam sta ni kako. Ovaj cas sam bila na mup-u. Lud zbunjen normalan. Nadrkani barba na salteru nezna kompletno odgovorit na pitanje. Dakle mene zanima kako da u isto vrijeme promjenim i osobnu i prebivaliste kad mi treba jedno za drugo. A neda mi se bas dva puta mjenjat osobnu. Jel mogu uopce u isto vrijeme? Pretpostavljam da mi za prebivaliste treba osobna a nemam..joj..help x-)
2016 11 07
Ps. Uzela sam muževo prezime, zato i je komplicirano... Plus on isto mjenja prebivaliste..pa onda valjda mora i osobnu..eto nista neznam x-)
2016 11 07
ja sam to sve radila prije 3 godine. ne sjecam se vise tocne procedure, ali znam da sam bila brzo gotova i nije bilo uopce komplicirano. jos mi je bilo cudno kak sam to sve tak brzo rijesila :P mislim da prvo prijavis prebivaliste, pa onda s tim papirom ides po novu osobnu. al probaj im poslat mail, sigurno imaju neki kontakt
2016 11 07
Ja sam mjenjala prebivalište u drugom gradu poslje svadbe.Svekrva je išla samnom na policiju jer na njoj glasi kuća i mora podpisati da te prima u svoju kuću.. Odmah smo sve napravile na istom šalteru i prebivalište i novu osobnu.. To je bilo prije godinu i pol
2016 11 07
Kako prijavim prebivaliste sa starom osobnom tj prezimenom.. :/ nisam pametna...cisto sumnjam da ce neko odvojit vremena da mi odgovara na mailove al probat cu haha
2016 11 07
A jel se moram odjavit sa stare adrese ili posto sam od rodenja tamo nemoram? Ili me automatski odjave
2016 11 07
Dakle s vlasnikom nekretnine na salter po novo prebivaliste...nakon toga s tim papirom zahtjev za novu osobnu... Nema tu caka ni problema
2016 11 07
To ti ide sve automatski...Odeš na policiju sa osobom na kome glasi kuća/stan i neka ponese vlasnički list..Samo na šalteru rekneš da želiš promjenit osobnu radi vjenčanja i prebivalište i to ti je to...Odmah se negdje slikaš za novu osobnu da ne moraš dva puta čekat u redu..
2016 11 07
Sad nisam sigurna da li trebaš ponet i vjenčani list.Ali ponesi ga za svaki slučaj..
2016 11 07
jednostavno. prvo s osobom na ciju adresu se prijavljujes (vlasnik te nekretnine) ides na salter za prijavu prebivalista na toj adresi. zatim ides mijenjati osobnu, na kojoj ces dobit novo prezime i novu adresu. dve odvojene stvari. sve lijepo pise na stranici mup-a.
2016 11 07
Nista konkretno sto mene zanima ne pise na stranici mupa.. Mene jednostavno zanima kako ce mene vlasnik nekretnine prijavit na adresu sa starim prezimenom odnosno dali mi je dovoljan vjencani list i stara osobna, posto mi je novo prezime u sustavu i po oibu se vidi. Razumijem da onda s tim idem radit novu osobnu ali nemogu shvatit kako ce me bez nove osobne prijaviti na prebivaliste.. mozda sam ja glupa ali stvarno ne kuzim i sad me to brine jer imam rok i nezelim jos i globu pobrat.
2016 11 07
prvo prebivaliste, zatim osobna. zakaj, zato kaj osnovu za promjenu prezimena imas, vjencani list, a osnovu za to novo prebivaliste tek trebas dobit. zatim s obje citabe ides po novu osobnu.
2016 11 07
Ako nisi sigurna odi do policije i pitaj šta ti sve treba od papira.
2016 11 07