Moj profil Postavke Povratne informacije Razgovori Omiljeni Transakcije Odjavi se

Dostavite za 1 euro prvih 5000 paketa u vrijednosti preko 30 eura!

Forumi /

mojekrpice.hr /

Pomoć na stranici /

Uplata na račun... pitanje

Gospođa mi želi uplatiti na tekući račun ZABE koji koristim godinama. Javi mi se s porukom da mi je krivi račun. S obzirom da mi je to već jedno 3-4 dojava kako sam im dala podatke i kako su mi se povratno javile da NE MOGU uplatiti (a uvijek dajem jedan te isti broj računa koji samo copy-pasteam), da li netko zna: - da li se nešto promijenilo kod uplaćivanja preko interneta ili - možda trebam javiti njima POZIV NA BROJ. KOJI????? - ILI??? Hvala na pomoći. ;)
2016 12 13
imala sam nesto slicno... i trebalo se stavit u poziv na broj 99 kod otp pa sad... al mislim da je to s pozivnim od banke do banke jer znam da me u pbz-u to ne traze
2016 12 13
> kanirpe: > Gospođa mi želi uplatiti na tekući račun ZABE koji koristim godinama. Javi mi se s porukom da mi je krivi račun. > S obzirom da mi je to već jedno 3-4 dojava kako sam im dala podatke i kako su mi se povratno javile da NE MOGU uplatiti (a uvijek dajem jedan te isti broj računa koji samo copy-pasteam), da li netko zna: > - da li se nešto promijenilo kod uplaćivanja preko interneta ili > - možda trebam javiti njima POZIV NA BROJ. KOJI????? > - ILI??? > Hvala na pomoći. > ;) Možda nije IBAN, pa ne znaju same naći na netu?
2016 12 13
Ma račun u obliku IBANa sam im ja dala. I do sada mi je uvijek tako funkcioniralo, sve ok. Do nedavno. U zadnje vrijeme od kupaca primam poruke da mi ne mogu uplatiti. E sad, jedan kupac možda ne zna, ali već više njih.... Očito još nešto fali.... kad ne mogu uplatiti. Jedna gospođa prije ove, se nekako snašla i nakon što prvobitno nije mogla uplatiti, očito je nešto upisala i uspjela.... Sve je prošlo pa je nisam ispitivala što je bilo krivo kod uplate, ali pošto mi sada opet novi kupac javlja da ne može uplatiti.... sad me već brine....
2016 12 13
Ukoliko ne mogu uplatiti možda im u opcijama traži da se unese "poziv na broj primatelja". U tom slučaju se stavlja zadnjih 10 brojeva IBAN računa kojeg ste dali. Može proći i da se unese samo OIB. I tako bi trebala uplata proći. Nemojte se zamarati, jer sam imala i ja slučajeva da su mi rekli da uplata ne može proći, mislim da je to kod nekih ovdje praktičan izgovor ako ne mogu taj dan uplatiti prema dogovoru ili polako odustaju od kupnje, a kao nije im praktično opet ići do grada pokušati opet uplatiti.
2016 12 13
Ok. Hvala na odgovoru cure. ;) Radi se o stvarno zainteresiranim kupcima. I više je takvih upita, odjednom, tako da mislim da nisu izgovori, već problem!! Moj!! Jedna je otišla na poštu uplatiti, druga je poslala novce poštom u koverti, treća je uspjela uplatiti - samo je ja nisam pitala što je napravila, a četvrta - sad ćemo vidjeti... ;)
2016 12 13
Pod poziv na broj mozes staviti i samo datum npr 13122016
2016 12 13
> Lenymoda: > Pod poziv na broj mozes staviti i samo datum npr 13122016 Meni ovo pali npr samo kod PBZ-a, kod OTP-a mi ne prima sve dok ne stavim u model "99"
2016 12 13
Meni nije htjelo uplatiti kad sam Copy pejstala broj racuna s krpica u rubriku za broj racuna, znaci pisalo mi je da je nepostojeći ili sta vec. I onda sam ga bas prepisala a ne kopirala i uspjelo je. Mislim da je u tome stvar :D (OTP banka) A model mora biti 99
2016 12 13
Ovako. Kao sto su cure rekle. Model mora biti 99 i onda ne morate unositi poziv na broj.
2016 12 13
meni na erste samo ispuni ta polja, neka pogledaju jesu li nalog označile na nacionalno plaćanje, a ne na interni prijenos građana :)
2016 12 13
Vidiš kako je to, svakome nekako. Ja sam isto u erste, plaćam mbankingom ili netbankingom i nikad mi samo ne ispuni. Nego piše samo model 00. To je jedino što bude "ispunjeno."
2016 12 14